مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد:
تخممرغ، یک وعده غذایی کامل و سرشار از پروتئین
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت :تخممرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است، بلکه یک عنصر لاینفک برای تولید بسیاری از غذاها بوده که سالها است بهعنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل شناخته میشود.
به گزارش خبرنگار ایانا در یزد، حسین محمد زاده بیان کرد: تخممرغ آب پز ارزش غذایی خود را حفظ کرده و مصرف ان در صبح برای همه افراد بهخصوص دانش آموزان بسیار توصیه میشود.
این مسئول بابیان اینکه هر تخم ۷۵ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و یک ماده غذایی پروتئینی رژیمی محسوب میشود خاطرنشان کرد: تخممرغ دارای پروتئینی باکیفیت بالا (حاوی 5/5 گرم پروتئین یا 1/11 درصد ارزش روزانه DV% پروتئین موردنیاز روزانه) و نیز حاوی تمام 9 اسیدآمینه ضروری و ۱۴ ماده مغذی کلیدی که برای حفظ سلامت دندان، استخوان، پوست، بینایی و سیستم اعصاب مرکزی بسیار مفید است.
وی ضمن اشاره به اینکه تخممرغ در کهنسالی باعث جلوگیری از تحلیل عضلات و عارضه زوال مغزی میشود تاکید کرد: کولین این ماده غذایی ارزشمند صرفنظر از تأثیر قابلتوجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین، کودک و همچنین تقویت حافظه، بر روی سلامت قلب و عروق نیز مؤثر است.
محمد زاده افزود: ازآنجاکه تخممرغ منبع خوبی از ویتامینهای گروه ب بهویژه B12 است، اهمیت عمدهای درروند تبدیل هموسیستئین به مولکولهای بیخطر دارد.
وی ادامه داد: لوتئین و زاگزانتین زرده تخممرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکملها، از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینائی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری میکند.
مدیر امور طیور شرح داد: علیرغم تمامی این شگفتیها اما متأسفانه جایگاه تخممرغ در سبد غذایی به دلیل اینکه حاوی مقادیری از کلسترول است، کاهشیافته و بیشترین تحقیقات علمی اخیر نهفقط تخممرغ را به گذشته درخشان آنها برمیگرداند، بلکه جایگاه آنها را بهعنوان یک غذای کاربردی بالابرده و دلایلی را برای مصرف همیشگی تخممرغ ارائه میکند.
دیدگاه تان را بنویسید