Iranian Agriculture News Agency

با اجرای طرح تامین امنیت سلامت کشاورزی؛

محصولات کشاورزان با بارکد 16 رقمی رصد می‌شوند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: امروزه رشد فزاینده جمعیت با وجود محدودیت در منابع تولید و بستر کشاورزی استفاده از فن آوری و تکنولوژی را برای افزایش راندمان تولید بیش از پیش ضروری کرده است که در کنار آن با دقت نظر در حفاظت از محیط زیست تامین امنیت سلامت محصولات تولیدی بسیار مهم شده است .

محصولات کشاورزان با بارکد 16 رقمی رصد می‌شوند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: امروزه رشد فزاینده جمعیت با وجود محدودیت در منابع تولید و بستر کشاورزی استفاده از فن آوری و تکنولوژی را برای افزایش راندمان تولید بیش از پیش ضروری کرده است که در کنار آن با دقت نظر در حفاظت از محیط زیست تامین امنیت سلامت محصولات تولیدی بسیار مهم شده است.

به گزارش خبرنگار ایانا از اردبیل، عدیل سروی عنوان کرد: عمده دلیل این مطلب این است که ظرفیت محدود منابع خاکی که در کنار آب مهمترین عنصر در فرآیند تولید محسوب می شود بدون تقویت و غنی سازی علمی یقیناً به این سادگی دسترسی به افزایش تولید در واحد سطح میسر نخواهد شد .

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: اگر کشاورزان و تولید کنندگان به موقع آموزش های لازم را برای تولید اصولی دریافت نکنند مسائل و مشکلات فراوانی در تولید محصولات کشاورزی غریبانگیر این بخش خواهد بود که مهمترین و خطرناکترین موضوع آن باقی مانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات است که در تغذیه امنیت سلامت انسان ها را تهدید می کند .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با استقبال از ضرورت برگزاری کنفرانس های علمی و کاربردی مانند اولین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی ارگانیک گفت: طرح IPM و FFS در استان اردبیل از سال 78 برای اولین بار آغاز شده است که هدف عمده آن مدیریت تلفیقی آفات و آموزش در سر مزرعه و درنهایت تولید محصولی سالم و بدون استفاده از سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی یا به عبارت دیگر تولید محصولات ارگانیک است که در حال حاضر 12 مرکزتولیدی در سطح استان برای ارائه خدمات با مواد بیولوژیک زیر نظر کارشناسان ارشد کشاورزی و زراعت و حفظ نباتات فعال هستند که این طرح در 22 هزار هکتار از اراضی استان با جدیت ودقت تمام اجرا می شود .

سروی در ادامه سخنان خود افزود: با اهداف قانونمند کردن تولید محصولات سالم اخیراً این طرح با کد 16 رقمی طراحی شده است که می توان توسط آن از تمام جهات محصولات تولیدی کشاورزی را رصد کرد که خوشبختانه با آزمایشات به عمل آمده با هدف تعیین باقیمانده میزان سموم مصرفی نتایج رضایت بخشی حاصل شده که حتی در اکثر آنها باقیمانده این سموم زیر استانداردهای جهانی قرار دارد از طرفی در طی سه سال گذشته در راستای بهبود مکانیزاسیون در سطح بیشتری استفاده از ادوات کم خاکورزی و خاکورزی حفاظتی آغاز شده است .

سروی افزود: در تهیه محصولات ارگانیک ترویج و آموزش یافته های تحقیقاتی نقش اساسی را برعهده دارند که در این راستا 64 مورد سایت الگویی در 20 کانون در دست اجراست که تاکنون 980 کلاس آموزشی و تخصصی برای کشاورز ان پیشرو برگزار شده است و امروزه حتی در کشورهای پیشرفته محصولات سالم و ارگانیک مورد اقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است که این مهم با آگاهی و شناخت مردم همبستگی مستقیم دارد و ماهم باید در این رابطه تمام سعی و اهتمام خود را برای افزایش سطح آگاهی و اطلاعات مردم برای مصرف محصولات ارگانیک بکارگیریم و از همه مهمتر رعایت استانداردهای جهانی در بسته بندی و ارائه محصولات ارگانیک یکی دیگر از مهمترین فاکتورهایی است که باید مد نظر قرار بگیرد .

وی در آخر سخنان خود با تاکید بر کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی گفت : در حال حاضر خوشبختانه برای تعداد بیشتری از محصولات کشاورزی ایران در ردیف با کشورهای اروپایی و آمریکا استاندارد گواهی پاک بودن و سالم بودن محصول صادر می شود کما اینکه در سال 2000 حدود 2/2 درصد از زمین های کشاورزی در دنیار ارگانیک بوده در حالی که این میزان در سال 2013 به بیش از 40 درصد رسیده و در سال2015 این سطح از اراضی به بیش از 55 درصد در برخی از کشورها رسیده است که این میزان افزایش نشان از اهمیت تولید محصولات سالم با محوریت تامین سلامت بهداشت غذایی جوامع دارد./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید