به گزارش ایانا، مدیریت آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس صبح امروز در جمع کارشناسان گفت: امسال 130 کیلومتر از کانالهای آبیاری شهرستان لایروبی شد.
احمد قاضی تصریح کرد: در سال جاری با استفاده از اعتبارات ویژه خشکسالی سال 1388 نسبت به لایروبی حداقل 130 کیلومتر از کانالهای آبیاری شهرستان اقدام شده است.
وی با بیان اینکه کانالهای آبیاری نقش مهمی در جریان تبادل آب مورد نیاز مزارع دارند، گفت: هرگونه مشکل در این فرایند می تواند ضمن هدررفت آب موجب کندی جریان آبرسانی شده و کاهش محصول شود.
کانالهای خرطوم و بیبی شیروان لایروبی شد
قاضی افزود: از محل همین اعتبارات اجرایی آببندان کوچک خرطوم که از سال 1379 نیمه کاره مانده بود آغاز شده و کانال بتونی بیبی شیروان نیز که مشابه این پروژه به صورت نیمه تمام رها شده بود با استفاده از این اعتبارات مراحل اعتبارات اجرایی خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: منابع آبی این شهرستان شامل آبهای سطحی با حوزه اترک با دبی سالانه 500 میلیون مترمکعب و با سهم 50 درصدی ایران و حوزه گرگانرود با دبی سالانه 460 میلیون مترمکب است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گنبدکاووس نیز خاطرنشان کرد: منابع آب زیر زمینی نیز توسط حدود سه هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق استحصال می شود.
قاضی گفت: برای بهره برداری بهینه از منابع آبهای سطحی در حال حاضر هشت ایستگاه پمپاژ در شهرستان گنبدکاووس احداث شده و یا در حال احداث و تکمیل است که عمده آنها در مرکز تعاونیهای تولید واقع شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر تعداد 13 تعاونی تولید در شهرستان گنبدکاووس فعال است که حدود 35 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی شهرستان را تحت مدیریت خود دارند و از نظر تعداد حدود 30 درصد استان را شامل می شود./