Iranian Agriculture News Agency

راه نجات پسته ایرانی

محسن جلال‌پور
رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران که اخیرا از سمت خود استعفا داده، پست جدید اینستاگرامی خود را به وضعیت تولید پسته در دنیا اختصاص داده است. محسن جلال‌پور چنین نوشته است: «جمعه، آخرین روزبرداشت پسته نارس(کال) بود. سری به محوطه خشک‌کردن پسته‌های نارس زدم. همکاران خوبم از اواخر مرداد ماه شروع به چیدن کردند تا اینکه جمعه، کار به پایان رسید. هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت، محصول امسال بهتراز یکی دوسال گذشته است.


در مناطق گرم‌تر، برداشت پسته -رسیده -شروع شده و احتمال می‌دهم کل محصول امسال تادهم مهرماه برداشت شود.» وی در بخشی دیگر از این پست به نگرانی از افزایش محصول پسته آمریکا اشاره دارد و چنین می‌نویسد: «در ١٠ سال گذشته همیشه نگرانی افزایش محصول آمریکا و کم‌شدن میزان محصول ما یکی ازدغدغه‌های پسته‌کاران ایران بوده است. به نظر می‌رسد این نگرانی هرسال به واقعیت نزدیک‌تر می‌شود. محصول امسال آمریکا حدود 800 هزارپوند یعنی چیزی بیش از 370 هزارتن برآورد می‌شود. این اولین‌بار است که پسته تولیدی در آمریکا به این حجم می‌رسد، به همین دلیل محصول آمریکا در هفته‌های اخیر با کاهش قیمت قابل‌توجهی در بازار جهانی عرضه شده است. جلال‌پور ادامه می‌دهد: «تحلیلگران براین باورند که باتوجه به حجم نسبتا سنگین محصول سال‌جاری در آمریکا و همچنین عرضه قابل‌توجه پسته ترکیه، کاربرای فروش محصول ایرانی تا اندازه‌ای سخت شده است. آنچه در این شرایط می‌تواند به محصول ایران کمک کند، مدیریت بازار است. این مدیریت باید درعرضه وتقاضا همزمان انجام پذیرد. در سمت عرضه، باغداران باید با عرضه تدریجی محصول خود،به ثبات بازار و کنترل قیمت‌ها کمک کنند و در سمت تقاضا نیز باید به متقاضیان اطمینان داد که محصول امسال ایران از نظر کیفیت، مقدار و قیمت قابل‌رقابت است بنابراین باید از طریق انعقاد قراردادهای ماهانه به خریداران نیز اطمینان لازم داده شود. طبیعی است که مهم‌ترین نقش را در این شرایط صادرکنندگان داشته و دارند. نباید رقابت مخرب پا بگیرد. دراین‌صورت به جای همراهی و تمرکز برای رقابت در بازار جهانی، تمام توان صادرکنندگان باید صرف رقابت درونی شود و دراین صورت مشخص است که برنده چنین وضع آشفته‌ای تجار کدام کشور خواهند بود. محصول امسال محصول بابرکتی است که اگر با تدبیر و هوشمندی مدیریت شود، می‌تواند منشأ خیر برای همه دست‌اندرکاران این کسب وکار باشد.»

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید