Iranian Agriculture News Agency

تعطیلی مجتمع گلخانه‌داران فرودگاه یاسوج قطعی شد

با حضور عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور در استان تعطیلی مجتمع گلخانه‌داران فرودگاه یاسوج قطعی شد تا نه تنها به آمار بیکاران این استان اضافه شود، بلکه آژیر خطر سونامی بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد بیشتر به گوش برسد.

با حضور عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور در استان تعطیلی مجتمع گلخانه‌داران فرودگاه یاسوج قطعی شد تا نه تنها به آمار بیکاران این استان اضافه شود بلکه آژیر خطر سونامی بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد بیشتر به گوش برسد.

به گزارش فانوس زاگرس، فقر، محرومیت و بیکاری سه مثلت عدم توسعه یافتگی در کهگیلویه و بویراحمد است که نرخ بیکاری بیش از گذشته داد مردم این استان را در می‌آرود.

در سال ۸۸ مسئولان وقت استان کهگیلویه و بویراحمد با هدف ایجاد اشتغال برای جمعی از دانش آموختگان رشته کشاورزی بر روی اجرای مجتمع گلخانه‌ای بانوان با همدیگر توافق کردند. در حالی که براساس قراداد قانونی این محدوده برای مدت معینی در اختیار بانوان گلخانه دار قرار گرفت، اما اکنون پس از گذشت چندین سال مدیر جدید فرودگاه یاسوج با ارائه دلایلی از جمله اینکه وجود این گلخانه‌ها مشکلات امنیتی برای فرودگاه دارد، خواستار فسخ این قرارداد شده است.

باتوجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نامگذاری شده است و یکی از شعارهای کلیدی دولت تدبیر و امید مهار بیکاری است انتظار می‌رود در استانی مانند کهگیلویه و بویراحمد که استان صنعتی نیست و برای ایجاد اشتغال باید بر روی بخش کشاورزی آن سرمایه گذاری کرد دولت نیز به حمایت از تولید در این بخش بپردازد.

امروز نشست بررسی وضعیت مجتمع گلخانه‌های فرودگاه یاسوج به ریاست معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و با حضور عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور، مسئولان فرودگاه یاسوج، مسئولان جهادکشاورزی و جمعی از گلخانه داران فرودگاه یاسوج در محل استانداری برگزار شد.

بدهی ۱۸ میلیاری گلخانه داران به بانک ماحصل تصمیم نادرست دولتمردان وقت

رئیس اتحادیه گلخانه داران کهگیلویه و بویراحمد در این نشست تاکید کرد: در آن سال با این دلیل که کار در آینده در حریم فرودگاه مشکلات امنیتی ایجاد می‌کند با احداث مجتمع گلخانه داران در محل فرودگاه یاسوج مخالفت کردم ولی کسی به حرف‌های من بهایی نداد.

عباس علی موسوی فرد با بیان اینکه برخی از مسئولان در آن بازه زمانی جوگیر شدند، گفت: آنها اطمینان دادند که هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود و اکنون حاصل آن اطمینان بدهی ۱۸ میلیاردی سرمایه گذاران این طرح به بانک‌های عامل استان است.

وی افزود: گلخانه داران برای دریافت این تسهیلات حدود ۶۰ وثیقه را در گرو بانک گذاشتند و به طور قطع با تعطیلی این مجتمع نه تنها حدود ۱۱ خانواده به طور مستقیم دچار خسران مالی می‌شوند بلکه حدود ۵۵ کارگر بیکار می‌شوند.

موسوی با اشاره به اینکه انتقال این واحد تولیدی به مکان دیگری نیازمند صرف زمان، هزینه و زیرساخت‌های زیادی است، بیان کرد: در سالی که به سال اشتغال نامگذاری شده است این تصمیم هیئت تشخیص با عرف و اخلاق سنخیتی ندارد.

وی گفت: براساس سمت قانونی خود باید در زمان‌های مشخص از گلخانه‌ها نظار ت کنم، ولی هربار برای ورودم با ممانعت مسئولان فرودگاه رو به رو می‌شوم.

موسوی فرد تصریح کرد: این مسائل را بهانه کرده اند وگرنه می‌توان درب مشترک بین فرودگاه و گلخانه را بست و مسیر تردد را از مسیر تردد فرودگاه به راحتی جدا کرد.


وی با تاکید بر اینکه تا کنون برای حفظ حرمت مسئولان استان این موضوع را رسانه‌ای نکرده بودیم، اظهار داشت: مسئولان بدانند اگر این مشکل حل نشود به طور قطع برای تخلیه این مجتمع باید از روی جنازه این ۱۱ جوان و ۵۵ کارگر این واحدهای تولیدی رد شوند.

حسینی یکی از بانوان دانش آموخته رشته کشاورزی و گلخانه داران این فرودگاه نیز مسئولان فرودگاه را خطاب قرار داد و گفت: چرا ما باید تاوان بی‌تدبیری تصمیم جهادکشاورزی، فرودگاه و استانداری وقت را بدهیم.

وی گفت: کسانی که دم از اجرای قانون می‌زنند، آیا آن زمان همین قانون برای رعایت امنیت فرودگاه وجود نداشت؟ و اگر وجود داشته چرا سال ۸۸ اجرایی نشد؟

این گلخانه دار بیان کرد: مسئولان فرودگاه یاسوج برای ایجاد دکل زندان یاسوج و یا کاشت درختانی که در پروازها اختلال ایجاد می‌کردند؛ مشارکتی نداشتند ولی همین مسئولان در ایجاد مجتمع گلخانه‌ای با آگاهی کامل از قوانین و مسائل امنیتی با این تصمیم موافقت کردند و اکنون با مخالفت خود چوب حراج به زندگی ما می‌زنند.

بیکاری تنها نتیجه تخلیه گلخانه‌ها از فرودگاه یاسوج


رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست با بیان اینکه حتی قانون جنگل نیز اینگونه نیست، اظهار کرد: هیئت تشخیص بدون هیچ دلیلی و به صورت یک طرفه تصمیم به فسخ این قرارداد گرفت.


جعفر گوهرگانی تصریح کرد: هر کدام از این ۱۱ نفر یک میلیارد تسهیلات از بانک دریافت کردند و تخریب گلخانه‌ها و تخلیه آنها راهکار مشکل این دانش آموختگان که با هزاران امید در این مکان سرمایه گذاری کردند؛ نیست.

وی با تاکید بر اینکه جهادکشاورزی با مسئولان فرودگاه در راستای تخلیه و تخریب گلخانه‌ها همکاری نمی‌کند، تصریح کرد: تخلیه باید در چارچوب قانونی باشد و پیش از تخریب این مجتمع باید زیرساخت‌ها و جایگاهی برای استقرار گلخانه‌ها ایجاد شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد خطاب به عضو هئیت مدیره شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور، بیان کرد: قیاس درآمدزایی فرودگاه مهرآباد تهران و دستغیب شیراز با فرودگاه یاسوج درست نیست و فرودگاه یاسوج هیچگونه درآمدزایی ندارد و تنها ممر درآمد همین مجتمع گلخانه‌ای بود که اکنون نیز تصمیم به تخریب آن دارید.

عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه توسعه فرودگاه می‌تواند موتور محرکه توسعه این استان باشد، اظهار داشت: هدف اصلی کارکنان ناوگان هوایی در کشور حفظ امنیت پروازها و خدمت به مردم است.

حسین اکرمیان با بیان اینکه ما نیز نگران وضعیت فعلی این گلخانه داران هستیم، عنوان کرد: فرودگاه‌ها نیز زیر ذره بین سازمان‌های نظارتی هستند و برای هر عمل خود باید پاسخگوی مراجع قانونی باشیم.


وی با تاکید بر اینکه وجود مجتمع گلخانه‌ای مشکلات امنیتی برای فرودگاه یاسوج ایجاد می‌کند، تصریح کرد: تشخیص استقرار یا عدم وجود گلخانه‌ها در محیط فرودگاه با هئیت تشخیص است و اجرای حکم هیئت تشخیص مبنی بر تخلیه گلخانه‌های موجود در فرودگاه یاسوج الزامی است.


تخلیه و جابه جایی مجتمع گلخانه‌ای فرودگاه یاسوج در نهایت باید اجرایی می‌شد


محنایی معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه به کاهش نرخ بیکاری استان نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: نرخ بیکاری فصلی در استان پایین تر از میانگین کشوری است.

وی با بیان اینکه هدف اصلی ما ایجاد اشتغال است، بیان کرد: به طور قطع ما نیز بر روی این مسائل حساسیت داریم و نگران هستیم.

محنایی با اشاره به اینکه در نهایت باید گلخانه‌ها از فرودگاه یاسوج انتقال یابند ابراز داشت: هیئتی تحت عنوان پسا تخلیه با حضور نمایندگان حوزه‌های مشخص شده تشکیل شود و دو کمیته اجرایی و کمیته حقوقی نیز در این راستا فعال شوند که کمیته اجرایی ظرف یک هفته و کمیته حقوقی ظرف یک ماه فعال شود و اقدامات لازم انجام شود.

در حالی که همه می‌دانیم مسئله تولید و ایجاد اشتغال پایدار نقش مهمی در توسعه یافتگی هر جامعه و ایجاد روحیه امید به زندگی در مردم دارد، اما متاسفانه در این استان به علت عدم هماهنگی و همکاری بین برخی از دستگاه‌های اجرایی و مشاجرات مدیران نه تنها این امر محقق نمی‌شود؛ بلکه تعطیلی برخی از طرح‌های تولیدی و اقتصادی نمک دیگری بر زخم بیکاران استان است که انتظار می‌رود مسئولان با تدبیر و برنامه‌ریزی مدون برای رفع این مشکلات و اشتغال‌زایی در استان چاره اندیشی کنند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید