Iranian Agriculture News Agency

رئیس اتاق ایران در جشن ملی تولید شکر:

رشد 10 درصدی بهره وری در تولید شکر/ موفقیت در رشد تولید شکر، به سایر صنایع تسری پیدا کند

جشن ملی تولید شکر در پارلمان بخش خصوصی کشور برگزار شد و محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی مورد تقدیر قرار گرفت.

رشد 10 درصدی بهره وری در تولید شکر/ موفقیت در رشد تولید شکر، به سایر صنایع تسری پیدا کند

جشن ملی تولید شکر در پارلمان بخش خصوصی کشور برگزار شد و محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی مورد تقدیر قرار گرفت.

به گزارش ایانا از اتاق ایران، جشن ملی تولید شکر به همت مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران با حضور رئیس دفتر رئیس‌جمهوری، رئیس اتاق ایران، وزیر جهاد کشاورزی و جمعی از فعالان این صنعت برگزار شد.

در این مراسم ضمن تاکید بر رشد 10 درصدی بهره وری در تولید شکر، اهمیت اعتماد دولت به بخش‌خصوصی مورد تاکید قرار گرفت و از اقدامات وزیر جهاد کشاورزی در دولت یازدهم تقدیر به عمل آمد.

علیرضا اشرف رئیس هیات مدیره انجمن صنایع قند و دبیرکل اتاق ایران که ریاست نشست را بر عهده داشت، شکوفایی صنعت شکر را حاصل اطمینان، تلاش و برنامه‌ریزی در این صنعت دانست و تصریح کرد: زمانی که دولت و تولیدکننده با اعتماد نسبت به یکدیگر برای تولید برنامه‌ریزی کنند به طور حتم تلاش‌ها به نتیجه خواهد رسید و امروز نتیجه آن را به طور عینی در بخش شکر شاهد هستیم.

وی با اشاره به آمارهای موجود تشریح کرد: از سال 1387 جهش چشمگیری در میزان بهره‌وری در هر هکتار زیرکشت در این حوزه شکل گرفت و شاهد مصرف بهینه آب بوده‌ایم.

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع قند ایران با اعلام این خبر که شاخص‌های تولید شکر به بالاترین میزان در طول این سال‌ها رسیده است از رشد 10 درصدی بهره‌وری در این بخش سخن گفت. بر اساس اظهارات دبیرکل اتاق ایران در برخی مناطق کشور ظرفیت تولید شکر نیز افزایش داشته و برخی کارخانه‌ها به میزان سه برابر ظرفیت تولید خود را بالا برده‌اند.

اشرف در ادامه نگاهی به روند تولید شکر از سال 81 به بعد داشت. به گفته او، در این سال کل تولید شکر حدود یک‌ میلیون و 40 هزار تن بود که با سیر مناسبی افزایش پیدا کرد و در سال 85 به بیشترین میزان خود رسید. در این سال میزان تولید شکر بالغ بر یک‌میلیون و 250 هزار تن بود. متأسفانه از این سال به بعد به دلیل برخی سیاست‌های نادرست روند تولید سیر نزولی پیدا کرد.

وی افزود: البته روند کاهش تولید متوقف و از سال 1392 مجدد حرکت صعودی تولید شکر آغاز شد که حاصل تغییر مدیریت‌ها بود.

بر اساس گفته‌های رئیس هیات مدیره انجمن صنایع قند ایران، طی سال 85 که بیشترین میزان تولید شکر را تجربه کردیم، میزان واردات این محصول نیز در بالاترین حالت خود بود. از همان سال که روند نزولی تولید شروع شد، میزان واردات نیز افزایش یافت.

اشرف، پیش‌بینی انجمن صنایع قند ایران برای میزان تولید شکر در سال 96 را بالغ بر یک‌میلیون و 750 هزار تن اعلام کرد.

دبیر کل اتاق ایران از دولت خواست که به بخش خصوصی، اعتماد واقعی داشته باشد.

موفقیت در صنعت شکر را به سایر حوزه‌ها تسری دهیم
غلامحسین شافعی، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در این مراسم به نقش تولید شکر در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی اشاره کرد.

بر اساس اظهارات وی، در حوزه تولید شکر موفقیت چشمگیری حاصل شده است که در شرایط غیرعادی اقتصادی کشور به دست آمد.

شافعی تصریح کرد: با اعمال سیاست‌ها و مشارکت فعالان این عرصه، حضور متخصصان و پژوهشگران مطرح کشور، روند رشد تولید شکر افزایش پیدا کرد. امروز شاهد آن هستیم که با مصرف آب کمتر، سطح زیر کشت کمتر و در مجموع با پیوند علم و عمل این رکورد به ثبت رسید.

رئیس پارلمان بخش خصوصی دستیابی به این موفقیت که با افزایش تولید ثروت، درآمد و ایجاد اشتغال همراه است را اقدامی مهم و اساسی دانست که باید آن را به سایر صنایع نیز تسری داد.

وی خاطرنشان کرد: باید این حرکت مورد تجزیه‌وتحلیل بیشتر قرار بگیرد و به راهکاری علمی تبدیل شود که در سایر حوزه‌ها نیز قابلیت اجرا داشته باشد.

رئیس اتاق ایران گفت: در سال 81 به ازای هر متر مکعب آب 81 گرم، در سال 90 در حدود 437 گرم و در سال 95 بالغ بر 600 گرم شکر تولید شده که موفقیت بزرگی است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید