Iranian Agriculture News Agency

نام گذاری خوب برای نانوایی

90 درصد نانوایی های کشور بدون نام است

یکی از کارهای واجبی که بایستی در حوزه نان های سنتی صورت پذیرد، نام گذاری درست برای نانوایی های کشور است. هرنانوائی باید تابلو داشته باشد باید شناسنامه داشته باشد تا مردم محلی و مسافران و جهانگردان داخلی و خارجی با دیدن این تابلو راحت تر به نانوایی دسترسی داشته باشند.

90 درصد نانوایی های کشور بدون نام است

محمدرضا خواجه - نایب‌رئیس انجمن و فنون غلات اصفهان

یکی از کارهای واجبی که بایستی در حوزه نان های سنتی صورت پذیرد، نام گذاری درست برای نانوایی های کشور است.
هرنانوائی باید تابلو داشته باشد باید شناسنامه داشته باشد تا مردم محلی و مسافران و جهانگردان داخلی و خارجی با دیدن این تابلو راحت تر به نانوایی دسترسی داشته باشند.
وقتی به یک نانوا گفته می شود چرا تابلو نداری؟ می گوید همه اینجا را می شناسند؟!
آیا منظور ما از همه! کسبه محل و فامیل است یا سایر اهالی شهر و روستا را هم دربر می گیرد؟
اگر یک شیرازی به شهر ما آمد تا نانی بخرد از باید بداند اینجا یا آنجا نانوائی است؟
مگر نه این است که مغازه ما باید یک مشخصه و علامتی داشته باشد؟
اگریک گردشگر خارجی یا داخلی به شهر ما آمد، نباید ما هم خودمان را به او نشان دهیم؟
مگر نمی خواهیم مشتریانمان بیشتر شوند؟
یکی از راه های آن نیز تابلودارشدن نانوایی است.

1- از نام گذاری مغازه نانوائی به نام ائمه جدا پرهیز کنید:
چون هرنوع کوتاهی نانوا وکارگرانش در حین کار (رعایت مسائل بهداشتی و فنی و طهارت و پاکی ) به پاکی نام ائمه آسیب می رساند.
به نظر شما آیا شایسته است نانوائی خود را به نام مبارک ابوالفضل" بگذاریم، بعد جوش یا جوهر قند در خمیرمان پیدا کنند؟ یا دست نشسته به خمیر بزنیم و حین کار سیگار بکشیم؟یا دروزن چانه کم فروشی کنیم؟
پس به نظر می رسد نام گذاری مشاغل به نام ائمه، بی احترامی و وهن به ایشان است و کوچک شمردن نام آنها.

2- از نام گذاری مغازه به نام کوچک فرزندان یا خودتان جدا پرهیز کنید (نانوائی رضا! نانوائی حسن!)

3- در نام گذاری مغازه حتما از اسم فامیل خود استفاده کنید، نه اسم کوچک.

کاری کنید فامیل خود را بزرگ کنید وآن را روی تابلو یا شیشه مغازه بنویسید تا جمعیت بیشتری شما را بشناسند و به خاطر کار بزرگی که کرده اید، احترام بگذارند.

4- در نام گذاری مغازه حتما نوع نان خود را نیز درج نمایید.
مثلا نان تافتون خداوردی یا به قول دکتر بخشی که در مجله آرد و غذا پیشنهاد جالبی داده بودند، بنویسیم "نانکده خداوردی" و زیر آن در پرانتز (نان تافتون سنتی)

5- روی شیشه مغازه دروغ ننویسیم!

خیلی از نانوایان از آرد سبوس گیری شده مصرف می کنند ولی برای جلب مشتری وفریب مخاطب روی شیشه می نویسند: نان سبوس دار!! برای نمونه در پلیس راه قزوین رشت، 20 واحد نانوایی وجود دارد و روی شیشه همه آنها نوشته شده: "نان سبوس دار"!؟ اما همه اش دروغ است. چون همه از آردی استفاده می کنند که 18 درصد سبوس گیری شده و سفید تلقی می شود. و همه ما مسوولیم از مدیر غله گرفته تا بازرس صنعت و معدن و رئیس اتحادیه! واین یک تخلف اخلاقی - انسانی - قانونی و شرعی است که باید جلوی آن گرفته شود.
6- در نام گذاری مجتمع ها، سعی کنید هرجور شده، نام شهرتان را نیز روی تابلو بگنجانید.
بااین کار هم تشخص و منزلت شهر و روستای خود را بالا برده اید هم خودتان را بیشتر معروف می کنید .مثلا مجتمع نان بی بی گندم کرمان . ما در زندگی باید اولویت بندی داشته باشیم: اول کشور دوم شهر و سوم خانواده. چو صد آید نود هم پیش ماست
متاسفانه در حال حاضر 90 درصد نانوائی های کشور بدون نام است که یک عیب جدی برای ما به شمار می رود. وقتی ایام نوروز به شهری وارد می شویم به سختی یک نانوائی پیدا می کنیم ! شاید از جلوی آن بگذریم، ولی چون علامت ندارد، نمی بینیم.
بهترین مکان برای نام نویسی روی شیشه مغازه است و بهترین رنگ برای نام نویسی، رنگ قرمز است
کاش می شد روز روی همه شیشه های نانوائی های کشور بنویسیم: نانوایی (...) عضو باشگاه تولید کنندگان نان کامل کشور.
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید