مصرف 25 برابری پفک ایران نسبت به کشورهای اروپایی اغراق است/ مصرف برای سنین زیر دو سال، ممنوع
مدیرکل نظارت بر فراوردههای غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو هشدار داد: پفک آسیبرسان به سلامت است، همچنین مصرف این محصول که گفته میشود 25 برابر نسبت به کشورهای اروپایی است، اغراقی بیش نیست.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از پایگاه اطلاعرسانی سازمان غذا و دارو، بهروز جنت گفت: فرآورده پفکرده بلغور ذرت، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی به نام اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه می شود، همچنین این محصولات که در کشور ما با نام عمومی پفک شناخته میشود؛ عمدتاً حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگهای طبیعی یا رنگهای مصنوعی است.
وی خاطرنشان کرد: البته با توجه به درخواست تولیدکنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیهای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد.
مدیرکل نظارت بر فراوردههای غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو افزود: این فراوردهها با دارا بودن 15 تا 20 درصد چربی، پنج تا شش درصد پروتئین و 1.5 درصد نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته جزو کالاهای آسیبرسان به سلامت به حساب میآید.
جنت ادامه داد: تعریف ما هم از کالاهای آسیبرسان تعریفی مشخص و تغذیهای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنکها را جزو فراوردههای آسیبرسان به حساب میآوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چندباره آنها، حتماً دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این نام بهمنظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: اگر چه جامعه ما نیازمند حرکت به سوی مصرف هرچه کمتر این فراوردهها است، اما آنطور هم که در برخی آمار به اشتباه و اغراق گونه بیان می شود 25 برابر کشورهای اروپایی نیست.
مدیرکل نظارت بر فراوردههای غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو یادآور شد: مصرف غذاهای تنقلی همانند پفک دارای اثرات جبرانناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند.
جنت تأکید کرد: استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماریهای قلبی عروقی میشود.
وی اظهار داشت: همچنین نمک زیاد موجود در پفک که بهمنظور خوشطعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده میشود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شورخواری، باعث آسیب دیدن کلیهها، تجمع آب در بدن، در نتیجه تورم بافتها، افزایش فشار خون، سکتههای قلبی و مغزی میشود.
جنت در پایان گفت: توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فراورده آسیبرسان به سلامت در یک زمان و یا بهصورت مداوم و طولانیمدت جدا خودداری شود، در ضمن این محصول برای کودکان زیر دو سال اصلاً توصیه نمیشود و نمیتواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود./
دیدگاه تان را بنویسید