Iranian Agriculture News Agency

نوبخت:

ارتقاء پوشش گیاهی و اجرای آبخیزداری در راستای حفظ و احیای خاک

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در پیرامون فرسایش خاک ما باید پوشش گیاهی را افزایش دهیم و تمام فعالیت های آبخیزداری باید در راستای حفظ، احیا، توسعه و ارتقا کمی و کیفی پوشش گیاهی باشد تا بتوانیم خاک را حفظ کنیم.

ارتقاء پوشش گیاهی و اجرای آبخیزداری در راستای حفظ و احیای خاک

به گزارش خبرنگار ایانا، عباسعلی نوبخت سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مراسم افتتاح و بهره برداری همزمان ۲هزار پروژه وزارت جهاد کشاورزی که به مناسبت هفته دولت انجام شد، اظهار کرد: در کشور ما از 165 میلیون هکتار، 125 میلیون هکتار در قلمرو فرسایش آبی و 32.4 میلیون هکتار هم در قلمرو فرسایش خاکی قرار دارد.

وی افزود: در این مدت از 7 استان بازدید کرده ایم که در استان لرستان فرونشست زمین و گالی را شاهد بوده‌ایم.

به گفته نوبخت، با توجه به فرمایش حضرت آقا که اهمیت خاک بیشتر از آب است، ما وظیفه داریم به بهترین شکل آب و خاک کشور را مدیریت کنیم تا امنیت زیستی ایران که تضمین کننده امنیت غذایی است به بهترین شکل حفظ کنیم.

وی افزود: سه طرح بزرگ نهضت جهادی را در دستور کار داریم و امیدواریم با حمایت های دولت شاهد اجرای آن باشیم.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: از 125 میلیون هکتار اراضی که باید اقدامات آبخیزداری انجام شود، در سنوات گذشته 32 میلیون هکتار را مطالعه کرده ایم و در حال حاضر 19 میلیون هکتار عرصه قابل اجرا داریم و 90 میلیون هکتار باقی مانده است که با این روند 90 سال به طول خواهد انجامید.

وی افزود: بر همین اساس طرح نهضت توسعه آبخیزداری و آبخوان داری در 90 میلیون هکتار را به طوری برنامه ریزی کرده ایم که در قانون برنامه هفتم و هشتم بتوانیم کار آبخیزداری را به اتمام برسانیم و از آسیب جلوگیری کنیم.

نوبخت با بیان اینکه در پیرامون فرسایش خاک ما باید پوشش گیاهی را افزایش دهیم، ادامه داد: تمام فعالیت های آبخیزداری باید در راستای حفظ، احیا، توسعه و ارتقا کمی و کیفی پوشش گیاهی باشد تا بتوانیم خاک را حفظ کنیم.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: طرح نهضت جهادی بهبود پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور را با همکاری معاونت های ذی ربط به وزیر جهاد کشاورزی ارائه شده است.

وی ادامه داد: طرح نهضت جهادی توسعه درختکاری و کاشت یک میلیارد نهال آماده شده است و 4 سال اجرای آن زمان می برد.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید