Iranian Agriculture News Agency

حجتی در نشست با مدیران نشریات تخصصی کشاورزی تبیین کرد:

شرایط جهاد کشاورزی برای عهده‌دار شدن مسئولیت توزیع محصولات کشاورزی در خرده‌فروشی‌ها/ دفاع از تعیین تعرفه‌ها به سود تولیدات کشاورزان داخلی/ قیمت جهانی محصولات کشاورزی با تحولات سیاسی و اقتصادی تغییر می‌کند

وزیر جهاد کشاورزی امروز در نشست با جمعی از مدیران نشریات تخصصی بخش کشاورزی، با اشاره به ذخایر خالی و وضعیت واردات گندم در آغاز دولت یازدهم، خاطرنشان کرد: در سال 93 گندم با قیمت جهانی هر کیلوگرم 1320 تومان برای مصرف کشور تأمین شد، این درحالی است که علاوه بر تأکیدات مسئولان ارشد نظام بر لزوم خودکفایی در تولید این محصول راهبردی، قیمت جهانی محصولات کشاورزی با تحولات سیاسی و اقتصادی تغییر می‌کند و قابل اتکا نیست.

شرایط جهاد کشاورزی برای عهده‌دار شدن مسئولیت توزیع محصولات کشاورزی در خرده‌فروشی‌ها/ دفاع از تعیین تعرفه‌ها به سود تولیدات کشاورزان داخلی/ قیمت جهانی محصولات کشاورزی با تحولات سیاسی و اقتصادی تغییر می‌کند


وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخش کشاورزی ایران قابلیت‌های فراوانی دارد و می‌تواند زمینه بخش عمده‌ای از افزایش تولید و اشتغال در کشور را فراهم کند.

به گزارش ایانا از وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در نشست با جمعی از مدیران نشریات تخصصی بخش کشاورزی با اشاره به قابلیت های فراوان خداداد و مغفول بخش کشاورزی، اظهار کرد:با شناسایی و فعال سازی قابلیت های بخش کشاورزی و در عین سازگاری با شرایط اقلیمی و محیط زیست کشور این بخش می تواند زمینه بخش عمده ای از رشد تولید و اشتغال را فراهم کند.
وی کشاورزی را امری علمی، دانش محور و پیچیده عنوان و تاکید کرد: با تکیه بر دانش و فناوری های روز و همگام و سازگارانه با طبیعت می توان ظرفیت های بالقوه و منحصر به فرد سرزمینی ایران را فعال و تحول عظیمی در کشور ایجاد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی پیشرفت های بخش کشاورزی در دولت یازدهم را حاصل بهره گیری از دانش و تکنولوژی های روز و اتخاذ رویکرد بهره وری اعلام کرد و افزود: بخش کشاورزی در این دوره به توفیقات بی نظیری نظیر خودکفایی در تولید گندم، رکورد تولید شکر و بهبود 6 درصدی بهره وری آب نائل شده است.
وی بر لزوم مشارکت نشریات تخصصی برای تغییر نگاه و باور عمومی سطوح جامعه به بخش کشاورزی و قابلیت های آن تاکید کرد و گفت: بخش کشاورزی در رشد مثبت اقتصاد کشور در دولت تدبیر و امید،نقش موثر داشته و این بخش می تواند پیشران اقتصاد کشور باشد.
حجتی تعادل بخشی آب های زیرزمینی را عامل پایداری تولید و کشاورزی کشور عنوان کرد و افزود: وضعیت اقلیمی ایران از هزاران سال پیش که دستگاه های سنجش هم وجود نداشته به همین صورت بوده و مردم این سرزمین با همین شرایط اقلیمی محصولات غذایی مورد نیاز خود را تامین می کرده اند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که میزان بارش در برخی نقاط کشور بالاتر از 350 میلی متر و در شمال کشور بیش از 500 میلی متر است، از طرح های این وزارت برای بهره گیری از این ظرفیت به منظور افزایش تولید و اشتغال خبر داد و گفت: استان های گیلان و مازندران در حاشیه دریای خزر مساحت و شرایط مشابه کشور هلند دارند؛ این درحالی است که هلند به دلیل زه آب بودن، خاک کافی نیز برای تولید محصولات کشاورزی ندارد، ولی این کشور سالانه نزدیک 80 میلیارد دلار از صادرات محصولات کشاورزی درآمد کسب می کند.
وی با اشاره به این که متاسفانه نگاه برخی افراد جامعه به کشاورزان و بخش کشاورزی،نگاهی سنتی و یادآور سختی هایی است که این افراد در دوران گذشته با آن مواجه بوده اند، اظهار کرد: کشاورزان و بهره برداران با مهارت، تجربه و مدیریت کارآمد توانسته اند محصولات کشاورزی را با کیفیت و قیمتی مناسب تر از متوسط جهانی تولید کنند و تولیدات آنان در برخی موارد با تولیدات کشورهای پیشرفته نیز برابری می کند.
حجتی اضافه کرد: آب برای کشاورزان ما هزینه بالایی دارد و بهای محصولات کشاورزان ما با محصولات تولیدی کشورهای توسعه یافته که از پیشرفت های اقتصادی و تکنولوژیکی، حمایت های یارانه ای و عدم پرداخت آب بها برخوردارند، مقایسه می شود.
وی با اشاره به ذخایر خالی و وضعیت واردات گندم در آغاز دولت یازدهم، خاطرنشان کرد: در سال 93 گندم با قیمت جهانی هر کیلوگرم 1320 تومان برای مصرف کشور تامین شد، این درحالی است که علاوه بر تاکیدات مسئولان ارشد نظام بر لزوم خودکفایی در تولید این محصول راهبردی، قیمت جهانی محصولات کشاورزی با تحولات سیاسی و اقتصادی تغییر می کند و قابل اتکا نیست.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که از تولید سالانه 700 میلیون تن گندم در جهان، نزدیک به 150 میلیون تن آن در بازار عرضه می شود، یادآور شد: اگر در تولید گندم خودکفا نباشیم، با ورود ایران به بازار برای تامین میلیون ها تن مورد نیاز کشور، خود به خود قیمت جهانی این محصول نیز افزایش می یابد و دیگر گندم با قیمت 900 تومان کنونی قابل تامین نخواهد بود.
حجتی با اشاره به این که در چارچوب قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی توافق شده تا مسئولیت تولید،تامین و تنظیم سیاست های بازرگانی محصولات کشاورزی برعهده وزارت جهاد کشاورزی باشد و نه توزیع آن،خاطرنشان کرد: برای عهده دار شدن مسئولیت توزیع محصولات کشاورزی در سطح خرده فروشی، لازم است ابزارهای اجرایی و مسئولیت سازمان های نظارتی نیز به این وزارت محول شود.
وی ایجاد و تقویت زنجیره تولید از مزرعه تا سفره و همچنین وضع مناسب و به موقع قوانین و تعرفه ها را در پایداری تولیدات کشاورزی حیاتی توصیف کرد و افزود: در سال 85 و 86 در حالی که کشور به 400 هزارتن شکر نیاز داشت،با وضع تعرفه صفر درصد، نزدیک به یک میلیون و 800 هزارتن شکر وارد شد و در این سال ها، تولید چغندرقند کشور از حدود 6 میلیون تن به نزدیک 2 میلیون تن کاهش یافت.
حجتی با اشاره به این که برخی وضع تعرفه 10 درصدی برای حمایت از تولید داخلی پنبه را مناسب تلقی نمی کنند، اظهار کرد: این درحالی است که برای واردات مصنوعات حاصل از پنبه از جمله نخ، تعرفه 15 درصدی، پارچه تعرفه 40 درصدی و برای لباس تعرفه 70 درصدی تعرفه تعیین شده است و منصفانه نیست که از کشاورزان که با زحمت فراوان و مواجهه با آسیب های طبیعی به امر تولید اشتغال دارند، همین میزان هم حمایت نشود.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه حمایت همه جانبه از بخش کشاورزی برای گذر از کشاورزی معیشتی و سنتی و گسترش کشاورزی انبوه را ضروری عنوان و تاکید کرد: حمایت های دولت از بخش کشاورزی راضی کننده بوده، ولی برای فعال سازی ظرفیت های بخش کشاورزی و کمک به افزایش تولید و اشتغال در کشور علاوه بر این حمایت ها، لازم است نگاه عمومی مسئولان و مردم به بخش کشاورزی و توانمندی های این بخش ارتقا یابد.
در این نشست که معاونان برنامه ریزی و امور اقتصادی، امور زراعت، امور باغبانی، امور تولیدات دامی، رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی نیز حضور داشتند، مدیران نشریات تخصصی کشاورزی در صحبت های جداگانه، پیشرفت های کشاورزی کشور در دولت یازدهم را تحسین برانگیز عنوان کردند و بر آمادگی این مجموعه ها برای کمک به اجرای سیاست ها و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی اعلام آمادگی کردند.
در پایان این نشست، وزیر جهاد کشاورزی از تلاش های دکتر قریب به عنوان پیشکسوت مدیران نشریات تخصصی کشاورزی با اهداء لوح تقدیر کرد./
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید