Iranian Agriculture News Agency

سازمان دامپزشکی کشور:

باز هم تأکید می‌کنیم، مرغ هورمونی نداریم!/ 140 واحد از کشتارگاه‌های طیور، بدون سورتر هستند

با وجود اعلام مکرر سازمان دامپزشکی کشور، مبنی بر استفاده نکردن از هورمون در مرغداری‌ها هنوز عده‌ای بر این امر پافشاری می‌کنند.

باز هم تأکید می‌کنیم، مرغ هورمونی نداریم!/ 140 واحد از کشتارگاه‌های طیور، بدون سورتر هستند

با وجود اعلام مکرر سازمان دامپزشکی کشور، مبنی بر استفاده نکردن از هورمون در مرغداری‌ها هنوز عده‌ای بر این امر پافشاری می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایانا، امروز مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی در نشستی خبری در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر وجود هورمون در مرغ‌های گوشتی گفت: سازمان دامپزشکی بارها این موضوع را تکذیب کرده و اکنون نیز تکرار می‌کند که تاکنون هیچ گزارشی از وجود هورمون در گوشت مرغ وجود نداشته است.

عباس عباسی با اشاره به اینکه تنها مرجع صلاحیت‌دار برای اظهار نظر در این باره، سازمان دامپزشکی است، افزود: اظهار نظر در حوزه‌های خدماتی یا حتی پزشکان، در این باره از اعتبار خارج بوده و با توجه به شرایط مرغداری‌ها استفاده از هورمون کاملاً منتفی است.

به گفته وی، بحث مرغ سبز که چند صباحی است بین مردم رواج پیدا کرده، مربوط به داشتن یا نداشتن هورمون نیست، بلکه شرایط پرورش در این عرصه به‌گونه‌ای است که بیماری‌ها به حداقل رسیده و مصرف آنتی‌بیوتیک آن‌طور که در مرغداری‌های معمولی رایج است، وجود ندارد.

عباسی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی، تاکنون هیچ مجوزی برای تولید یا پرورش محصولات ارگانیک در کشور صادر نکرده است، تأکید کرد: اینکه گروهی مرغ سبز به بازار عرضه می‌کنند، دلیل بر غیرقابل استفاده بودن مرغ‌های دیگر نیست، بلکه تمام آنها کد رهگیری داشته و از نظر باقی‌مانده‌های دارویی مجاز و غیرمجاز کنترل می‌شوند. ضمن اینکه قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه، همه فراورده‌های خام دامی با شناسنامه وارد بازار شوند.

وی درباره طرح کاهش سن و وزن کشتار، ادامه داد: پیش نیاز تولید مرغ سایز هنوز در کشور فراهم نیست، زیرا این طرح به کشتارگاه‌های مجهز محتاج است، در حالی که اکنون از 230 کشتارگاه، تنها 90 واحد سورتر دارند؛ بنابراین تا زمانی که سطح کشتارگاه‌ها ارتقا نیابد، نمی‌توان روی اجرای این طرح حساب کرد.


مردم موارد مشکوک را گزارش کنند

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی در پاسخ به پرسش ایانا مبنی بر چگونگی نظارت این سازمان بر کارخانه‌های سوسیس و کالباس، بیان کرد: هیچ ماده اولیه‌ای اجازه ورود به کارخانه‌های مواد غذایی را ندارد، مگر اینکه از طرف سازمان دامپزشکی، گواهی بهداشتی آن صادر شده باشد. کارخانه‌ها نیز موظفند این مواد را از جایی تهیه کنند که مورد تایید سازمان باشد. کشتارگاه‌ها نیز طبق ضوابط اجرایی وظیفه دارند ضایعات خود را طبق گواهی‌های صادر شده برای مبدا و مقصد به واحد مربوطه تحویل دهند؛ بنابراین مسیری غیر از فرایند گفته شده، تخلف محسوب شده و چنانچه حتی یک مورد مشکوک از طرف مردم دیده شد، باید آن را به دستگاه‌های متولی اعلام کنند.


حتی یک مجوز برای لبنیات سنتی صادر نشده است

عباسی معتقد است: سازمان دامپزشکی برای شیرخام برگشتی از کارخانه‌ها پروتکل خاصی نداشته و مسئولیت این امر با خود کارخانه‌ها است. دامپزشکی تنها در مبادی ورودی، شیرخام سالم را تحویل صنایع لبنی می‌دهد؛ ضمن اینکه لبنیات سنتی در حوزه استحفاظی سازمان نبوده و تاکنون حتی یک مجوز هم از طرف این سازمان به واحدهای لبنیات سنتی ارائه نشده است.

وی اضافه کرد: البته برگشت شیرخام از کارخانه‌ها همیشه به‌دلیل خراب یا فاسد بودن محصول اتفاق نمی‌افتد، بلکه این برگشت می‌تواند به‌دلیل افت پروتئین یا چربی شیر باشد، در حالی که کارخانه به‌دنبال شیری با درصد پروتئین و چربی بالاتری است.

عباسی در پایان یادآور شد: تاکنون طبق بررسی‌های انجام‌شده، 9 کارخانه لبنی موفق به دریافت کد IR شده‌اند که محصولات‌شان به روسیه صادر می‌شود./

V-951125-02

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید