ظرفیت 40 میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری های استان مازندران
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: این استان ظرفیت 40 میلیون قطعه جوجه ریزی را در هر دوره دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به پدیده خشکسالی، کاهش شدید منابع آبی و وابستگی 75 درصدی تامین جو، ذرت و کنجاله در بخش دام، بر استفاده حداکثری از پسماند کشاورزی و صنایع غذایی برای بهبود تغذیه دام تاکید کرد.
وی به ضرورت استفاده از گیاهان با نیاز آبی کم، مقاوم به خشکی و شورپسند در تغذیه دام اشاره و تصریح کرد: با توجه به خشکسالی های سال های اخیر و کمبود منابع آبی در کشور و برای استفاده حداکثری از ظرفیت مراتع، اراضی کم بازده و بایر برای تولید علوفه و توسعه دامداری اکولوژیک، کارگروه استفاده از گیاهان با نیاز آبی کم و مقاوم به شوری در تغذیه دام در کشور تشکیل شد.
این مسوول با اشاره به وابستگی 85 درصدی به تامین ذرت و کنجاله سویا در بخش طیور، استفاده از غلات با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی و شوری و استفاده از سایر منابع پروتئینی برای جایگزینی با کنجاله سویا و بهبود تغذیه طیور را مورد تاکید قرار داد.
احمدی حاجی استانداردسازی کارخانجات خوراک دام و طیور و ساماندهی آزمایشگاه های تغذیه دام را از راهکارهای بهبود و ارتقاء کیفیت خوراک دام و طیور برشمرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: مازندران با داشتن 2 هزار واحد مرغ گوشتی به ظرفیت 40 میلیون قطعه در هر دوره، 210 واحد مرغ مادر گوشتی به ظرفیت 6 میلیون قطعه و تولید 11 درصد گوشت مرغ و 30 درصد جوجه یکروزه گوشتی، رتبه اول را بین استان های کشور به خود اختصاص داده و با وجود مرکز پشتیبانی لاین بابلکنار، تنها استانی است که زنجیره کامل صنعت طیور را در کشور و منطقه خاورمیانه در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه 3 میلیون و 800 هزار راس دام سبک و سنگین در استان وجود دارد، گفت: برای حمایت از دامداران استان، سال گذشته 167 هزار و 326 تن خوراک آماده دام، 642 هزار و 272 تن ذرت دامی، 72 هزار و 47 تن جو دامی، 311 هزار و 224 تن کنجاله سویا و 76 هزار و 746 تن سبوس به دامداران تخصیص و توسط اتحادیه ها و شرکت های تعاونی استان توزیع شد.
دیدگاه تان را بنویسید