Iranian Agriculture News Agency

کاهش تعداد حشرات بالدار در جهان به مرز هشدار

همزمان با کم شدن جمعیت برخی حشرات در نقاط مختلف جهان، جمعیت حشرات بالدار در آلمان به حد نگران کننده‌ای کاهش یافته است.

کاهش تعداد حشرات بالدار در جهان به مرز هشدار

همزمان با کم شدن جمعیت برخی حشرات در نقاط مختلف جهان، جمعیت حشرات بالدار در آلمان به حد نگران کننده‌ای کاهش یافته است.

به گزارش ایانا از بی بی سی، پژوهشگران در آلمان گفته‌اند که شواهدی که گردآوری شده حاکی از آن است که در مقایسه با حدود سه دهه پیش، شمار حشرات بالدار در این کشور به شدت کم شده و در برخی از مناطق این موجودات به ندرت دیده می‌شوند.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که جمعیت بعضی از حشرات به خصوص پروانه‌ها و زنبور عسل وحشی در مناطقی از جهان به خصوص اروپا و آمریکای شمالی در سال‌های اخیر تنزل قابل توجهی داشته اما این نخستین گزارش از نابودی بیش از سه چهارم کل جمعیت اکثر حشرات بالدار در آلمان در مقایسه با سال ١٩٨٩ میلادی است.

دلیل احتمالی که مطرح شده استفاده گسترده از سموم دفع آفات و از میان رفتن زیستگاه‌های مناسب حشرات بوده است.

این تحول از آن جهت باعث نگرانی پژوهشگران شده که حشرات نقشی اساسی در گرده‌افشانی گیاهان دارند و بخشی مهم از زنجیره غذایی انسان محسوب می‌شوند. حشرات همچنین خوراک بسیاری از پرندگان و حیوانات کوچک هستند.

در تحقیقات اخیر، پژوهشگران با نصب نوارهای چسب در مناطق مورد نظر و شمارش تعداد حشراتی که به دام افتاده بودند، این آمار را با اطلاعاتی که از گذشته در دست داشتند مقایسه کردند.

این مقایسه نشان داد که طی ٢٧ سال گذشته، جمعیت حشرات بالدار در ٦٣ زیستگاه حفاظت شده در آلمان به طور متوسط ٧٦ درصد کاهش یافته و بیشترین کاهش در فصل تابستان (٨٢ درصد) مشاهده می‌شود.

موضوع نگران‌کننده این است که مناطق مورد مطالعه شامل مناطق طبیعی حفاظت شده بوده و به احتمال زیاد، وضعیت در نقاط دیگر به مراتب بدتر از این است.

در این گزارش دلیل مشخصی برای کاهش در جمعیت حشرات ذکر نشده اما با توجه به اینکه مناطق حفاظت شده مورد نظر در کنار اراضی کشاورزی واقع شده است، احتمال تاثیر سموم دفع آفات در این زمینه وجود دارد.

یکی از دست‌اندرکاران این تحقیقات گفته است که تمامی اکوسیتسم به وجود حشرات به عنوان خوراک سایر موجودات و عاملان اصلی گرده‌افشانی گیاهان وابسته است و کاهش جمعیت حشرات می‌تواند نتایج وخیمی برای طبعیت و انسان داشته باشد. به گفته او، اگرچه ممکن است عوامل متعددی در زمینه کاهش جمعیت حشرات دخیل باشد، اما می‌دانیم که استفاده از سموم گیاهی یکی از آن هاست و باید تلاش شود کاربرد آن ها حتی الامکان کاهش یابد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید