Iranian Agriculture News Agency

نگاهی به مصرف جهانی روغن‌های گیاهی از 2013/2014 تا 2017/2018

90 درصد روغن نخل برای مصرف مواد غذایی استفاده می‌شود/ روغن کلزا؛ پرفروش‌ترین روغن‌های پخت و پز

آمار نشان می‌دهد، میزان تولید جهانی روغن گیاهی (نباتی) برای دوره 2016/2017، به حدود 182 میلیون تن رسیده است.

90 درصد روغن نخل برای مصرف مواد غذایی استفاده می‌شود/ روغن کلزا؛ پرفروش‌ترین روغن‌های پخت و پز


آمار نشان می دهد، میزان تولید جهانی روغن گیاهی (نباتی) برای دوره 2016/2017 ، به حدود 182 میلیون تن رسیده است.

به گزارش ایانا از "
statist " ، روغن نباتی، روغنی است که که از گیاهان استخراج می شود و دارای بافتی مایع و چرب است. انواع رایج ترین این گونه روغن ها عبارتند از روغن نخل، روغن سویا، روغن کلزا و روغن آفتابگردان.

روغن نخل (پالم) از قسمت گوشتی میوه پالم به دست می‌آید، که عمدتا در آب و هوای گرمسیری آفریقا، آمریکای جنوبی و جنوب شرقی آسیا یافت می شود. برآورد شده که حدود 90 درصد از روغن نخل برای مصرف مواد غذایی استفاده می شود، در حالی که استفاده در محصولات آرایشی و یا مصارف صنعتی، 10 درصد باقیمانده را شامل می شود.

از نظر مصرف، روغن های گیاهی می تواند به عنوان جایگزین غذایی سالم استفاده شود؛ چراکه دارای اسیدهای چرب اشباع نشده بیشتری نسبت به چربی های حیوانی هستند. در این میان، یکی از پرفروش ترین روغن های پخت و پز روغن کانولا است که به عنوان روغن کلزا نیز شناخته می شود. که با استخراج از دانه کلزا و با کمی گرم و سپس خرد کردن به دست می آید.

به طور خاص روغن کلزا دارای مزایایی است که حاوی مقادیر بیشتری از اسید های چرب امگا -3 (اسید لینولینیک) و امگا 6 (لینولئیک) و اسیدهای چرب اشباع کمتری است. درحالی که مصرف جهانی روغن کلزا از 24.29 میلیون تن در سال 2012/13 به 27.77 میلیون تن در سال
2015/2016 ر سیده است.

همچنین روغن گیاهی دیگر ، روغن آفتاب گردان است که مصرف آن در دوره 2016/17 به 16.52 میلیون تن در سراسر جهان رسیده است

ترجمه: فرحناز سپهری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید