Iranian Agriculture News Agency

رونق کشت گلخانه‌ای در خاتم و لزوم توجه بیشتر به این صنعت

محصولات گلخانه‌ای از مهم‌ترین ارکان بخش کشاورزی هستند و وابستگی اقتصادی بسیاری از مناطق به توسعه این صنعت کاملاً مشهود است.

رونق کشت گلخانه‌ای در خاتم و لزوم توجه بیشتر به این صنعت

محصولات گلخانه‌ای از مهم‌ترین ارکان بخش کشاورزی هستند و وابستگی اقتصادی بسیاری از مناطق به توسعه این صنعت کاملاً مشهود است.

به گزارش ایانا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، توسعه گلخانه‌ها علاوه بر تحقق اقتصاد مقاومتی، راهکاری جدی در راستای صرفه‌جویی منابع آبی و زمینه‌ساز اشتغال‌زایی و کارآفرینی در مناطق شهری و روستایی است. در شهرستان خاتم نیز با توجه به کم آب‌خواه بودن این محصولات، سطح زیر کشت آن رو به افزایش است.

گلخانه‌دار خاتمی که با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و نبود بازار کار برای جوانان تصمیم گرفته خودکفا شود و با تکیه بر پشتکار خویش برای خود و سایر افراد جویای کار، کارآفرینی کند، سطح زیر کشت گلخانه فلفل دلمه رنگی خود در شهرستان را دوهزار مترمربع بیان کرد و گفت: این محصول با توجه به اینکه هزینه‌های اولیه‌اش نسبت به سایر محصولات گلخانه‌ای خیلی کمتر است و بذر و کود کمتری استفاده می‌شود، مدت زمانی که ما می‌توانیم برداشت کنیم نسبت به محصولات دیگر ازجمله خیار دو برابر است.

ابوالفضل ابویی عمده مشکل گلخانه‌داران شهرستان را نبود بازار فروش و فاصله زیاد آن تا مرکز استان برشمرد و عنوان کرد: فروش در شهرستان خوب نیست و این محصول برای فروش و صادرات باید به شهرهای یزد و شیراز فرستاده شود که طول زیاد مسیر برای گلخانه‌دار موجب هزینه‌ها و مشکلات زیادی است.

وی تأکید کرد: در صورتی که سطح زیر کشت در شهرستان افزایش یابد و این محصول در شهرستان زیاد باشد گلخانه‌داران می‌توانند محصولات خود را به‌صورت عمده برای صادرات به شهرهای مذکور ارسال کنند که از نظر هزینه نیز باصرفه خواهد بود.

ابویی سطح تحصیلات خود را مقطع دیپلم عنوان کرد و افزود: کشت فلفل دلمه به‌صورت نشاکاری است یعنی نشا در 45 روز تا دو ماه و بعد از آن به گلخانه منتقل می‌شود.

وی سطح برداشت در هر مترمربع را سالانه 15 کیلوگرم برشمرد و بیان کرد: امید داریم تا مسئولان با تخصیص وام‌های کم‌بهره در این زمینه باعث افزایش کشت‌های گلخانه توسط جوانان جویای کار و همچنین دیگر گلخانه‌داران شوند.

مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی خاتم نیز سطح زیر کشت این محصول در منطقه را 10 هزار مترمربع بیان کرد و گفت: به‌خاطر ارزش و اهمیت آب و کم‌آب‌خواه بودن کشت‌های گلخانه‌ای و همچنین برداشت بیشتر این محصول در سطح نسبت به کشت محصول در فضای آزاد ترجیح می‌دهیم تا کشاورزان به این‌گونه کشت‌ها روی آورند.

محمدرضا تاج‌آبادی اظهار کرد: در برنامه داریم که تا پایان سال جاری سطح زیر کشت گلخانه را 22 هکتار افزاش دهیم.
وی مزایای کشت‌های گلخانه‌ای را برداشت خارج از فصل محصول، مصرف کود و سموم کمتر و همچنین افزایش راندمان تولید نسبت به سطح کشت عنوان کرد.

گفتنی است، خاتم در بخش محصول باغبانی با 16 هزار و 700 هکتار سطح زیر کشت و 50 هزار تن محصول و با 21 درصد تولید، جایگاه نخست استان را دارا است و در محصول گلخانه ای با سطح زیر کشت 32 هکتار جایگاه پنجم را در اختیار دارد./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید