Iranian Agriculture News Agency

در سخنرانی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج در گردهمایی سراسری کشت‌های پاییزه سال زراعی 97 - 96 مطرح شد

دفاع تمام‌قد از ظرفیت بخش خصوصی: راه نجات بذر کشور، خصوصی‌سازی است

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تحقیقات یکی از راه‌های بهبود وضعیت بذر کشور را خصوصی‌سازی و واگذاری دستاوردها معرفی کرد.

دفاع تمام‌قد از ظرفیت بخش خصوصی: راه نجات بذر کشور، خصوصی‌سازی است

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تحقیقات یکی از راه‌های بهبود وضعیت بذر کشور را خصوصی‌سازی و واگذاری دستاوردها معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز در مراسم پنجمین گردهمایی سراسری کشت‌های پاییزه سال زراعی 97 - 96 با دفاع تمام‌قد از ظرفیت بخش خصوصی گفت: به‌نظر می‌رسد باید برای نجات بذر کشور به بخش خصوصی اعتماد کرد و دستاوردها را به آن‌ها سپرد.

اسکندر زند با اشاره به اینکه رقم‌های بسیاری از سوی محققان کشور معرفی شده است، افزود: تاکنون 43 رقم انواع بذر به بخش خصوصی واگذار شده که با توجه به برنامه‌های پیش رو، این عدد در آینده بیشتر خواهد شد.

وی بیان کرد: با وجود اینکه رقم‌های بذر در محصولات مختلف به‌ویژه گندم به اندازه کافی معرفی شده است، اما باید برای افزایش ضریب نفوذ آن‌ها به مزارع تلاش بیشتری انجام داد.

زند با اشاره به اینکه در زمینه بذور پاییزه مشکل خاصی وجود ندارد، ادامه داد: تاکنون در محصول چغندرقند 15 رقم مقاوم خارجی معرفی شده و امید می‌رود این تعداد در آینده‌ای نزدیک به مقدار قابل توجهی افزایش یابد.

معرفی 19 آفت‌کش جدید و کم‌مصرف، پروژه مشترک بین‌المللی با سیمیت و فرانسه، ایجاد سامانه نفوذ ارقام در استان‌ها، اندازه‌گیری آب مصرفی گندم، افزایش نظارت الکترونیک در حوزه گندم به 40 درصد و افتتاح کانون کشاورزان نمونه از مهم‌ترین دستاوردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بود که وی در خلال سخنانش به آن اشاره کرد.

به کانال ایانا در تلگرام بپیوندید

معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: تاکنون 625 سم برای کنترل کیفی معرفی شده که از 175 مورد آزمایش‌شده، 25 برند جذب شد، همچنین در حوزه پایش، ثبت و نظارت کود از هفت‌هزار و 866 برند فرمول کود، یک‌هزار و 400 برند تقلبی است که از این تعداد 338 رقم آن وارداتی است.

به گفته زند، وزارت نیرو برنامه بیلان آب را در دستور کار دارد، وزارت جهاد کشاورزی نیز برنامه افزایش بهره‌وری را در اولویت کارهای خود قرار داده که 12 زیرپروژه برای آن می‌توان تعریف کرد؛ بنابراین لازم است که دو برنامه مذکور به جمع کلی رسیده و در تمام استان‌ها به اجرا برسد.

وی آموزش بلندمدت مسئولان مروج پهنه را یکی از اولویت‌های سازمان متبوع اعلام کرد و یادآور شد: در سال 95، 655 نفر در 60 روز آموزش دیدند که این تعداد در سال جاری به یک‌هزار و 680 نفر ارتقاء خواهد یافت، البته باید ابزار و دانش مروجان کافی و به‌روز باشد.

زند معتقد است: اکنون جایی در کشور وجود ندارد که از داشتن مسئول پهنه بی‌بهره باشد. در این راستا 81 درصد اطلاعات پهنه‌ها اخذ شده و حدود 18.5 درصد آن‌ها هنوز فعال نیستند؛ بنابراین باید اطلاعات پهنه‌ها در نخستین فرصت در سامانه مربوطه تکمیل شده و فعالیت آن‌ها به 100 درصد برسد./

V-960614-04

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید