Iranian Agriculture News Agency

شیخلو خبر داد:

افزیش 20 درصدی تناژ محصولات کشاورزی با استفاده از سامانه دانش بنیان نانو حباب

مدیر کشاورزی سازمان منطقه آزاد ارس از افزیش 20 درصدی تناژ محصولات کشاورزی با استفاده از سامانه دانش بنیان نانو حباب خبر داد.

افزیش 20 درصدی تناژ محصولات کشاورزی با استفاده از سامانه دانش بنیان نانو حباب

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، در مراسمی با حضور مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و معاونین و مدیران این سازمان، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه هیات همراه و معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از سامانه دانش بنیان نانوحباب در منطقه آزاد ارس رونمایی شد.

 مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در ابتدای این مراسم ضمن تبریک هفته پژوهش و فناوری گفت: همزمان با هفته پژوهش اقدامات خوبی در منطقه آزاد ارس صورت گرفته است. علیرغم اینکه این شرکت در آذربایجان غربی فعال است ولی با توجه اینکه یکی از مهمترین حوزه های کاری این سامانه در زمینه کشاورزی، کشت گلخانه ای و آبزی پروری است و مهیا بودن این بستر در ارس، سامانه نانوحباب واتوکس را امروز بعد از یک دوره کشت آزمایشی و تجزیه و تحلیل آرند آن، در ارس رونمایی کردیم و امیدواریم به زودی شاهد این باشیم که گلخانه های متعدد جهت افزایش تولیدات خود از این سامانه استفاده نمایند.

محسن نریمان در ادامه با اشاره به حمایت ارس از شرکتهای دانش بنیان گفت: یکی از راه هایی که ما می توانیم در اقتصاد مقاومتی موفق شویم حمایت از فکرها و ایده های خلاق و نو است که باعث ایجاد جهشی بزرگ در اقتصاد کشور می شود. در همین راستا  سازمان منطقه آزاد ارس نیز از طریق ارائه تسهیلات از محل صندوق پژوهش و فناوری و یا واگذاری زمین با تخفیف های ویژه و سایر مشوق ها، از شرکت های دانش بنیان حمایت می کند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم ضمن تشکر از سازمان منطقه آزاد ارس به دلیل اقدامات خوبی که در حوزه کشاورزی و کشت گلخانه ای در این منطقه انجام گرفته است گفت: ستاد توسعه فناوری نانو وظیفه دارد متناسب با پتانسیل ها نگاه حمایتی داشته باشد. باتوجه به زیرساختهای ایجاد شده و نگرشی که در حوزه اقتصاد دانش بنیان و جذب نخبگان و افراد خلاق و فناور در ارس حاکم است ما پتانسیل بسیار بزرگی را در ارس می بینیم  و از این رو قطعاً حمایت ما بیشتر خواهد شد و با توجه به اینکه استفاده از سامانه نانوحباب موجب افزایش بهره وری در حوزه گلخانه می شود، امیدواریم با حمایتهایی که انجام می شود بتوانیم استفاده از این سامانه را فراگیر کنیم.

سعید سرکار افزود: در همین راستا مقرر گردیده است در زمینه خرید این سامانه، استفاده از لیزینگ و تسهیلات با نرخ بهره پایین برای گلخانه داران در نظر گرفته شود.

در ادامه این مراسم مجری طرح سامانه نانوحباب گفت: سامانه نانو حباب واتوکس کاربردهای مختلفی در حوزه آب و فاضلاب، کشاورزی آبزی پروری و صنایع غذایی  دارد که با توجه به ویژگی های منحصر بفردی که دارد موجب تحول عظیمی در سیستمهای اختلاط گاز و و مایع می شود.

دادگستر افزود: از مهمترین ویژگی های استفاده از این محصول که ما در دوره یکساله کشت هیدورپونیک در ارس نیز بدست آوردیم می توان به  افزیش 20 درصدی تناژ محصولات تولیدی، افزایش حدود 30 درصدی  ارزش غذایی و مواد غذایی محصولات و نیز کاهش مصرف آب می باشد .

وی در پایان اضافه کرد: این فناوری همچنین در کاهش قابل توجه طعم و بو در حوزه تصفیه آب بدلیل افزایش راندمان گندزدایی در حذف جلبکها، افزایش راندمان هوادهی در راکتورهای هوادهی با کمترین میزان مصرف انرژی و کیفیت بالای پساب خروجی در حوزه تصفیه فاضلاب، افزایش ماندگاری محصول از طریق کاهش باکتریهای مضر و عوامل بیماریزا به زیر حد استاندارد در حوزه صنعت غذایی و نیز افزایش اکسیژن محلول و کاهش آمونیاک در بهره وری و افزایش پرورش آبزیان بویژه ماهیان خاویار و قزل آلا توانسته است نتایج بسیار خوبی داشه باشد.

مدیر کشاورزی سازمان منطقه آزاد ارس نیز در ادامه به تشریح عملکرد استفاده از دستگاه نانوحباب بر کمیت و کیفیت محصولات گلخانه ای به روش هیدروپونیک در طول دوره یک ساله پرداخت و گفت: در این آزمایش در دو واحد گلخانه ای 3500 مترمربعی که یک واحد به عنوان شاهد و دیگری بعنوان تیمار تحت شرایط کاملاً یکسان از نظر سیستم کشت، دما، رطوبت و.. طی یک دوره کشت با کاشت گوجه فرهنگی رقم نیوتن اجرا گردید.

محسن شیخلو افزود: نتایج حاصل نشان دهنده افزایش عملکرد معنی دار در تولید محصول به میزان 20 درصد و بهبود شاخصهای مربوط به آنالیز عناصر خوراکی موجود در محصول به میزان 30 درصد در واحد گلخانه ای استفاده شده از دستگاه نانوحباب در مقایسه با گلخانه شاهد بود.

 

 

حجم ویدیو: 15.41M | مدت زمان ویدیو: 00:02:35
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید