Iranian Agriculture News Agency

جایگاه نخست سرانه تعداد کلنی زنبور عسل به اصفهان رسید

مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: زنبورداران استان اصفهان با سرانه تعداد 190 کلنی، رتبه نخست کشوری را کسب کردند و که این امر نشان می‌دهد که زنبورداری در این استان شغل اصلی بوده و از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

جایگاه نخست سرانه تعداد کلنی زنبور عسل به اصفهان رسید

مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: زنبورداران استان اصفهان با سرانه تعداد 190 کلنی، رتبه نخست کشوری را کسب کردند و که این امر نشان می‌دهد که زنبورداری در این استان شغل اصلی بوده و از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

به گزارش ایانا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، زهرا فیضی، مدیر امور طیور و زنبورعسل سازمان اظهار کرد: با توجه به گرم شدن هوا بازگشت زنبورداران کوچنده به استان‌های گرمسیری، به مراتع ییلاقی استان آغاز شد.

وی ادامه داد: در استان اصفهان بالغ بر چهار هزار و چهارصد زنبوردار وجود دارد که بیش از نیمی از آنها از اواخر پائیز، به استان‌های گرمسیری کشور جهت رشد جمعیت و تکثیر کلنی‌ها و به اصطلاح زنبورسازی کوچ کرده و از اواخر فروردین ماه با گرم شدن مناطق قشلاقی و مناسب شدن شرایط در استان اصفهان به استان بازمی‌گردند.

وی افزود: زنبورداری از مشاغل بسیار سخت و دارای ریسک بالاست و زنبورداران فعال این استان در فصول مختلف به ده استان کشور شامل هرمزگان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، چهار محال و بختیاری، مرکزی، قم و استان‌های شمالی کوچ می‌کنند. استقرار زنبورستان‌ها در مراتع و مزارع موجب افزایش تولیدات زراعی و باغی از طریق افزایش گرده افشانی گیاهان، افزایش پوشش گیاهان مراتع و در نتیجه جلوگیری از روان آب‌ها و نهایتاً کمک به حفظ محیط زیست می شود.

فیضی تصریح کرد: عسل، بره موم، ژله رویال وگرده از تولیدات زنبورعسل می‌باشد که هریک از این موارد در صنایع غذایی و بهداشتی ودرمان جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص می‌دهند. میزان عسل تولیدی توسط زنبورستان‌های استان سالیانه حدود 4هزار تن است که از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده و بخشی از این تولیدات به سایر کشورها صادر می شود./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید