کد خبر: ۴۵۷۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۶- ۱۵:۵۱
رنج بیش از ۳۰ درصد جمعیت جهان از کم خونی
تاثیرات کمبود آهن و زینک می تواند به ویژه در کشورهای در حل توسعه ویرانگر باشد. یک استراتژی برای رسیدگی به این مشکل شامل دادن کودهای حاوی میکرونوترینت یا ریز خوراک ها به محصولات است. اما هیچ کس تاکنون کشف نکرده است که آیا اضافه کردن این مواد مغذی به محصولات غذایی در نهایت محصولات را غنی تر می کند یا خیر.

تاثیرات کمبود آهن و زینک می تواند به ویژه در کشورهای در حل توسعه ویرانگر باشد. یک استراتژی برای رسیدگی به این مشکل شامل دادن کودهای حاوی میکرونوترینت یا ریز خوراک ها به محصولات است. اما هیچ کس تاکنون کشف نکرده است که آیا اضافه کردن این مواد مغذی به محصولات غذایی در نهایت محصولات را غنی تر می کند یا خیر.

به گزارش ایانا از وبسایت ساینس دیلی اکنون پژوهشگران در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی ((agriculture and food chemistry گزارش داده اند که این نوع از ارتقا زیست محیطی می تواند ریز خوراک ها را در نان افزایش دهد، اما سایر عوامل نیز مهم هستند.

کم خونی بیش از ۳۰ درصد جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داده است و بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بسیاری از افراد در معرض فقر آهن قرار دارند. بسیاری از همین افراد از فقر زینک نیز رنج می برند. این شرایط می تواند منجر به اختلال رشد، مشکلات عصبی و حتی مرگ زودرس شود. برای مبارزه با فقر آهن و زینک، ریزخوراک ها می توانند در محصولات به کار روند و در آخر در تولیدات نهایی مواد غذایی موجود باشند. اما مطالعات کمی این مسئله را بررسی کرده اند که آیا شیوه های معمول کودپاشی برگی- استفاده از ریزخوراک ها برای برگ ها- نتیجه مطلوب را خواهد داشت یا خیر. بنابراین والنتینا چیکولینی و همکارانش تصمیم گرفتند که این مسئله را بررسی کنند که این استراتژی چه قدر موثر خواهد بود؛ آن ها از گندم به عنوان محصول آزمایشی استفاده کردند.

پژوهشگران دریافتند که کود دادن به انواع گونه های قدیمی محصول گندم باعث افزایش ۷۸ درصدی غلظت زینک در آرد آن می شود. درصد آهن، صرف نظر از اینکه در گونه های گندم ارتقا زیستی صورت گرفته بود یا نه یکسان باقی ماند؛ با این حال، گونه های قدیمی مورد پژوهش غلظت بالاتری از ریزخوراک ها را داشتند تا گونه های مدرن. این تحلیل ها هم چنین نشان می دهد که در غلات سبوس دار صرف نظر از اینکه آیا جزء محصولات ارتقا زیستی یافته هستند یا نه، میزان آهن، زینک و سایر ترکیبات تقویت کننده سلامتی از جمله آنتی اکسیدان ها، در آرد گندم در مقایسه با آرد سفید بیشتر بوده است. علاوه بر این، فرآیند تهیه نان به تدریج غلظت آهن و زینک را تغییر می دهد، اما به طور گسترده قابلیت زیستی آن ها را به ترتیب ۷۰ و ۷۷ درصد افزایش می دهد. پژوهشگران می گویند یافته های آن ها نشان داده است که ارتقا زیستی، تکنیک های آسیاب کردن و پختن، همه باید در استراتژی های مورد استفاده برای بهبود نان های حاوی آهن و زیمک برای مبارزه با فقر این مواد در نظر گرفته شوند.

مترجم: بهاران پدرام

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نام:
ایمیل:
* نظر: