به گزارش ایانا از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر صادق خلیلیان در این دیدار با اشاره به عزم دو کشور برای توسعه همکاریها گفت: دو کشور ایران و آفریقای جنوبی ظرفیتها و توانمندیهای بالایی برای همکاری بویژه در بخش کشاورزی دارند که باید شناسایی و اجرایی شود.
وی افزود: تولید برنج هیبرید، پرورش شترمرغ، تولید مرکبات و میوه های گرمسیری و گل و گیاه، انتقال دانش فنی و تخصصی کشاورزی، فعالیتهای شیلاتی و قرنطینه گیاهی از جمله زمینه های مناسب همکاری دو کشور است.
وی اضافه کرد: ایران تجربه خوبی در زمینه توسعه روستایی طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی دارد که آماده انتقال این تجارب به کشور آفریقایی جنوبی است.
وزیر جهاد کشاورزی با پیشنهاد تشکیل یک کمیته مشترک کاری بین دو کشور گفت: پیگیری برای اجرایی شدن توافقات گذشته ایران و آفریقای جنوبی در آخرین كمیسیون مشترك اقتصادی دو كشور ضروری است.
وی افزود: برای توسعه همكاریها لازم است اتاقهای بازرگانی دو كشور موافقتنامه هایی در زمینه امور بانكی و سرمایه گذاری برقرار نمایند تا بخشهای غیردولتی دو كشور نیز بتوانند در جهت توسعه همكاریها گام بردارند.
همچنین دكتر جهانسوز معاون تولیدات گیاهی در این دیدار گزارشی از وضعیت محصولات باغی و زراعی در ایران ارایه كرد و گفت: ایران در زمینه تولیدات باغی در ردیف هشت كشور بزرگ جهان قرار دارد.
وی افزود: ایران در تولید محصولاتی چون پسته، زعفران، انار و خرما دارای بالاترین رتبه تولید در جهان است.
در ادامه این دیدار، ابراهیم ابراهیم معاون وزیر همكاری و توسعه بین المللی كشور آفریقای جنوبی یكی از اولویتهای كاری آن كشور را توسعه روستایی اعلام کرد و خواستار انتقال تجارب ایران در این زمینه شد.
وی افزود: موضوع تامین امنیت غذایی مساله ای مهم برای كشور ما است و ما خواهان توسعه همكاریها برای تحقق آن هستیم.
وی اضافه كرد: توافقات مختلفی بین دو كشور از گذشته وجود داشته كه باید تلاش كنیم با برداشتن موانع، آنها را اجرایی كنیم./
تعداد دفعات مشاهده این خبر:
شمسی
میلادی
به وقت تهران
استفاده از این مطلب فقط با ذکر نام خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) بلامانع است!