Iranian Agriculture News Agency

مدیریت فضاهای سبز با رویکرد سازگاری با کم‌آبی

گیاهان زینتی بومی به‌جای چمن

صرفه‌جویی ۴۰ درصدی آب با کاشت گیاهان بومی ممکن می‌شود

ایانا-کشاورزی: ایران به لحاظ تنوع گونه‌های گیاهان زینتی بومی و ژرم‌پلاس‌ها از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است به‌طوری‌که در کشور بیش از ۱۰۰ گونه گل نرگس با رنگ‌های سفید، زرد و نارنجی وجود دارد و ازاین‌رو تمرکز ما در سال جاری بر این محصول است.

 گیاهان زینتی بومی به‌جای چمن

ساماندهی و تقویت تولید گیاهان زینتی بومی با اولویت گل نرگس در دستور کار معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۷ قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی گفت: با جایگزینی کاشت گیاهان زینتی بومی کشور با گیاهان پوششی پر آب‌بر مانند چمن در فضای سبز، بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.

غلامرضا تقوی، فعال‌سازی ظرفیت‌های بازارهای صادراتی را از دیگر اهداف برنامه ساماندهی و تقویت تولید گیاهان زینتی عنوان کرد و توضیح داد: در حال حاضر گل نرگس به کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود و در صورت بازاریابی مناسب این ظرفیت وجود دارد که به کشورهای اروپایی نیز این محصول را به‌صورت شاخه بریده صادر کنیم.

او فعال‌سازی صنایع جانبی و تبدیلی برای تولید خوشبوکننده‌ها را از دیگر مزیت‌های توسعه تولید گل نرگس دانست.

تقوی یادآوری کرد: ایران به لحاظ تنوع گونه‌های گیاهان زینتی بومی و ژرم پلاس‌ها از ظرفیت‌های خوبی برخوردار است به‌طوری‌که در کشور بیش از ۱۰۰ گونه گل نرگس با رنگ‌های سفید، زرد و نارنجی وجود دارد و ازاین‌رو تمرکز ما در سال جاری بر این محصول است.

او سطح زیر کشت گل نرگس در ۱۷ استان کشور را ۱۰۶۰ هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: از این سطح سالانه ۴۴۲ میلیون شاخه گل نرگس در کشور تولید می‌شود.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی افزود: استان‌های فارس با ۳۰۰ میلیون شاخه بریده گل نرگس، خوزستان ۵۰ میلیون شاخه گل نرگس و ایلام با ۱۶ میلیون شاخه گل بریده نرگس دارای بیشترین سطح کشت و تولید هستند.

او ادامه داد: نزدیک به ۹۶۰ بهره‌بردار درزمینهٔ تولید گل نرگس فعالیت می‌کنند و برای ۱۰۰ هزار نفر در این حوزه اشتغال‌زایی شده است.

تقوی بر شناسایی مشکلات مربوط به تولید گل نرگس و رفع آن تاکید کرد و گفت: یکی از مشکلات نرگس کاران، خسارات ناشی از ریزگردها است و سطح بالایی از کشت این گیاه زینتی بومی در معرض ریزگردها قرار دارد.

او از تلاش معاونت امور باغبانی برای بیمه پذیری محصول گل نرگس در برابر سرمازدگی و گرمازدگی خبر داد و تصریح کرد: امسال با صندوق بیمه کشاورزی درزمینهٔ بیمه پذیری گل نرگس جلسه‌ای داشتیم و قرار شد در قالب یک کمیته مشترک، طرح مربوط به بیمه پذیری گل نرگس آماده و موردبررسی قرار گیرد.

تقوی ابراز امیدواری کرد که امسال محصول گل نرگس بیمه شود.

او ایجاد تشکل تولیدکنندگان گل نرگس را ازجمله اقدام‌ها برای ساماندهی تولید این محصول برشمرد و اذعان داشت: هیات موسس انجمن صنفی تولیدکنندگان گل نرگس معرفی و در حال تکمیل است.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی درباره افزایش زمان ماندگاری گل نرگس نیز گفت: در این زمینه درخواست‌های تولیدکنندگان را به پژوهشکده علمی گل و گیاهان زینتی در شهرستان محلات منتقل کرده‌ایم؛ ضمن آن‌که بهره‌برداران برای کاشت، برداشت و بازار رسانی این محصول، آموزش خواهند دید.

او اضافه کرد: برای افزایش ماندگاری، گل‌های شاخه بریده باید در محیطی عاری از قارچ نگهداری شوند و PH آب را می‌توان با اضافه کردن مقدار کمی آب‌لیمو و یا سرکه اسیدی کرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید