Iranian Agriculture News Agency

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام ایران در گفت‌وگو با ایانا:

صادرات دام سنگین، صفر شد/ انباشتگی 200 هزار رأسی در واحدهای دامداری

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ایران گفت: عاملان گرانی گوشت، نمی‌توانند اهداف خود را پشت طرح دونرخی شدن گوشت قرمز پنهان کنند.

صادرات دام سنگین، صفر شد/ انباشتگی 200 هزار رأسی در واحدهای دامداری


مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ایران، از صفر شدن صادرات دام سنگین در نیمه دوم سال خبر داد.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ایران امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: متأسفانه به دلایلی صادرات دام سنگین از ایران طی دو ماه گذشته به صفر رسید.

منصور پوریان با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون تنها 100 رأس گوساله به کشورهای مختلف صادر شده است، افزود: این در حالی است که پیش‌بینی می‌شد حداقل 20 هزار راس گوساله در این مدت از کشور خارج شود، اما با توجه به آمارها هنوز فاصله بسیار زیادی با برنامه از پیش تعیین‌شده داریم.

به گفته وی، یکی از دلایل اصلی کاهش صادرات دام سنگین، مسائلی است که باید ریشه آن را در عراق جست‌وجو کرد؛ زیرا از یک طرف آنها در تعیین عوارض گمرکی، کارشکنی می‌کنند و از طرف دیگر، قیمت تولید ایران بسیار بالاست و برای تاجر به صرفه نیست.

پوریان تأکید کرد: تمام این شرایط در حالی اتفاق می‌افتد که کشوری مانند برزیل، از هزاران کیلومتر دورتر، محصول خود را با قیمت 10 هزار و 500 تومان در هر کیلوگرم به عراق ارسال می‌کند، اما دام سنگین ایران که اغلب از خوزستان به عراق منتقل می‌شود، با قیمت 12 هزار و 500 تومان در مقصد به فروش می‌رسد. ضمن اینکه فاصله آنها از 60 کیلومتر تجاوز نمی‌کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، بازار داخلی نیز ثبات چندانی ندارد و در حالی که صادرات صفر شده، اما روزبه‌روز قیمت گوشت گوساله افزایش می‌یابد.

این نماینده بخش خصوصی معتقد است: در شرایط عادی، گوشت گوسفند حداقل باید 15 هزار تومان از گوشت گوساله گران‌تر باشد، اما اکنون این فاصله به حدود شش‌هزار تومان تقلیل یافته و عاملان گرانی گوشت نیز به کسی پاسخگو نیستند.

پوریان بیان کرد: اکنون انباشتگی در دامداری‌های کل کشور، حداقل به 200 هزار راس می‌رسد و روزبه‌روز وزن گوساله‌ها افزایش می‌یابد. در حالی که افزایش وزن به بیش از 450 کیلوگرم برای دامدار از نظر اقتصادی، صرفه ندارد.

وی ضمن انتقاد مجدد از طرح دونرخی شدن گوشت قرمز، عنوان کرد: این طرح چند سال پیش در برزیل به اجرا درآمد و متعاقب آن قرار شد که این محصول، سه قیمت متفاوت داشته باشد، اما بعد از چند ماه به‌دلیل رکودی که در بازار به وجود آمد، طرح شکست خورد و دوباره قیمت‌ها به حالت نخست برگشت.

پوریان در پایان افزود: بنابراین چنین طرحی در ایران نیز شکست خواهد خورد و عاملان گرانی گوشت، نمی‌توانند اهداف خود را پشت این طرح پنهان کنند./

V-950823-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید