دبیر انجمن برنج کشور در گفتوگو با ایانا:
شیطنتهای برخی رسانهها گرانی برنج را دامن زد/ تولید کیفیترین برنج در سال جاری رقم خورد
در حالی که قیمت برنج در استانهای شمالی از افزایش برخوردار نیست، برخی شیطنتهای رسانهای باعث شده در تهران و شهرهای بزرگ با قیمتهای نجومی روبهرو باشیم که این قیمتها کاذب است.
در حالی که قیمت برنج در استانهای شمالی از افزایش برخوردار نیست، برخی شیطنتهای رسانهای باعث شده در تهران و شهرهای بزرگ با قیمتهای نجومی روبهرو باشیم که این قیمتها کاذب است.
دبیر انجمن برنج کشور امروز در گفتوگو با خبرنگار ایانا شیطنت برخی رسانهها را باعث گرانی قیمت برنج در تهران و برخی استانهای بزرگ برشمرد و گفت: بهدلیل مناسب بودن شرایط آب و هوایی، آمادهسازی اراضی شالیکاری به جای ابتدای فروردین، یک ماه جلوتر یعنی ابتدای اسفندماه انجام شد و شاهد که متعاقب آن بار نشستن زودهنگام خوشههای این محصول شدیم.
جمیل علیزادهشایق افزود: شالیکاران امسال موفق به تولید کشت دوم و راتون شدند و به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی حداقل دو میلیون و 200 هزار تن شلتوک تولید خواهیم داشت، اما تولید بیش از این مقدار خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی تولید برنج به این اندازه مناسب است، دلیلی برای گرانی جود ندارد، پس مردم در تهران و شهرهای بزرگ نیز نباید این افزایش کاذب را دامن بزنند.
علیزادهشایق ادامه داد: قیمت برنج در استانهای شمالی در حال حاضر منطقی بوده و افزایش مناسبی داشته است.
وی تصریح کرد: برنج تولیدی امسال بهدلیل قرار گرفتن در شرایط مناسب آب و هوایی از بالاترین کیفیت برخوردار است که امید میرود وزارت جهاد کشاورزی نسبت به اعلام رقم تولید مقرون به واقعیت این محصول اقدام کند.
ممنوعیت برنج بیمعناست
دبیر انجمن برنج کشور درباره ورود برنجهای وارداتی به بازار و تأثیر آن بر قیمت این محصول در تهران یادآور شد: ممنوعیت برنج در برخی فصول بیمعناست، چون وقتی مجوز داده میشود، نمیتوان به واردکننده و کشتی حملکننده زمان دقیق داد که تا فلان ساعت باید به مقصد برسی.
علیزادهشایق در پایان تأکید کرد: اگر نظارتی بر بازار برنج باشد، به هیچعنوان شاهد قد کشیدن قیمت برنج در کلانشهرها نخواهیم بود، چون کشاورز در این بین هیچ تقصیری ندارد و سودی نمیبرد.
گفتنی است، برنج راتون که از پرورش دوباره ساقه شالی پس از برداشت نخست حاصل میشود، وارد بازار استانهای شمالی شده و بهدلیل کیفیت بالا، مورد پسند برخی خریداران سنتی، صاحبان هتلها و رستورانهای صاحب برند است و طبیعی است که قیمتی بالاتر از ارقام محلی ناشی از کشت نخست داشته باشد./
M-950718-02
دیدگاه تان را بنویسید