کد خبر: ۴۸۷۱۴
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۶- ۱۲:۰۷
تحلیل آماری ایانا از تولید و واردات گوشت قرمز از ابتدای انقلاب تاکنون:
طی 30 سال گذشته، تولید گوشت از 397 هزار تن با رشد 105 درصدی به 815 هزار تن در سال 95 رسیده است.

طی 30 سال گذشته، تولید گوشت از 397 هزار تن با رشد 105 درصدی به 815 هزار تن در سال 95 رسیده است.

خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) – وحید زندی فخر:

اگرچه هنوز کشور به خودکفایی در تولید گوشت دست نیافته، اما روند تولید این محصول طی حدود سه دهه تقریبا همیشه مثبت بوده و سال به سال بر حجم آن افزوده شده است. با این حال، رشد جمعیت ایران نیز به موازات رشد تولید گوشت و دیگر اقلام کشاورزی، مشهود است. بنابراین در سطح کلان، با وجود افزایش حجم تولید، اما هنوز حدود 10 درصد نیاز کشور به این محصول پروتئینی به واردات از کشورهای خارجی مانند برزیل است.

طبق آمارهای موجود در بانک مرکزی، در سال 1357 به میزان 397 هزار تن گوشت قرمز تولید شد که این مقدار بعد از گذشت یک دهه و با وجود مشکلات و مسائلی که جنگ تحمیلی به ارمغان آورده بود، با 32.2 درصد افزایش به 525 هزار تن رسید. سیر صعودی تولید تا 10 سال بعد از آن یعنی در 1377 که تولید گوشت به 769 هزار تن رسید، همچنان ادامه داشت. در سال 1387 تولید این محصول، با افت 10 درصدی به 691 هزار تن رسید، ولی دوباره در سال بعد از آن با 175 هزار تن افزایش تولید مواجه شد.

دامداران داخل کشور طی سال‌های 94 و 95 نیز به ترتیب، 806 و 815 هزار تن از این ماده پروتئینی را به بازار عرضه کردند. به عبارتی می‌توان گفت که تولید گوشت قرمز در طول حدود سه دهه، 105 درصد رشد داشته است.

همانطور که پیش از این نیز گفته شد، هنوز تولید گوشت در کشور، کفاف نیاز داخل را نمی‌دهد و سالانه مقداری از این محصول به کشور وارد می‌شود. اگرچه آمارهای دهه 60 از میزان واردات گوشت در دسترس نیست، اما از سال 78 که حجم واردات به ثبت رسیده، 28 هزار تن گوشت به کشور وارد شده است. این در حالی است که در سال 88 این مقدار با افزایش 288 درصدی به 108.8 هزار تن رسید.

حجم واردات در سال‌های بعد از 88 کمتر از 100 هزار تن برآورد می‌شود. در سال گذشته نیز طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، 50 هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد شد. با اینکه حجم کل واردات محصولات کشاورزی در سال 95 بیش از 17 میلیون و 591 هزار تن بود، سهم گوشت قرمز از این مقدار تنها 0.28 درصد بوده است. درحالی که سهم واردات گوشت قرمز در سال 88 به بالای 0.58 درصد رسید.

V-

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار