خواص میوه به چیست؟
هشت مزیت شگفتانگیز بِه
اگر بهدنبال یک میوه با طعمی متفاوت و سرشار از ویتامینهای مختلف هستید ما "میوه به" را به شما پیشنهاد میکنیم.
اگر بهدنبال یک میوه با طعمی متفاوت و سرشار از ویتامینهای مختلف هستید ما "میوه به" را به شما پیشنهاد میکنیم.
برخی از مزایای بِه برای سلامتی شامل توانایی آن برای کمک به پیشگیری از سرطان، کمک در کاهش وزن، بهبود سلامت گوارش، کاهش کلسترول خون، بهبود و تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از بیماریهای معدی رودهای، تسکین التهاب، افزایش سلامت پوست، کاهش فشار خون ، پیشگیری از واکنشهای آلرژیک و تحریک جریان خون در سیستم قلبی عروقی است.
به چیست؟
بِه یک میوه غیرعادی است که ارتباط بسیار نزدیکی به سیب و گلابی دارد. نام علمی آن Cydonia oblonga است و تنها عضو از خانواده Cydonia محسوب میشود. درخت بِه نسبتاً کوچک است، این در حالی است که میوه ارزشمند آن معمولاً رنگ زرد مایل به طلایی دارد و در برخی از موارد به شکل گلابی است. ارزش این میوه بهعنوان یک ماده غذایی به زمانهای بسیار قبل بازمیگردد. به بومی نواحی اوراسیایی همچون ازبکستان، ارمنستان، ترکیه، مجارستان، مقدونیه و نواحی نزدیک به اینهاست. از لحاظ تاریخی این میوه بیشتر از آنچه که افراد انتظار دارند نقش داشته است. برخی از محققان بر این باورند که به هنگام استفاده از واژه سیب در منابع و مراجع تاریخی، منظور همان به بوده است. شما میتوانید به را در مرباها، ژلهها و پودینگها مورد استفاده قرار دهید یا آن را همانند گلابی در صبحانه یا سایر وعده های غذایی به کار ببرید. کشورهای مختلف به را به شیوههای متفاوتی مورد استفاده قرار میدهند. با این حال مزایای واقعی به زمانی آشکار میشود که آن را بهصورت تازه و با پوست مصرف کنید؛ زیرا این ماده سرشار از مواد مغذی همچون ویتامینها، مواد معدنی، ترکیبات فنولی، آنتیاکسیدانها و فیبر غذایی است.
ارزش تغذیه ای به:
به علاوه بر اینکه میوه خوشمزهای است، دارای ارزش تغذیهای نیز هست. این میوه منبع غنی از ویتامین C ، روی، پتاسیم، مس، آهن و فیبر غذایی است. این میوه همچنین منبع غنی از ترکیبات آلی خاص همچون کاتچین، اپی کاتچین، لیمونن، انواع مختلفی از مواد مغذی گیاهی است.
خواص میوه به
پیشگیری از سرطان:
سرطان یکی از شایعترین بیماریهای این عصر است. به همین خاطر هر چیزی که بتواند خطر ابتلا به این شرایط را کاهش دهد در میان افراد محبوب خواهد بود. سطح بالای آنتیاکسیدانهایی همچون فنولیک و مواد مغذی گیاهی در به برای خنثی کردن یا از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن بسیار مؤثر هستند. همانطور که میدانید رادیکالهای آزاد محصولات فرعی بسیار خطرناک از متابولیسم سلولی هستند که باعث از بین رفتن سلولهای سالم یا تغییر در آنها میشوند. ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در به میتواند خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطانها را کاهش دهد.
خواص به برای کاهش وزن:
یکی از بهترین روشها برای کاهش وزن ، بهبود سیستم گوارش است. این موضوع میتواند اجابت مزاج را نیز بهبود ببخشد. به سرشار از فیبر غذایی است و سطح بالای آن به معنای بهبود سیستم رودهای - معدهای است. با بهبود سیستم گوارش میتوان انرژی بیشتری کسب کرد و وزن اضافی را کم کرد.
درمان بیماریهای معدهای - رودهای:
با وجود عملکرد عمومی سیستم گوارش که فیبر غذایی باعث بهبود آن میشود، این گزینه میتواند از بروز بیماریهای معدهای - رودهای همچون بیماری التهابی روده، سرطانهای مختلف یا دیورتیکولیت پیشگیری کند. کاتچین و اپیکاتچین موجود در این میوه میتواند با برخی از سموم ایجادکننده سرطان پیوند برقرار کند. به همین خاطر از اندامهای مهم بدن محافظت میشود.
مراقبت از پوست:
سطح بالای آنتیاکسیدانها و ویتامینهای موجود در به برای حفظ سلامت پوست و جوانی آن بسیار ارزشمند است. آنتیاکسیدانها آسیب وارد شده بهخاطر رادیکالهای آزاد را از بین میبرند و همین امر میتواند ظاهر چین و چروکها را کاهش دهد، لکهها را از بین ببرد و به پوست کمک کند در برابر اشعه ماوراءبنفش مبارزه کند.
تنظیم فشار خون:
پتاسیم یکی از مهمترین مواد معدنی در بدن انسان است؛ زیرا برای حفظ تعادل فشار خون و تسهیل انتقال مایعات در سلولهای بدن ضروری است. پتاسیم میتواند رگهای خونی و شریانها را شل کند و از فشار وارد شده به سیستم قلبی عروقی بکاهد. همین امر باعث میشود خطر توسعه شرایطی همچون آترواسکلروزیس کاهش پیدا کند. در چنین شرایط خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونری، حملات قلبی و سکته کمتر میشود.
واکنشهای آلرژیک:
به معمولاً بهخاطر توانایی آن برای کنترل واکنشهای آلرژیک مورد تحسین افراد قرار میگیرد. زمانی که این ماده بهصورت ژل روی پوست اعمال میشود میتواند درماتیت آتوپیک و سایر شرایط پوستی مشابه را بهتر کند. سطح بالای ویتامین C در این ماده میتواند به کنترل التهاب و بهبود سلامت و ظاهر پوست کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن:
همانطور که قبل نیز بیان کردیم، به مقادیر زیادی آنتیاکسیدان دارد، اما ویتامینهای دیگری همچون ویتامین C و E نیز در آن یافت میشود که میتواند سیستم ایمنی بدن را به شیوههای مختلف تقویت کند. بهعنوان مثال ویتامین C سیستم ایمنی بدن را برای افزایش گلبولهای سفید تحریک میکند. همانطور که میدانید گلبولهای سفید با پاتوژنها، ویروسها و باکتریهای موجود در بدن مبارزه میکنند.
جریان خون و سلامت بدن:
به غنی از آهن، مس و روی است. این مواد معدنی به همراه سایر عناصر، برای تولید گلبولهای قرمز خون ضروری هستند. زمانی که تولید گلبولهای قرمز خون بالاست، جریان آن نیز در اطراف بدن بیشتر میشود. این موضوع بدین معناست که اکسیژن در سرتاسر بدن حمل میشود. همین امر باعث میشود جریان خون به پوست و پوست سر افزایش پیدا کند.
عوارض احتمالی میوه به:
شواهد قطعی در مورد عوارض جانبی به وجود ندارد. بهنظر میرسد میتوان این میوه را به هر نوع رژیم غذایی اضافه کرد. با این حال دانههای به حاوی سیانید هستند و خوردن بیش از حد آن می تواند دردسرساز شود. سایر مطالعات علمی در حال انجام است و مزایا و معایب این میوه خوشمزه در حال بررسی است./
دیدگاه تان را بنویسید