کد خبر: ۴۹۳۲۶
تاریخ انتشار:۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد:
اجرای طرح استفاده از بقایای تولیدات کشاورزی در تغذیه دام ها در 11 استان کشور
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح استفاده از بقایای تولیدات کشاورزی در تغذیه دام ها در 11 استان کشور خبر داد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح استفاده از بقایای تولیدات کشاورزی در تغذیه دام ها در 11 استان کشور خبر داد.

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، تورج صارمی اظهار کرد:با اجرای طرح بهبود مدیریت تغذیه دام با روش های خوراک دهی، ذخیره سازی خوراک و استفاده از انواع مواد علوفه ای، می توانیم راندمان تولید در واحدها را بهبود بخشیم.

وی افزود: بیش از 60 تا 70 درصد از هزینه های تولید مربوط به بخش تغذیه دام است، بنابراین باید با استفاده از راهکارها و دستاوردهای روز دنیا به بهبود مدیریت تغذیه دام کمک کنیم.

صارمی با بیان این که با بهبود تغذیه، درصد هزینه تولید و قیمت تمام شده محصول کاهش می یابد، افزود: البته تمام این موضوعات وابسته به این است که ما در تنظیم و متوازن کردن جیره ها مطابق با استانداردهای روز عمل کنیم و استفاده از افزودنی و مکمل هایی که به بهبود راندمان تولید، بهبود سلامت دام و ارتقای کمی و کیفی تولید کمک می کند را مد نظر قرار دهیم.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی در خصوص سلامت دام گفت: در کنار ارتقای کمی و کیفی تولید، سلامت دام نیز موضوع بسیار مهمی است که با استفاده از روش ها و استانداردهای روز دنیا باید بتوانیم شرایط لازم برای افزایش راندمان و کیفیت تولید دام در طول دوره اقتصادی‌اش را فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: این دفتر برنامه مدونی برای طرح بهبود تغذیه در واحدهای دامداری از جمله گاو شیری دارد تا زمینه ارتباط دامداران با بخش خصوصی، مراکز علمی و دانشگاهی و موسسات تحقیقاتی برای انتقال دانش روز دنیا را فراهم کند که از جمله می توان به برگزاری کارگاه های آموزشی در این خصوص اشاره کرد.

صارمی بر استفاده از ظرفیت بکارگیری بقایای تولیدات کشاورزی و کارخانه های صنایع غذایی در تغذیه دام تاکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت در تامین علوفه و آب مورد نیاز واحدهای دامی، یکی از برنامه هایی که در یکی دو سال اخیر توسط معاونت امور دام آغاز کرده ایم، استفاده از ضایعات خوراکی است.

وی افزود: با همکاری موسسات تحقیقاتی از جمله موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در حال بررسی طرح های تحقیقاتی در زمینه استفاده از بقایای مختلف در تغذیه دام و صدور دستور العمل های اجرایی آن هستیم.

این مسوول ادامه داد: در این راستا برای فرآوری بقایا در استان ها، مشوق هایی به این بخش اختصاص می یابد.

به گفته وی، در تلاشیم در سال جاری با استفاده از دستورالعمل‌های تحقیقاتی و اجرایی، امکان استفاده از بقایای پسته، سیب زمینی و نیشکر پس از برداشت، سر شاخه خرما، کارخانه های تولید میوه و آبمیوه و کارخانه های تولید محصولات رب را در تغذیه دام به صورت پایلوت در 11 استان کشور اجرایی کنیم.

صارمی تاکید کرد: این روش می تواند بخشی از نیاز تغذیه ای کشور در رابطه با تامین اقلام مورد نظر برای تغذیه دام را تامین کند. همچنین می تواند برخی مشکلات مربوط به اثرات زیست محیطی که در اثر وجود ضایعات این بقایا بوجود می آورد را کاهش دهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور تولیدات دامی از تدوین دستورالعمل اجرایی استفاده از خوراک های کمتر رایج در تغذیه طیور در سال جاری خبر داد و گفت: در این راستا برنامه ریزی شده است برای کم کردن حجم واردات محصولاتی همچون ذرت یا کنجاله سویا، از خوراک متنوع‌تری در تغذیه طیور استفاده شود.

وی تصریح کرد: همچنین در سال های اخیر زمینه عملیاتی کردن امکان استفاده از علوفه های جایگزین با نیاز آبی کم را فراهم کردیم و تلاش می کنیم از علوفه هایی همچون سورگوم، تاج خروس و چغندر علوفه‌ای که به شرایط کم آبی و خشکسالی مقاومند را در تغذیه دام بکار گیریم.

صارمی ادامه داد: برای تحقق این امر، در حال انجام آزمایش های لازم برای بررسی ساختار مواد مغذی علوفه های جایگزین در موسسات تحقیقاتی هستیم که امیدواریم با تدوین دستورالعمل اجرایی برای مصرف این اقلام در تغذیه دام، انتقال تجربیات به دامداران توسط مراکز ترویجی و با همکاری معاونت زراعت در کاشت، داشت و برداشت این محصولات جایگزین، موفق عمل کنیم.

به گفته این مسوول، با برگزاری کارگاه های آموزشی می توان زمینه انتقال موضوعات علمی و تحقیقاتی در زمینه پرورش دام و بهبود مدیریت تغذیه دام همگام با بخش خصوصی و با استفاده از ظرفیت اساتید و محققان بین المللی را فراهم کرد.