Iranian Agriculture News Agency

یک فعال بازار زعفران خبر داد:

زعفران نگین کیلویی 6 میلیون تومان

ایانا-کشاورزی: برای جلوگیری از افت قیمت باید مدیریت صادرات به بخش خصوصی سپرده شود زیرا بخش خصوصی بهتر می‌تواند این بخش را مدیریت کند؛ در همین راستا عرضه زعفران از طریق بورس کالا اقدام بسیار خوبی بود و باعث شفافیت قیمت این محصول شد بنابراین باید بخش خصوصی و صادرکنندگان را تشویق کرد تا از طریق بورس کالا محصول خود را خریداری کرده و صادر کنند.

زعفران نگین کیلویی 6 میلیون تومان

یک فعال بازار زعفران به بهبود قیمت زعفران از ابتدای سال تاکنون اشاره کرد و گفت: عرضه زعفران از طریق بورس کالا اقدام بسیار خوبی بود و باعث شفافیت قیمت شد لذا باید بخش خصوصی و صادرکنندگان را تشویق کرد تا محصول خود را از طریق بورس کالا خریداری و صادر کنند تا بتوانیم با برنامه‌ریزی دقیق نبض بازار و قیمت زعفران دنیا را در دست بگیریم.

مسعود صباغ زاده به روند قیمتی زعفران در ماه‌های اخیر اشاره کرد و گفت: قیمت زعفران در یک ماه اخیر به دلیل انجام خرید توافقی از سوی سازمان تعاونی روستایی بهبود یافت و اقدام سازمان تعاونی روستایی در خرید توافقی باعث شد تا به تدریج قیمت این محصول نسبت به زمان برداشت رشد خوبی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت زعفران کیان توس افزود: به‌طور مثال در حال حاضر قیمت زعفران نگین از ابتدای سال به‌تدریج از 4 میلیون و 500 هزار تومان تا 5 میلیون تومان در هر کیلو به حدود 6 تا 6 میلیون و 500 هزار تومان رسیده است که این افزایش قیمت به سود کشاورزان و به دلیل انجام خرید توافقی زعفران از سوی سازمان تعاونی روستایی بوده است.

او خاطرنشان کرد: در این میان فروش زعفران‌های خریداری‌شده بسیار مهم است و سازمان تعاونی روستایی باید نقش مهمی در این میان ایفا کند به‌طوری‌که اگر خرید توافقی با مدیریت صادر نشود و به درستی به فروش نرود، افزایش قیمت محصول با تهدید مواجه شده و بازار با افت قیمت روبه‌رو می‌شود.

صباغ زاده تاکید کرد: برای جلوگیری از افت قیمت باید مدیریت صادرات به بخش خصوصی سپرده شود زیرا بخش خصوصی بهتر می‌تواند این بخش را مدیریت کند؛ در همین راستا عرضه زعفران از طریق بورس کالا اقدام بسیار خوبی بود و باعث شفافیت قیمت این محصول شد بنابراین باید بخش خصوصی و صادرکنندگان را تشویق کرد تا از طریق بورس کالا محصول خود را خریداری کرده و صادر کنند.

او ادامه داد: کشف قیمت این محصول از طریق عرضه و تقاضا باعث می‌شود که قیمت در بورس مشخص شده و شفاف‌سازی خوبی در قیمت‌گذاری آن ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت زعفران کیان توس بابیان اینکه هنوز در خصوص زعفران نتوانستیم محوریتی برای قیمت تعیین کنیم، اظهار کرد: در این میان اگر به شرکت‌های بزرگ خصوصی که از مباشر رسمی خرید توافقی نیز هستند، بیشتر بها داده شود، این شرکت‌ها می‌توانند در خصوص قیمت، نقش مدیریتی بهتری در کنار صادرکنندگان ایفا کنند که این هم به نفع کشاورز و هم به نفع صادرکننده است؛ لذا عرضه و تقاضا باید از کانال تشکل‌های خاصی که آشنا به بازارهای خارجی و داخلی هستند، مدیریت شود تا صادرکننده و کشاورز منتفع شوند.

صباغ زاده در خصوص پیش‌بینی روند قیمت زعفران تا پایان سال گفت: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از محصول به صورت خرید توافقی صورت گرفته است در حال حاضر تمام نگاه‌ها به نحوه‌ی عرضه این محصول از سوی سازمان تعاونی روستایی است لذا تا زمان مشخص نشدن نحوه عرضه، قیمت زعفران در آینده قابل پیش‌بینی نیست. ضمن اینکه با توجه به وجود خشک‌سالی در کشور ، افت تولید پیش‌بینی می‌شود که این افت تولید طبیعتا افزایش قیمت را به دنبال دارد.

براساس این گزارش، خبرها حکایت از آن دارد که ظرف چند روز آینده معاملات آتی زعفران در بورس کالای ایران راه‌اندازی خواهد شد تا فعالان این حوزه بتوانند با ورود به این معاملات علاوه بر اینکه خود را در برابر ریسک‌های قیمتی در آینده پوشش دهند به یک چشم‌انداز قیمتی نیز دست یابند تا رفته‌رفته بتوان از طریق تابلوی معاملات بورس کالا به اصلی‌ترین مرجع قیمتی زعفران در دنیا تبدیل شد.

طی روزهای اخیر عده‌ای به بهانه امکان نداشتن تامین نیاز داخلی، سعی در کاهش تعرفه واردات فولاد دارند اما شواهد نشان می‌دهد که این افراد بیشتر با هدف واسطه‌گری به دنبال واردات فولاد به‌خصوص ورق هستند.

در این بین اتهام‌هایی هم به بورس کالا وارد می‌کنند که عرضه‌های تولیدکنندگان دربورس کاهش یافته اما آمار شفاف بورس نشان‌دهنده عرضه مستمر و هفتگی فولاد در بورس دارد. نظر شما در این باره چیست؟

عملکرد بورس کالا را در حوزه حذف رانت و واسطه‌گری (که به دلیل عرضه مستقیم تولیدکننده و خرید مصرف‌کننده ) چه طور ارزیابی می‌کنید.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید