Iranian Agriculture News Agency

فتحی:

دامداران باید به سمت استفاده از کنسانتره و نهاده های ‌تکمیلی سوق داده شوند

تامین نهاده های دامی مورد نیاز دامداران با دامدار کارت

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: دامداران باید به سمت استفاده از کنسانتره و نهاده های ‌تکمیلی سوق داده شوند.

دامداران باید به سمت استفاده از کنسانتره و نهاده های ‌تکمیلی سوق داده شوند

 به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در حاشیه بازدید از واحدهای پرورش گوسفند روستای امیرآباد بخش یامچی شهرستان مرند با بیان اینکه طی سالهای اخیر تداوم خشکسالی و کاهش بارندگیها در استان یکی از دغدغه‌های دامداران برای تامین علوفه و نقدینگی بوده است با تاکید بر حمایت هر چه بیشتر جهادکشاورزی از تولید و تلاش در جهت رفع موانع و مشکلات دامداران افزود: تامین امنیت غذایی جامعه بویژه در برهه حساس کنونی که کشور با جنگ تحریمی روبروست، تلاش همه جانبه تولید کنندگان و تشکلها را می‌طلبد و نیازمند هم افزایی فیمابین تشکلهای بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی متولی امر است.

وی با بیان اینکه سیاست جهاد‌کشاورزی بر این است که نهاده خام توزیع نشود ادامه داد: دامداران باید به سمت استفاده از کنسانتره و نهاده های ‌تکمیلی سوق داده شوند قطعاً مصرف نهاده‌های دامی به شکل خام موجب می شود که ضریب تبدیل و راندمان، کاهش یابد و خود دامداران می توانند به صورت آزمایشی این دستورالعمل را در میان دامهایشان به اجرا بگذارند و آثار آن را به عینه مشاهده نمایند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه امروز توفیق شد درخدمت دامداران زحمتکش روستای امیرآباد باشیم ادامه داد: دامداران این منطقه مردمانی سخت کوش هستند که فعالیتشان نمود واقعی اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری است منت دار این عزیزان سخت کوش و کم توقع هستیم که علیرغم تمامی مشکلات به امر مقدس تولید مشغول هستند.

وی هدف از سفر خود به این منطقه را بررسی مشکلات نهاده دامی مورد نیاز دامداران منطقه عنوان نمود و ادامه داد: متاسفانه خشکسالی باعث خشک شدن مراتع شده که البته عدم تعادل دام و مرتع نیز مزید بر علت شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه در این روستای ۲۰ خانواری حدود ۱۴ هزار راس گوسفند وجود دارد افزود: ان شاءالله با استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ قانون هوای پاک و برطرف شدن مشکل صدور پروانه، بخشی از نهاده مورد نیازشان را تامین خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه یکی از اصلی ترین موضوعاتی که در سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی برای آن برنامه ریزی کرده ایم رسیدگی به امور مربوط به دامداران مناطقی است که خشکسالی در آنها با درجه و شدت بیشتری وجود دارد ادامه داد: همه تلاش‌‌‌ ما این است که بار التیام و درد را از دوش همه دامداران استان برداریم.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه در راستای حمایت از تولیدکنندگان در بخش دام، برنامه ای را به نام دامدار کارت در دست اقدام داریم که به دامداران جامعه روستایی اختصاص دارد افزود: دامداران روستایی می توانند با دریافت این کارتها به مبلغ ۱۰، ۲۰ و ۵۰ میلیون تومان متناسب با دامی که در اختیار دارند، به مکانهای تعریف شده برای دریافت نهاده مورد نیاز خود مراجعه کنند.

وی در رابطه با تاثیر دامدار کارت بر توزیع بهتر نهاده دامی عنوان کرد: این کارت جهت خرید بخشی از نهاده های مورد نیاز دامداران است، بخشی از نیاز دامداران از طریق سامانه ها و بسته های تعریف شده تامین می شود.

معاون رییس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند نیز در این بازدید از وجود 90 هزار راس نژاد گوسفند ماکویی در منطقه یکانات خبرداد و گفت: شهرستان مرند دارای 420 هزار راس گوسفند و بز بوده که بیش از200هزار راس آن در بخش یامچی و همچنین 90 هزار راس نژاد گوسفند ماکویی در منطقه یکانات پرورش داده می شود .

 علی صیادی با بیان اینکه نژاد ماکویی درحال حاضر در منطقه یکانات و در روستاهای امیرآباد و یکان سعدی پرورش داده می شود گفت: میزان گوشت تولیدی بر اساس نر و ماده بودن و سن آنها در این نژاد مختلف و وزن قوچهای دارای سن چهارتا پنج ساله، تا 120 کیلوگرم و وزن لاشه آنها به 65 کیلوگرم نیز می‌رسد و بره‌های نر که صرفاً جهت پروار بندی پرورش می یابند، در یک سالگی و بهترین موقعیت پرواربندی، وزنشان 60 تا 70 کیلوگرم می‌رسد.

وی با بیان اینکه منطقه یکانات بخش یامچی شهرستان ویژه مرند، زیستگاه اصلی گوسفند نژاد ماکویی در استان آذربایجان شرقی می باشد افزود: گوسفند نژاد ماکویی به جهت راندمان بالای تولید گوشت و تولید شیر و با دارا بودن پشم سفید مرغوب با تارهای بلند جزء بهترین نژادهای گوشتی و پشمی ایران محسوب شده که در استان آذربایجان شرقی این نوع گوسفند بیشتر در منطقه یکانات بخش یامچی شهرستان مرند پرورش داده می شود، از نظر قد و جثه مقداری از سایر نسل های دیگر گوسفند زنده بالاتر می باشد.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند با بیان اینکه با توجه به کوهستانی بودن و موقعیت ویژه جغرافیایی منطقه یکانات به جهت مراتع خوب و آب و هوای معتدل و مرطوب و نزدیکی به شهرستان ماکو از توابع استان آذربایجان غربی برای پرورش گوسفند نژاد ماکویی مستعد است، گفت: نژاد ماکویی از جمله نژادهای پشمی و گوشتی ایران است که پشم آنها با ظرافت خاصی با تارهای بلند و بدنشان کاملا سفید بوده و جهت رنگرزی و بافت فرش‌های ایرانی بهترین نقش را دارد.

 

حجم ویدیو: 21.09M | مدت زمان ویدیو: 00:01:21
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید