Iranian Agriculture News Agency

وضعیت بحرانی آب زیرزمینی در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مرکزی با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی آب زیرزمینی در استان گفت: در سال 95، 50 هزار متر مجوز حفر، جابجایی و کف شکنی چاه توسط این شرکت صادر شده است.

وضعیت بحرانی آب زیرزمینی در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مرکزی با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی آب زیرزمینی در استان گفت: در سال 95، 50 هزار متر مجوز حفر، جابجایی و کف شکنی چاه توسط این شرکت صادر شده است .

به گزارش ایانا از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، عزت‌اله آمره‌ای در نشست فرمانداران که برای بررسی مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی که در محل استانداری مرکزی برگزار شد، بیان کرد: سال گذشته 50 هزار متر مجوز حفاری چاه، جابجایی و کف شکنی صادر شده است و به معنای این است که حدود 15 میلیارد تومان هزینه به بهره‌برداران چاه‌ها تحمیل شده و این امر نشانگر وضعیت بحرانی آب زیرزمینی در استان است .

آمره‌ای افزود: اگرچه تخصیص‌ها محدود است ولی به‌طور عمده شرکت آب منطقه‌ای مرکزی اولویت را به بحث‌های گلخانه‌ای، صنایع، مرغداری‌ها و دامداری‌ها داده است .

وی با اشاره به بحث کنتورهای حجمی گفت: اگرچه دولت پیش‌بینی کرده است که از محل اعتبارات دولتی این کنتورها باید نصب شوند، ولی درخواست داریم که در صورت امکان، اعتبار مورد نیاز تهیه این کنتورها از محل طرح‌های سیستم‌های آبیاری نوین تامین شود تا در این صورت، 80 درصد هزینه نصب کنتور برای کشاورزان بلاعوض تمام شود .

مدیرعامل آب‌منطقه‌ای مرکزی با اشاره به اهمیت کشت گیاهان کم آبخواه بیان کرد: از آنجا که آب جزء انفال و متعلق به تک تک آحاد افراد جامعه و حتی نسل‌های آینده این مرز و بوم است، هرگونه بهره‌برداری از آن خصوصاً در بخش کشاورزی باید بر مبنای قواعد و ضوابط علمی باشد و با توجه به محدودیت منابع آب موجود، ضرورت اجرای الگوی کشت که از الزامات برنامه ششم توسعه است، بیش از پیش در استان محسوس است. انتظار داریم فرمانداران همچون سال‌های گذشته همکاری خود را در جهت کنترل و جلوگیری از کشت های پرآب طلب با شرکت آب منطقه ای مرکزی ادامه دهند .

آمره‌ای چاه‌های غیرمجاز را از موضوعات مهم استان اعلام کرد و افزود: در کنار بحث‌های فنی، قانونی و حقوقی در برخورد با چاه‌های غیرمجاز، این شرکت با توجه به معیشت مردم این آمادگی را دارد تا در روستاهایی که تجمیع چاه‌های غیرمجاز امکان دارد، طرح تجمیع را با همکاری همکاران جهاد کشاورزی و فرمانداری‌ها اجرا و تعدادی از این چاه‌ها را مجاز کرده تا معیشت مردم هم دچار مشکل نشود .

مدیرعامل شرکت آب‌‌منطقه‌ای مرکزی در پایان با اشاره به جدی بودن بحران آب در استان عنوان کرد: بحران آب نیاز به توضیح و تشریح ندارد و بسیار بسیار جدی و خطرناک است. بنابراین باید بیشتر روی این موضوع توجه شود چرا که اگر آب جیره ای شود برای ملتی که اسراف گر و بد مصرف هستند اتفاقات ناگواری پیش خواهد آمد .


انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید