Iranian Agriculture News Agency

مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:

افزایش ۱۰ درصدی صادرات سیب و کاهش ۴۶ میلیون دلاری واردات موز با اجرای سیاست بازار در ازای بازار

مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: اتخاذ سیاست بازار در ازای بازار، علاوه بر رشد ۱۰ درصدی صادرات سیب درختی تازه در سال ۹۵، باعث کاهش ۹ درصدی واردات موز و صرفه‌جویی ارزی ۴۶ میلیون دلاری در این سال شده است.

افزایش ۱۰ درصدی صادرات سیب و کاهش ۴۶ میلیون دلاری واردات موز با اجرای سیاست بازار در ازای بازار

مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی گفت: اتخاذ سیاست بازار در ازای بازار،علاوه بر رشد ۱۰ درصدی صادرات سیب درختی تازه در سال ۹۵،موجب کاهش ۹ درصدی واردات موز و صرفه جویی ارزی ۴۶ میلیون دلاری در این سال شده است.

به گزارش ایانا از وزارت جهاد کشاورزی، شاهرخ شجری اظهار کرد: با اتخاذ سیاست بازار در ازای بازار،صادرات سیب تازه در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴، به لحاظ وزنی بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است.

وی افزود: به همراه افزایش صادرات سیب تازه، واردات موز در سال ۹۵ با کاهش ۹ درصدی روبرو بوده و میزان واردات موز از ۶۷۰ هزار تن در سال ۹۴ به ۶۱۰ هزار تن در سال گذشته کاهش یافته است.

مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی، میزان صرفه جویی ارزی از ناحیه کاهش واردات موز در سال ۹۵ را ۴۶ میلیون دلار عنوان کرد.

شجری با اشاره به صادرات ۳۰ هزار و ۹۴۰ تن سیب تازه در پنچ ماهه نخست سال جاری اظهار کرد: با توجه به این که سیب صادراتی ایران به طور عمده از ارقام رد و گلدن دلیشز و زمان برداشت این ارقام در ماه های مهر و آبان است، گفت: صادرات این محصول از اواخر مهرماه هر سال شروع و تا خرداد سال بعد ادامه دارد.

مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در مورد قیمت سیب تولیدی نیز تصریح کرد: قیمت سیب تولیدی به طور متوسط در سطح عمده فروشی ۱۵ هزار ریال و در سطح خرده فروشی ۲۵ تا ۳۰ هزار ریال است و از طرفی قیمت سیب صادراتی در بازارهای هدف ۸ دهم تا ۱.۲ دلار می باشد.

وی افزود: قیمت پایه صادراتی سیب در بازارها با هدف تسهیل صادرات این محصول و کاهش تعرفه و عوارض گمرکی در کشورهای هدف انجام شده و با قیمت فروش محصول سیب درختی در این کشورها کاملا متفاوت است.

شجری در عین حال علت اصلی افزایش واردات موز در پنج ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ را کاهش تعرفه وارداتی این محصول از ۲۶ درصد به ۱۱ درصد دانست.

وی در مورد صادارت پسته کشور نیز گفت: به رغم تولید و ذخایر قابل توجه ایالت متحده آمریکا در سال ۹۵، صادرات پسته ایران در این سال نسبت به سال ۹۴ با افزایش ۵.۸۵ درصدی از نظر وزنی و ۵.۷۵ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

شجری خاطر نشان کرد که میزان صادرات پسته در سال ۹۵ حدود ۱۳۸ هزار و ۱۴۰ تن بوده است.

مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در ادامه، کاهش قیمت جهانی پسته به میزان ۱۵.۹ درصد به همراه کاهش ذخایر کافی برای عرضه صادراتی را از دلایل کاهش صدور این محصول عنوان کرد.

وی ابراز امیدواری کرد با برداشت پسته و افزایش قیمت جهانی این محصول به دلیل کاهش عرضه جهانی آن، روند افزایشی صادرات آغاز و کاهش صادرات در ماه های ابتدای سال جبران شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید