Iranian Agriculture News Agency

فروش جوجه بر اساس حواله اتحادیه مرغداران تا کمتر از یک ماه آینده به شرط قیمت آزاد/ مرغدار باید به تولیدکننده جوجه مراجعه کند

بحث جوجه‌ریزی و سهمیه‌هایی که در هر استان مطرح است، به موضوعی چالش‌برانگیز برای اتحادیه مرغداران و انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه تبدیل شده و هنوز نقطه مشترکی در این زمینه یافت نشده است.

فروش جوجه بر اساس حواله اتحادیه مرغداران تا کمتر از یک ماه آینده به شرط قیمت آزاد/ مرغدار باید به تولیدکننده جوجه مراجعه کند

بحث جوجه‌ریزی و سهمیه‌هایی که در هر استان مطرح است، به موضوعی چالش‌برانگیز برای اتحادیه مرغداران و انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه تبدیل شده و هنوز نقطه مشترکی در این زمینه یافت نشده است.

به گزارش خبرنگار ایانا، بعد از گرانی سرسام‌آوری که برای جوجه یکروزه در سال گذشته ایجاد شد، مرغداران و تولیدکنندگان این نهاده با برگزاری جلسات مختلف، سعی در حل این موضوع داشتند. اما آنطور که به‌نظر می‌رسد، هنوز این مشکل به‌طور کامل از بین نرفته و هر روز زوایای جدیدی از آن آشکار می‌شود. در همین راستا مدیر عامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی خراسان رضوی، به ایانا گفت: "متأسفانه اکنون پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی، به‌طور مستقیم با واحدهای تولیدکننده جوجه یکروزه در ارتباط نیستند و یک‌سری دفاتر واسطه‌ای در این میان، نفوذ کرده‌اند."

این نماینده بخش خصوصی، اضافه کرد: "برای رفع این مشکل، با تولیدکنندگان جوجه یکروزه جلساتی برگزار شد تا آنها کل جوجه تولید شده را به اتحادیه‌های استانی بفروشند، اما از آنجا که منفعت آنها در جای دیگری است، از این کار امتناع می‌کنند."

در این زمینه دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه به ایانا گفت: مرغداران باید خودشان پیش قدم شده و نهاده مورد نیاز خود را از تولیدکنندگان مربوطه تقاضا کنند. بنابراین مرغ مادری‌ها نمی‌توانند برای فروش به درب مرغداری‌ها مراجعه و محصول خود را به آنها بفروشند.

غلامعلی فارغی با اشاره به اینکه هم‌اکنون بازار بورس فعال شده و قیمت جوجه در آن شفاف است، افزود: علاوه بر آن، سامانه‌ای با عنوان "سامانه تولید از اجداد تا توزیع گوشت مرغ" در حال طراحی است که نهایتا تا یک ماه و نیم دیگر راه‌اندازی می‌شود و می‌تواند نقش موثری در ایجاد تعادل در قیمت‌ها داشته باشد.

وی در توضیح این مطلب، اظهار کرد: مرغداران با مراجعه به این سامانه، ضمن معرفی خود، میزان درخواست جوجه را اعلام کرده و روز خرید را رزرو می‌کنند. البته برای این اقدام، لازم است حداقل پنج درصد مبلغ کل را واریز کرده و فیش دریافت کنند.

به گفته فارغی، هیچ وقت راه مراجعه مرغداران به‌طور مستقیم به تولیدکنندگان جوجه مسدود نیست، اما آنها خود اقدام نمی‌کنند؛ این در حالی است که انجمن جوجه یکروزه، برای هر همکاری آمادگی لازم را دارد. البته تا یک ماه آینده جوجه تنها با حواله اتحادیه صادر می‌شود به شرطی که قیمت آن آزاد بوده و توافقی باشد.

وی تأکید کرد: مرغداران بیشتر قصد دارند جوجه را به صورت نسیه خریداری کنند که برای تولیدکنندگان این نهاده، مقدور نیست.


اتحادیه تضمین نمی‌دهد

دبیر انجمن ملی طیور نیز در این باره به ایانا گفت: مرغ مادری‌ها حاضرند حتی 100 درصد تولید خود را در اختیار مرغداران بگذارند، اما اتحادیه مرغ گوشتی، هیچ تضمینی برای انجمن ارائه نمی‌دهد تا در صورت افت قیمت، این نهاده را به همان نرخ توافق شده خریداری کند.

سعید اصغری‌فرد عنوان کرد: حتی اگر اتحادیه هم در جایگاه ما بود، قول فروش 100 درصدی محصول خود را نمی‌داد. هم‌اکنون هم که تنها 30 درصد محصول به اتحادیه واگذار می‌شود، مسائلی به وجود آمده که نمی‌توان آن را رسانه‌ای کرد.

وی یادآور شد: خود اتحادیه‌ها هم با هم هماهنگ نیستند. به‌عنوان مثال، اتحادیه هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان نمی‌دانستند باید برای خرید جوجه واگذار شده، به کجا مراجعه کنند. در حالی که آنها باید پیش از این توجیه شده باشند./

V-960217-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید