Iranian Agriculture News Agency

صادرات ۲ هزار تن تخم مرغ از اصفهان به خارج از کشور

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت:استان اصفهان با تولید سالانه بیش از ۲ میلیون تُن انواع محصولات دام و طیور رتبه نخست کشور را دارد.

صادرات ۲ هزار تن تخم مرغ از اصفهان به خارج از کشور

به گزارش خبرنگار ایانا در استان اصفهان ، حسین ایراندوست امروز در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی تخم مرغ برگزار شد، با اشاره به اینکه جایگزینی ارز نیمایی هزینه‌های تولید تخم مرغ را افزایش داده و این شرایط، صادرات را دشوار می‌کند، گفت: در این راستا تلاش می‌کنیم با کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره وری و کیفیت محصول، اصلاح بسته‌بندی و مارکتینگ (بازایابی) تخم مرغ این شرایط تسهیل شود هر چند رقابت و صادرات این محصول به حمایت‌های دولتی و مشوق‌های صادراتی نیاز دارد.
او با اشاره به اینکه تخم مرغ اصفهان از طریق خط هوایی و حمل و نقل زمینی به کشور‌هایی حاشیه خلیج فارس، عمان و افغانستان صادر می‌شود، افزود: مجوز صادرات این محصول توسط اتحادیه و به صورت مقطعی داده می‌شود که سالانه برای صادرات پنج هزار تن تخم مرغ از اصفهان مجوز می‌دهند.

۲ هزار تن تخم مرغ از اصفهان به خارج صادر شد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه طی یک ماه اخیر بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تن تخم مرغ از استان به خارج از کشور صادر شده، خاطرنشان کرد: با توجه به میزان تولید امسال که مازاد بر تقاضا است بعید نیست که سقف صادرات پنج هزار تُن تخم مرغ تا پایان سال تکمیل شود هر چند درحال حاضر مصرف داخلی به نسبت افزایش یافته و در این شرایط شاید توجیه صادرات بیش از این وجود نداشته باشد.
ایراندوست با بیان اینکه استان اصفهان با تولید سالانه بیش از ۲ میلیون تُن انواع محصولات دام و طیور رتبه نخست کشور را دارد، اضافه کرد: سهم تولیدات دام و طیور این استان به ۱۴.۲ درصد در کشور می‌رسد.
او با اشاره به وجود ۲۰۷ واحد پرورش تخم مرغ در سطح استان، افزود: این واحد‌ها ظرفیت تولید ۱۵ میلیون قطعه جوجه را دارند و این استان با تولید سالانه ۱۲۰ هزار تُن تخم مرغ رتبه اول کشور در تولید این محصول است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه شهرستان‌های کاشان، نجف‌آباد، اصفهان و شاهین شهر و میمه به ترتیب در رده اول تا سوم تولید تخم مرغ در استان بشمار می‌روند، گفت: براساس ارزیابی تیم‌های ممیزی، امروز واحد‌های پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار استان اصفهان در بالاترین سطح کیفیت و شرایط بهداشتی قرار دارند.

۲ برابر نیاز استان اصفهان تخم مرغ تولید می‌شود

ایراندوست با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ واحد پرورش مرغ تخم گذار در استان اصفهان ظرفیت جوجه‌ریزی بیش از ۱۰۰ هزار قطعه را دارند، گفت: از هفت نمایندگی شرکت سیمرغ، ۲ نمایندگی این شرکت در استان و در شهرستان‌های فلاورجان و اصفهان فعال است.
او با اشاره به اینکه بیش از ۲ برابر نیاز استان تولید تخم مرغ داریم، افزود: اصفهان رکورد تولید روزانه ۴۵۰ تُن تخم مرغ را دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از هشت میلیون قطعه مرغ تخم گذار در قفس‌های واحد‌های پرورشی نگهداری می‌شود و نزدیک به ۳.۳ میلیون قطعه نیمچه تخم گذار یا پولت است که مرتب به شمار آن‌ها اضافه می‌شود.
ایراندوست با بیان اینکه اکنون ۳۹۰ تُن تخم مرغ در استان تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: این درحالی است که میزان مصرف تخم مرغ در اصفهان کمتر از ۱۷۰ تُن است و با ورود پولت‌ها تا اواخر به افزایش و رکورد تولید خواهیم رسید و بابت افزایش عرضه نسبت به تقاضا نگرانی وجود دارد.
او با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد تولید تخم مرغ به خارج از استان صادر می‌شود، تصریح کرد: صادرات تخم مرغ در دستور کار قرار دارد و جایگاه صادراتی خود را تکمیل کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه تبدیل تخم مرغ به پودر تخم مرغ می‌تواند نجات بخش عرضه مازاد بر تولید استان باشد، ابراز داشت: مهمتر از آن ترویج فرهنگ استفاده از این ماده غذایی ارزشمند در سبد غذایی خانواده‌ها است.
او با اشاره به اینکه میانگین مصرف تخم مرغ در جهان ۱۶۵ عدد برای هر فرد در سال است، افزود: در برخی کشور‌ها افراد سالانه ۳۵۰ عدد تخم مرغ مصرف دارند و برخی کشور‌ها سرانه مصرف به پنج تخم مرغ در سال می‌رسد.
ایراندوست با بیان اینکه سرانه مصرف تخم مرغ در کشورمان بین ۱۹۰ تا ۲۰۰ تخم مرغ در سال برای هر فرد است، افزود: سرانه مصرف سالانه تخم مرغ در استان اصفهان نیز به ۱۲ کیلو گرم می‌رسد و تلاش می‌شود که میزان مصرف را به ۳۰۰ عدد در سال در کشور برسانیم.

قیمت‌های دستوری یکی از چالش‌های تولید کنندگان است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان یکی از مشکلات تولید کنندگان مرغ و تخم مرغ را قیمت‌های دستوری دانست و ابراز داشت: برغم افزایش هزینه‌های تولید، تعیین نرخ مصوب برای کالا به راحتی امکان پذیر نیست و تولیدکننده در این شرایط متضرر می‌شود.
ایراندوست ادامه داد: در حوزه صادرات محصولات نیز باید یک سهم صادراتی مشخص و قابل برنامه ریزی به اتحادیه‌ها داده شود که اجاره صادرات داشته باشند و در صادرات باید مشخص کنیم که چند میزان از تولید در سال برای صادرات است و، چون این‌ها فراهم نشده ناگزیر شدیم برای شیر خشک مشوق صادراتی بدهیم.

۱،۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به مرغداران استان اصفهان داده شد

او با اشاره به اقدامات حمایتی دولت از تولیدکنندگان گفت: دولت قرار شد ۲۰ هزار میلیارد تومان برای جبران مابه التفاوت ارز ترجیحی و نیمایی برای تسهیلات خرید نهاده به فعالان این حوزه تأمین کند که ۹ هزار میلیارد تومان آن داده شد که از این میزان با توجه به ظرفیت اصفهان ۲۸۵۰ میلیارد برای استان در نظر گرفته شد، اما تاکنون ۱،۱۰۰ میلیارد تومان داده شده است ضمن اینکه مرغداران و دامداران طلبی قبل از ۲۱ اردیبهشت دارند و ما ۶۰ تن نهاده دامی به فعالان و تولید کنندگان دام و طیور استان بدهکار هستیم.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید