Iranian Agriculture News Agency

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با ایانا خبر داد:

ورود پایه‌ها و ارقام جدید در ابتدای سال آینده به کشور/ احداث نخستین باغ مادری با 42 رقم و پایه در کشور

از اولویت‌های سیاست وزارت جهاد کشاورزی در توسعه گلخانه‌ها و انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای آزاد به فضای گلخانه‌ای است.

ورود پایه‌ها و ارقام جدید در ابتدای سال آینده به کشور/ احداث نخستین باغ مادری با 42 رقم و پایه در کشور


معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، با بیان اینکه سیستم کشت بافت از تکنولوژی‌های روز دنیا است که در کشور توسط بخش خصوصی راه‌اندازی شده و در حال بهره‌برداری است، ازجمله برنامه‌های معاونت باغبانی را افزایش تولید پایه‌ها و نهال‌های کشت بافتی عنوان کرد و گفت: در تلاش هستیم با توسعه و جایگزین کردن این سیستم به صورت فراگیر، تولید ارقام تجاری، اقتصادی و بازارپسند را افزایش دهیم.

محمدعلی طهماسبی افزود: در تولید گل رز باید بتوانیم با سالم‌سازی ارقام به تولید پایه مادری بپردازیم و باغ مادری داشته باشیم که در این صورت با تعیین فرآیند تولید رز برای گلخانه‌داران و ورود بخش خصوصی به این عرصه، زنجیره‌ای از تولید تا مصرف به وجود خواهد آمد که در صورت بروز مشکل نیز رسیدن به منشاء آن به‌راحتی امکان‌پذیر و قابل حل خواهد بود.

وی با اشاره به تشکیل انجمن کشت بافت، خاطرنشان کرد: با فشارهای واردشده به نهالستان‌ها در راستای لغو قراردادهایشان در صورت عدم تولید نهال مناسب و قابل قبول، آنها نیز به‌دنبال تهیه نهال‌های کشت بافتی هستند.

طهماسبی از ورود پایه‌ها و ارقام جدید در ابتدای سال آینده به کشور خبر داد و تصریح کرد: بسیاری از پایه‌های داخلی باید جایگزین شوند و در این فرآیند نیازمند به‌روزرسانی هستیم.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد باغ مادری در کشور، از احداث نخستین باغ مادری با 42 رقم و پایه در کشور در زمینی به مساحت دو هزار هکتار خبر داد.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در ایتدا باید میزان نیاز بازار برای تولید پایه‌های رز و سالم‌سازی آنها بررسی شود و اطلاعاتی از بازار روز دنیا به دست آوریم و سپس با آوردن پایه‌ها و ارقام جدید آغاز به کار کنیم.

طهماسبی یادآور شد: معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از تولید ارقام و پایه‌های کشت بافتی و طرح سالم‌سازی پایه‌ها حمایت می‌کند.

وی با تأکید بر لزوم تجاری‌سازی انواع گل‌های تولیدشده در کشور، اظهار داشت: برای رقابت در بازارهای جهانی باید بتوانیم ارقام تولیدشده در کشور را به‌روزرسانی کنیم و برای حضور در بازار گل جهان سعی بر یکنواخت کردن تولید داشته باشیم.

طهماسبی تأکید کرد: با توجه به افزایش بهره‌وری در زمینه آب، یکی از اولویت‌های سیاست وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانه‌ها و انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای آزاد به فضای گلخانه‌ای است.

وی همچنین گفت: در احداث و راه‌اندازی گلخانه باید به شرایط اقلیمی و زیست محیطی و انتخاب تکنولوژی مناسب منطقه توجهی ویژه داشته باشیم تا خروجی آن محصولی بازارپسند باشد.

طهماسبی در پایان افزود: باید در زمینه اقتصادی بودن تولیدات گل و گیاه، فراهم آمدن زمینه صادرات و کمک تولیدکنندگان برای راه‌اندازی پایانه گل و گیاه گام‌های مؤثرتری برداشته شود./

A-941217-03


انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید