Iranian Agriculture News Agency

راه اندازی رشته بسته بندی صنایع غذایی برای نخستین بار در دنیا و در دانشگاه آزاد اسلامی

واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در صدد راه اندازی چهار رشته میان رشته ای بسته بندی، کنترل کیفی، بهداشت و ایمنی در صنایع غذایی و کارآفرینی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی ارشد است.

به گزارش واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، مدیرگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه این رشته برای نخستین بار در جهان توسط این واحد دانشگاهی راه اندازی می شود،گفت: برای افزایش وارتقاء سطح کیفی بسته بندی محصولات غذایی، بهتر است از متخصصان و کارشناسان تحصیلکرده در رشته بسته بندی صنایع غذایی استفاده شود.

مریم میزانی افزود: بر همین اساس، سرفصل واحدهای درسی این رشته در گروه علوم وصنایع غذایی تدوین شده و در صدد راه اندازی این رشته درمقطع کارشناسی ارشد در واحد علوم و تحقیقات هستیم.

وی تاکید کرد: در گروه مهندسی علوم صنایع غذایی تاکنون 6 طرح پژوهشی برون و درون دانشگاهی به اتمام رسیده است که یکی از آن ها در سطح کشوری به عنوان طرح پژوهشی نمونه معرفی شده است.

میزانی اضافه کرد: در گروه علوم وصنایع غذایی باتوجه به ارتباط اساتید و اعضای هیات علمی با بخش صنعت در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، اطلاعات علمی دانشجویان این رشته تنها به تئوری صرف محدود نشده و به صورت تجربی نیز با زوایای مختلف رشته خود آشنا می شوند و دانش آموختگان این رشته دارای توانمندی های علمی و کاربردی برای جامعه و صنعت کشور محسوب می شوند .

وی ادامه داد: یکی از اهداف گروه مهندسی علوم صنایع غذایی هدایت رساله ها و پایان نامه های دانشجویی به سمت کاربردی کردن آنها است تا علاوه بر رفع مشکلات صنعت غذایی کشور در بحث درآمدزایی نیز موثر باشند.

میزانی به رساله کاربردی دکتری با عنوان ˈکاهش ضایعات چغندر قند طی نگه داری با استفاده از پوشش های پلیمری حاوی مواد تغییر فاز دهندهˈ که برای نخستین بار در جهان صورت می گیرد، اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه امروزه با مشکل ضایعات محصولات کشاورزی در انبارها روبرو هستیم، نگهداری بهتر فراورده های کشاورزی تا زمان بهره برداری در کارخانه ها حائز اهمیت است، که در این رساله طرحی برای تولید نوعی پوشش یا بسته بندی مواد غذایی در انبار ها و مزارع کشور برای اولین بار در دنیا ارائه خواهد شد.

وی در خصوص ضرورت راه اندازی رشته بسته بندی محصولات غذایی در مقطع کارشناسی ارشد، گفت: امروز از بسته بندی به عنوان یک صنعت تکمیلی یاد می شود و استفاده از مواد پلیمری در بسته بندی باعث ارتقاء و توجه ویژه ای به این صنعت شده است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید