Iranian Agriculture News Agency

مرکز آمار ایران منتشر کرد:

افزایش شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به سال قبل

شاخص قیمت تولید کننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در فصل تابستان، نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایشی 10.29 درصدی را تجربه کرده است.

افزایش شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به سال قبل

شاخص قیمت تولید کننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در فصل تابستان، نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایشی 10.29 درصدی را تجربه کرده است.

به گزارش ایانا از مرکز آمار ایران، شاخص کل قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در تابستان سال ١٣٩٦ به عدد ٢٦٥,٣٦ رسید که ٥.٨٨ درصد نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) و ١٠.٢٩ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، افزایش داشته است. گروه مرغ و گروه تخم مرغ به ترتیب با افزایش ٥.٢١ و ٨.٣ درصدی، افزایش ٥.٨٨ درصدی شاخص نسبت به فصل قبل را رقم زده­اند. همچنین گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با ٥.٤٧ و ٢٧.٩١ درصد افزایش، موجب افزایش ١٠.٢٩ درصدی شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل شده­اند. تغییر شاخص در چهار فصل منتهی به تابستان ١٣٩٦ نسبت به چهار فصل منتهی به تابستان ١٣٩٥، معادل ١٨.١٧ درصد (تورم سالانه) بوده است.

شاخص استانی

بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در تابستان سال ١٣٩٦ نشان می­دهد که بیشتر استان های کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبه رو بوده و بیشترین میزان افزایش مربوط به استان چهارمحال وبختیاری با ٣٦,٧٢ درصد است. استان همدان با کاهش ٦.٦٦ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل بیشترین کاهش را داشته است. به علاوه استان های قم و کرمان به ترتیب با ١٩.١٢ درصد افزایش و ٦.٧٤ درصد کاهش به ترتیب بیشترین افزایش و کاهش قیمت را نسبت به فصل قبل تجربه کرده اند.

شاخص گروه­های اصلی

مرغ

در تابستان ١٣٩٦ شاخص گروه مرغ به ٢٩٥,٨٤ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ٥.٢١ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥.٤٧ درصد افزایش یافته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ٨.٨١، ٤.٢٨ و ١٠.٣٣ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته­اند. همچنین پولت و مرغ گوشتی به ترتیب ٤.٩١ و ٨.٧٧ درصد نسبت به فصل قبل افزایش داشته اند. دیگر قلم گروه، جوجه یک روزه ٧.٢٦ درصد نسبت به فصل قبل کاهش یافته است.

تخم مرغ

در تابستان ١٣٩٦ شاخص گروه تخم مرغ به ١٩٤,٢ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ٨.٣ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٢٧.٩١ درصد افزایش داشته است. در این گروه تخم مرغ نطفه­دار و تخم مرغ خوراکی به ترتیب ٦.٠٩ و ١٠.٨٢ درصد نسبت به فصل قبل افزایش نشان می دهد. همچنین اقلام مذکور نسب به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ٣١.٣٨ و ٢٤.٣ درصد افزایش داشته است.

سایر

این گروه شامل کود است. در تابستان ١٣٩٦ شاخص کود به ٨٦٨,٤٧ واحد رسیده که به ترتیب ١.٨٣ و ١.٨٥ درصد نسبت به فصل قبل و فصل مشابه سال قبل افزایش داشته است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید