Iranian Agriculture News Agency

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی:

تعرفه صادرات پسته به روسیه برداشته شد/ کاهش تولید پسته در کشور، شایعه منفعت‌طلبان

با وجود آنکه تولید پسته آمریکا در سال جاری 300 هزار تن و در ایران 256 هزار تن است، محصول آمریکایی با توجه به کیفیت بسیار بالای پسته ایرانی، قادر به رقابت با پسته ایران نخواهد بود.

تعرفه صادرات پسته به روسیه برداشته شد/ کاهش تولید پسته در کشور، شایعه منفعت‌طلبان


با وجود آنکه تولید پسته آمریکا در سال جاری 300 هزار تن و در ایران 256 هزار تن است، محصول آمریکایی با توجه به کیفیت بسیار بالای پسته ایرانی، قادر به رقابت با پسته ایران نخواهد بود.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفته‌های مبنی بر تولید کم پسته در کشور (170 هزار تن) را تکذیب کرد و گفت: نگرانی درباره میزان بالای تولید در کشور آمریکا و دامپینگ وجود ندارد و این موضوع به هیچ‌وجه قدرت رقابت را از ما نخواهد گرفت.

رمضان رویین‌تن تولید پسته کشورمان در سال جاری را 256 هزار تن اعلام کرد و افزود: تولید این محصول نسبت به سال گذشته هشت‌هزار تن نیز افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: برخی سعی دارند با این گفته‌ها، آمریکا را بزرگ جلوه دهند و در نهایت پسته ایران را با قیمت کمتر خریداری کنند و به قیمت دلخواه خود در بازار هدف عرضه کنند.

رویین‌تن ادامه داد: تولید پسته آمریکا در سال جاری 300 هزار تن و در کشور 256 هزار تن است که با توجه به کیفیت بسیار بالای پسته ایرانی، محصول آمریکایی قادر به رقابت با پسته ایران نخواهد بود.

وی تصریح کرد: در دو ماهه نخست سال 95، 13 هزار تن پسته صادر کرده‌ایم که از لحاظ وزنی 24 درصد و قیمتی 18 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته‌ است.


پسته ایرانی در جهان برند است

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: پسته ایرانی در جهان برند است و در صورت دامپینگ از سوی آمریکا نیز همچنان بازار خود را خواهد داشت و این گفته‌ها تنها برای خرید ارزان پسته و صادرات آن است.

رویین‌تن با بیان اینکه در هیچ‌جای دنیا پسته‌ای با کیفیت و خوش‌خوراکی پسته ایرانی تولید نمی‌شود، تأکید کرد: حتی در آمریکا نیز با توجه به علاقه‌مندی مردم به پسته ایرانی، برای این محصول تعرفه 350 درصدی بسته­ا‌ند.

وی اظهار داشت: با وجود تمامی مسائل و تحریم‌ها، سایر کشورها پسته ایران را خریداری می‌کنند و با مخلوط کردن آن با پسته‌های تولیدی خودشان، آن رابه نام کشور خود صادر می‌کنند.

رویین‌تن با اشاره به اینکه تجار ایرانی باید بسیار دقیق عمل کنند تا در میدان رقابت منفی وارد نشوند و قیمت پسته کاهش پیدا نکند، گفت: به‌دلیل اقلیم کشور و اختلاف دمای شب و روز، بهترین پسته دنیا در ایران تولید می‌شود و اتحادیه اروپا، کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیای شرقی طرفداران پسته ایرانی هستند.

وی با طرح این پرسش که چگونه ممکن است با صادرات 180 هزار تن در سال 93 و 130 هزار تن پسته در سال 94 به اروپا بازار پسته را از دست بدهیم؟ افزود: نباید با اظهارنظرهای غیرمسئولانه باعث تشویش اذهان عمومی شویم.


نوسان بازار پسته امری طبیعی است

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بازار پسته همیشه دچار نوسان می‌شود و امری طبیعی است، خاطرنشان کرد: ما نگرانی از رقابت با سایر کشورها نداریم و در صورتی که تجار صادرکننده هماهنگ گام بردارند و منافع ملی را برا منافع شخصی ترجیح دهند، پسته ایرانی همانند گذشته جایگاه خود را حفظ خواهد کرد.

رویین‌تن ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی در جهت افزایش عملکرد در واحد سطح، تأمین سرمایه در گردش برای خریداران پسته، تقویت تشکل‌های مردمی و کاهش یا برداشتن تعرفه‌ها برای صادرات این محصول در تلاش است.

وی یکی دیگر از راهکارها را ثابت نگه داشتن نرخ ارز توسط دولت عنوان کرد و یادآور شد: در حال حاضر اتحادیه اروپا پسته ایرانی را خریداری می‌کند و به سایر کشورها صادر می‌کند.

رویین‌تن تصریح کرد: سطح زیر کشت این محصول سالانه افزایش می‌یابد و ارقام بهتر در باغ‌های مدرن‌تر کشت می‌شوند تا بتوانیم شاهد افزایش صادرات و کیفیت محصولات باشیم.

وی از صادرات 150 تا 180 هزار تن پسته در سال جاری خبر داد و تأکید کرد: مردم ایران مصرف‌کننده پسته هستند، به‌گونه‌ای که سرانه تولید پسته در دنیا 95 گرم برای هر نفر و در ایران 3.2 کیلوگرم است.


آمریکا با دامپینگ نیز قدرت رقابت در کیفیت را نخواهد داشت

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: آمریکا چون قدرت رقابت در کیفیت را ندارد، به سمت دامپینگ خواهد رفت، اما آنها نیز راضی به ضرر خودشان نیستند.

رویین‌تن با تأکید بر اینکه بزرگ‌ترین نقطه ضعف ما در تولید پسته، میانگین پایین عملکرد در هکتار است، گفت: میانگین تولید در کشور 800 تا 900 کیلوگرم در هکتار و در دنیا یک‌هزار و 400 کیلوگرم است که این امر ناشی از خشکسالی‌ها، شوری خاک و ضعف مدیریتی است.

وی با اشاره به تولید 15 تن پسته در هکتار توسط باغداران نمونه کشور افزود: برای ماندن در میدان رقابت صادرات پسته، بهترین کار افزایش تولید در واحد سطح است که این امر با اصلاح باغ‌ها و کاشت ارقام پرمحصول امکان‌پذیر خواهد بود.

رویین‌تن خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار، سطح باغ‌های پسته 410 هزار هکتار (337 هزار هکتار بارور و 73 هزار هکتار غیربارور) است که با توجه به کاشت اصولی ارقام پرمحصول در این 73 هزار هکتار، پیش‌بینی می‌شود با بارور شدن این باغ‌ها بتوانیم تا سه تن در هکتار محصول برداشت کنیم.

وی با تأکید بر اینکه ضعف ما کمبود تولید در واحد سطح است، ادامه داد: اگر بتوانیم تولید در واحد سطح را حداقل تا دو برابر افزایش دهیم، از بین رفتن باغ‌های قدیمی تا 100 هزار هکتار نیز لطمه‌ای به تولید وارد نخواهد کرد.

رویین‌تن تصریح کرد: همیشه نمی‌توان کمبود تولید را با تخصیص یارانه و افزایش قیمت جبران کرد، بلکه باید با اقدامات علمی تولید را افزایش دهیم.


رایزنی‌های دولتی برای کاهش تعرفه‌های 34 درصدی

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در صادرات پسته همچون صادرات سیب، کشمش و سایر محصولات موفق خواهیم بود، از برداشتن تعرفه ورود پسته به روسیه خبر داد.

وی یادآور شد: اگر بتوانیم با رایزنی‌های صورت‌گرفته تعرفه‌های 34 درصدی را تا پنج درصد و حتی کمتر کاهش دهیم، می‌توانیم قیمت فروش خود را نیز بدون ضرر، کمی کاهش دهیم.

رویین‌تن با بیان اینکه کل تولید پسته در دنیا 670 هزار تن است، تأکید کرد: اگر سرانه مصرف هر نفر در دنیا را 500 گرم حساب کنیم، نیازمند تولید 3.5 میلیون تن پسته در دنیا هستیم.

وی با بیان اینکه محصول پسته در آمریکا و ایران از اقتصادی‌ترین محصولات است و حتی درآمد آن از صنعت و خدمات نیز بیشتر است، اظهار داشت: در آمریکا حمایت‌های دولتی با باغ‌هایی با مساحت زیاد، کشت و برداشت تمام‌مکانیزه باعث درآمد 30 هزار دلاری از هر هکتار شده است و این کشور در بازاریابی و فروش این محصولات به‌خوبی وارد بازار رقابت شده است.

رویین‌تن همچنین با اشاره به اینکه هم‌اکنون 30 هزار خانوار و یک میلیون نفر به‌صورت مستقیم و حدود 500 هزار نفر غیرمستقیم در این عرصه فعالیت می‌کنند، گفت: ما نیز متعهدانه برای رونق کشاورزی و اعتبار کشورمان از تولید پسته و بهبود بهره‌وری آن حمایت خواهیم کرد.

وی در پایان با اشاره به ارزآوری 1.5 تا دو میلیارد دلاری پسته در کشور، افزایش بهره‌وری از سطوح حال حاضر را بهترین راهکار برای ماندن در عرصه رقابت عنوان کرد./

A-950402-03

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید