Iranian Agriculture News Agency

نامه تشکیل صندوق ملی زعفران به معاون رئیس جمهوری رسید/ انحصار در بازار زعفران شکسته شد

تولیدکنندگان زعفران نامه تقاضای تشکیل صندوق ملی حمایت از زعفران را با اختصاص حداقل 100 میلیارد ریال آورده اولیه به رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارسال کردند.

نامه تشکیل صندوق ملی زعفران به معاون رئیس جمهوری رسید/ انحصار در بازار زعفران شکسته شد


تولیدکنندگان زعفران نامه تقاضای تشکیل صندوق ملی حمایت از زعفران را با اختصاص حداقل 100 میلیارد ریال آورده اولیه به رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارسال کردند.

مدیرعامل شرکت‌های تعاونی کشاورزی زرشک‌کاران، باغداران و زعفران‌کاران خراسان جنوبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: تقاضای تشکیل صندوق ملی حمایت از توسعه زعفران با هدف خاتمه دادن به جولان دلالان به دفتر رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ارسال شد.

محمدحسین آذری‌نصرآبادی افزود: کشاورزان زعفران‌کار فاقد بنیه مالی لازم برای تشکیل صندوق هستند و نیازمند کمک دولت برای آورده صندوق توسعه بودند؛ لذا در نامه‌ای که به معاون رئیس جمهوری نوشته شد، درخواست اختصاص 100 میلیارد ریال داده شد.

وی خاطرنشان کرد: هرچند قیمت زعفران طی سال‌های اخیر روند صعودی داشته است، اما کشاورزانی که تنها راه معیشت آنها فروش زعفران است، برای امرار معاش ناگزیر به پیش‌فروش محصول به ثمن بخس هستند.

آذری‌نصر‌آبادی ادامه داد: رونوشت ضرورت تشکیل صندوق ملی توسعه زعفران به وزیر جهاد کشاورزی و وزیر کشور نیز ارسال شده است.


انحصار زعفران شکسته شود

مدیرعامل شرکت‌های تعاونی کشاورزی زرشک‌کاران، باغداران و زعفران‌کاران خراسان جنوبی تصریح کرد: بازار زعفران کشور در انحصار دو تا سه نفر از افراد شناخته‌شده است و همه نوسانات قیمت که منجر به حباب‌سازی در تجارت زعفران می‌شود با هدایت این افراد صورت می‌گیرد.

وی یادآور شد: با وجود افزایش دامنه قیمت طی سال‌های اخیر، کشاورزان زعفران ورشکسته‌تر از قبل بوده و انتفاعی از افزایش قیمت‌ها نداشته‌اند.

آذری‌نصرآبادی تأکید کرد: انحصار بازار زعفران و نفوذ دلال‌ها و واسطه‌ها باید شکسته شود تا زعفران به‌عنوان یک مزیت اقتصادی شناخته و تولید آن به‌عنوان یک شغل با درآمد متعادل توسط کشاورزان دنبال شود.


تولید 57 تن زعفران در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت‌های تعاونی کشاورزی زرشک‌کاران، باغداران و زعفران‌کاران خراسان جنوبی اظهار داشت: تولید زعفران در خراسان جنوبی حدود 57 تن پیش‌بینی می‌شود.

وی همچنین گفت: خراسان جنوبی نخستین تولیدکننده کمی زعفران و بزرگ‌ترین تولیدکننده کیفی این طلای سرخ کشور است.

آذری‌نصرآبادی افزود: سطح زیر کشت زعفران در خراسان جنوبی 14 هزار و 131 هکتار است که قائنات با چهارهزار و 346 هکتار بیشترین سطح زیر کشت را دارد.


سرگل هفت میلیون تومان

وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر هر کیلوگرم زعفران دسته، پنج میلیون و 400 تا پنج میلیون و 600 هزار تومان به فروش می‌رسد.

آذری‌نصرآبادی ادامه داد: همچنین هر کیلوگرم زعفران سرگل بین پنج میلیون و 800 هزار تا هفت میلیون تومان در بازارهای داخلی مشهد به فروش می‌رسد./

F-950512-03

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید