Iranian Agriculture News Agency

همکاری فائو برای توسعه زنجیره ارزش طلای سرخ

ایانا-کشاورزی: یشنهاد برای ارائه کمک‌های فنی از جمله "حمایت از توسعه پایدار زنجیره ارزش زعفران کشور، بهبود ارزش افزوده و محصولات جنبی، حمایت از نشانه جغرافیایی زعفران ایران (نشانهGI) از طریق تقویت تعاونی‌ها و شرکتهای خصوصی و بطور کلی تقویت ساختار زنجیره ارزش" را ارائه نموده و ضمن ابراز تمایل فراوان به همکاری، خواستار اعزام هیئتی از فائو به ایران برای بررسی راهکارهای پیش رو شده است

برند ملی زعفران به دنیا معرفی می‌شود

همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی با فائو در زمینه زنجیره ارزش زعفران آغاز شد.

حسین شیرزاد، معاون وزیرجهاد کشاورزی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، پیرامون همکاری‌های اخیر، بین سازمان مرکزی تعاون روستایی با فائو در خصوص زنجیره ارزش زعفران گفت: با اعلام آمادگی دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مورد ایجاد زمینه همکاری این سازمان با فائو در چارچوب توسعه توان بازاریابی محصولات داخلی و بهبود توان تولیدی و صادراتی شبکه تعاونی‌های روستایی و کشاورزی، مکاتبه رسمی در این مورد با دفتر مذکور در ایتالیا انجام شده است.

او اضافه کرد: در این مکاتبه ضمن اشاره به جایگاه و نقش سازمان و شبکه تعاونی‌های روستایی و کشاورزی در بخش کشاورزی کشور و کارکردهای آن در توسعه بازار و بازرگانی محصولات کشاورزی، آمادگی همکاری تجاری این سازمان با طرف‌های اروپایی بویژه در امور بازاریابی و توسعه محصول با محوریت زعفران و اهمیت راهبردی گیاه زعفران اعلام شده است.

شیرزاد با اشاره به پیگیری و برگزاری جلسات مشترک توسط حسین عمادی نماینده جمهوری اسلامی ایران، مدیر کل فائو آقای داسیلوا در تاریخ ۳۱ مرداد ماه سال جاری، گفت: پیشنهاد برای ارائه کمک‌های فنی از جمله "حمایت از توسعه پایدار زنجیره ارزش زعفران کشور، بهبود ارزش افزوده و محصولات جنبی، حمایت از نشانه جغرافیایی زعفران ایران (نشانهGI) از طریق تقویت تعاونی‌ها و شرکتهای خصوصی و بطور کلی تقویت ساختار زنجیره ارزش" را ارائه نموده و ضمن ابراز تمایل فراوان به همکاری، خواستار اعزام هیاتی از فائو به ایران برای بررسی راهکارهای پیش رو شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس پیشنهاد فائو این همکاری‌ها از طریق مرکز سرمایه‌گذاری فائو در خصوص اجرای طرح توسعه زنجیره ارزش زعفران انجام خواهد شد. علاوه بر آن پیشنهاد شده است تا با استفاده از الگوهای موفق در زمینه تحلیل بازار محصولات مانند "تحلیل بازار زعفران" ، طرح هایی ویژه در مورد محصول زعفران نیز اجرا شود.

او اضافه کرد: در این زمینه تبادل نظرات کارشناسی در مورد نحوه انجام این مبادلات و به ویژه تاکید سازمان بر برنامه‌های عملیاتی و اجرایی و گذار از ارزیابی‌های مطالعاتی در دست اقدام است. نکته قابل ذکر دیگر اینکه با ابتکار سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور برای نخستین بار کنترل کیفی محصول و تعیین درجه زعفران بر اساس شکل ظاهری (خصوصیات مورفولوژیک) توسط آزمایشگاه‌هایی جهت کنترل کیفی محصول زعفران و کارشناسان مجرب انجام خواهد شد.

مدیرعامل سازمان تعاون روستایی کشور با اشاره به اینکه آزمایشگاههای همیار به کارگرفته شده در طرح در کل کشور پراکنده هستند توضیح داد: آزمایشگاههای همیار این طرح شامل آزمایشگاه روبینا گل پاسارگاد (تایبا)، آزمایشگاه کیان طوس (تربت حیدریه)، آزمایشگاه پژوهشکده علوم صنایع غذایی (مشهد)، آزمایشگاه آتکام (دانشگاه فردوسی مشهد)، آزمایشگاه مصطفوی (مشهد)، آزمایشگاه تستا (مشهد) و آزمایشگاه تروند زعفران قائن (قائن خراسان جنوبی) بوده که با حضور تعداد سه مباشر خرید زعفران در استان خراسان رضوی و سه مباشر در خراسان جنوبی در مجموع شش مباشر انجام شد.

شیرزاد اظهار داشت: در حال حاضر سهم کنونی ایران از بازار جهانی زعفران پایین است و انتظار می‌رود همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی با فائو در انجام مطالعات علمی زنجیره ارزش و تأمین زعفران، کشت قراردادی، تدوین استانداردهای جامع محصول زعفران در کشور، فرآوری زعفران، معرفی رسمی برند ملی زعفران ایران در بازارهای هدف، حضور پررنگ و قوی تجار ایرانی در بازارهای جهانی و گرفتن سهم بیشتر بازار، منشاء اثرات مفیدی واقع شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید