Iranian Agriculture News Agency

فتحی در گفتگوی اختصاصی با ایانا خبر داد:

بیش از ۲۲ درصد صادرات استان آذربایجان شرقی مربوط به محصولات کشاورزی است

۳۰۷میلیون دلار صادرات محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی در سال گذشته

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی سهم صادرات محصولات کشاورزی و صنایع مواد غذایی را از استان ۳۰۷ میلیون دلار اعلام کرد: پارسال بیش از ۲۲ درصد صادرات استان مربوط به محصولات کشاورزی بود.

بیش از ۲۲ درصد صادرات استان آذربایجان شرقی مربوط به محصولات کشاورزی است

 اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی با اعلام این مطلب گفت: محصولات گلخانه ای، گل و گیاه، خشکبار و محصولات لبنی از عمده صادرات بخش کشاورزی استان به دیگر کشورهای جهان هستند.

وی اضافه کرد: مقاصد صادراتی محصولات کشاورزی استان، کشور هایی نظیر عراق، آذربایجان، ارمنستان، افغانستان، امارات، رومانی، ترکیه، صربستان و روسیه بود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تشریح کرد: در مورد محصولات کشاورزی اصولاً تمرکز بر صادرات مواد خام اشتباه است، زیرا ضمن ارزش افزوده پائین، شاخصی از نظر پیشرفت محسوب نمی شود و هدف اصلی بایستی برای صادرات محصولات فراوری شده و بسته بندی مناسب باشد، لذا با توجه به اینکه در سالهای اخیر اندکی به ایجاد و گسترش صنایع توجه شده است، از این رو سهم صنایع از صادرات در سالهای اخیر افزایش یافته است.

 فتحی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بالای توسعه تجارت خارجی محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی، تسهیلات و حمایتهای لازم برای توسعه بازرگانی و تجارت محصولات کشاورزی در قالب ایجاد هلدینگ، شرکت های بازرگانی و زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی ارائه می شود.

وی گفت: به نظر می رسد که اهرم حمایتی اعطای جوایز و مشوقهای صادراتی در مسیر رقابت پذیری کردن می تواند کمک بزرگی در بهبود عملکرد صادرات باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: در شرایط فعلی که ورود ارز حاصل از فروش نفت کاهش یافته و قرار است در شرایط جدید در رویکرد کلان صادراتی کشور از صادرات نفتی به سمت صادرات غیر نفتی حرکت شود، بخش کشاورزی و صنایع غذایی پتانسیلهای فراوانی برای کمک  به این تغییر دارد و این صادرات است که به تولید نظم می دهد.

وی توضیح داد: این رویکرد باعث منتفع شدن تولیدکننده و صادرکننده می شود؛ در واقع رابطه بین تولید کننده و صادر کننده یک نوع رابطه برد ـ برد محسوب می شود؛ البته باید به مسئله آب بری محصولات کشاورزی در صادرات نیز توجه شود، به طوری که باید توجه شود که یک محصول از کدام منطقه کشور و با چه حجمی از آب بری صادر می شود؛ به عنوان مثال  برای تولید یک کیلوگرم گوشت قرمز بیش از ۱۵ تن آب مصرف می شود بنابراین صادرات گوشت قرمز  نمی تواند به صرفه باشد. 

رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی یادآوری کرد: توفیق در پیشبرد برنامه های صادراتی محصولات کشاورزی نیازمند اتخاذ رویکردهای همه جانبه و فرایندی است که در نتیجه تلاش همه بخشهای کشور و نظام بانکی، گمرک، صندوق ضمانت، تشکل های صادراتی و .... محقق می شود و درصورت هماهنگی بخشهای مختلف در قالب یک راه می توان به پایداری و رشد چشمگیر صادرات محصولات کشاورزی دسترسی پیدا کرد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید