Iranian Agriculture News Agency

برداشت بیش از 1120 تن میگو از مزارع استان گلستان

امسال بیش از یک‌هزار و 120 تن میگو، از مزارع مجتمع پرورش میگو گمیشان برداشت شده است.

برداشت بیش از 1120 تن میگو از مزارع استان گلستان


امسال بیش از یک‌هزار و 120 تن میگو، از مزارع مجتمع پرورش میگو گمیشان برداشت شده است.

به گزارش ایانا از پایگاه اطلاع‌رسانی اداره‌کل شیلات گلستان، مدیرکل شیلات این استان با اعلام این خبر گفت: سال جاری در مجتمع پرورش میگو گمیشان هشت شرکت، شامل 25 مزرعه و با متراژ سطح مفید حدود 390 هکتار عملیات ذخیره‌سازی بیش از 80 میلیون بچه‌میگو را در اردیبهشت‌ماه انجام داده‌اند که بیش از یک‌هزار و 120 تن میگو از این مزارع برداشت شده است.

سیدجواد قدس‌علوی با اشاره به میزان 715 تن میگو تولید شده در سال گذشته افزود: راندمان تولید در سال جاری نسبت به سال گذشته 57 درصد افزایش پیدا کرده که این میزان در مقایسه با پارسال رشد قابل توجهی داشته است.

وی با ابراز رضایت از این افزایش راندمان خاطرنشان کرد: این افزایش نتیجه مدیریت در بهره برداری و همچنین کیفیت آبی است که مستقیماً از دریا به مجتمع رسانده ایم. این آب با دارا بودن کیفیت بسیار خوب از لحاظ شوری، وجود کلسیم و همچنین وجود غذای زنده ای که در آب دریای خزر وجود دارد، باعث نرمی گوشت، رنگ متمایل به صورتی و طعم خوب و کیفیت بالای میگوی تولید شده و در نتیجه بالا بردن راندمان تولید و در مجتمع پرورش میگو گمیشان شده است.

قدس‌علوی با اشاره به "برداشت لایه‌ای" که برای نخستین‌بار در بعضی از استخرهای مزارع پرورش میگو گمیشان اجرا شده است، ادامه داد: امسال برای نخستین‌بار در بعضی از استخرهای پرورش میگو از روش برداشت لایه‌ای یا سرک استفاده شده است. این روش بدین صورت است که زمان رهاسازی، مقدار بیشتری از میزان مورد نیاز، در هر استخر بچه میگو رها می‌شود و بعد از گذشت مدتی کوتاه که بچه میگوها به وزن تقریبی 10 تا 12 گرم رسیده‌اند، تعدادی از آنها از استخرها برداشت می‌شوند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این روش میزان تولید در بعضی از استخرها به چهار تن رسیده است، تصریح کرد: این روش دو مزیت دارد. نخست اینکه باعث می‌شود زمانی قبل از رشد کامل میگوها به اصطلاح "میگوی نوبرانه" وارد بازار شود و دوم اینکه باعث افزایش میانگین وزنی میگوهای باقیمانده در استخرها شده و در نتیجه بالا رفتن راندمان تولید در واحد سطح را به همراه خواهد داشت.

مدیرکل شیلات گلستان درباره کیفیت و صادرات میگو گلستان یادآور شد: میگوی گلستان به‌دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، وجود آب با کیفیت که مستقیم از دریا به مجتمع کانال کشی شده است و ضریب تبدیل غذایی خوب در کشور منحصربفرد است و به همین دلیل و با توجه به تقاضای بازارهای جهانی پیش‌بینی می‌شود امسال نیز 80 درصد این محصولات صادر شود که بیش از 5.5 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه خواهد داشت.

قدس‌علوی با اشاره به تأثیرگذاری ضریب تبدیلی غذا بر پایین آوردن هزینه‌های تولید و اینکه گلستان با ضریب تبدیل ضریب غذایی 1.1 نسبت به متوسط کشور که 1.5 است در رتبه نخست قرار دارد، تأکید کرد: ضریب تبدیلی غذایی 1.1، به این معناست که در ازای 1.1 کیلوگرم غذا که به میگو داده می شود، یک کیلوگرم هم گوشت دریافت می‌شود و با این شرایط هزینه تولید به‌ویژه هزینه غذای دستی کاهش پیدا می‌کند و این شرایط انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاران به وجود می‌آورد.

وی در پایان درباره مراکز عمل آوری میگو در استان اظهار داشت: در حال حاضر پنج مرکز عمل آوری در استان فعال است که یک مرکز دیگر نیز در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد و تعداد این مراکز به‌زودی به شش واحد خواهد رسید.

گفتنی است، مجتمع پرورش میگو گمیشان، تنها مجتمع تولید میگو در شمال کشور است که تولید انبوه میگو گونه وانامی را انجام می‌دهد./

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید