Iranian Agriculture News Agency

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان به مناسبت روز جهانی ایمنی مواد غذایی عنوان کرد:

امنیت غذایی و ایمنی غذا بعنوان هدف اصلی هزاره سوم، از واژه های مهم و کاربردی است که در تمام دنیا در اسناد توسعه ای و مجامع مختلف مورد تاکید می باشد بطوری که سازمان جهانی بهداشت دام در تقویم فرصـتهای ارتباطی سال 2020، هفتم ژوئن ( 18 خرداد) را روز جهانی ایمنی مواد غذایی نامگذاری کرده است.

نقش حیاتی دامپزشکان در امنیت غذایی جامعه

به گزارش خبرنگار ایانا در استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان با اعلام اینکه دامپزشکی به عنوان متولی سلامت مواد غذایی و امنیت غذایی با منشاء دامی، یکی از ارکان اساسی زمینه ساز امنیت غذایی محسوب می شود، افزود: دامپزشکان با نظارت بهداشتی از مزرعه تا سفره در تامین امنیت و ایمنی غذایی جامعه، نقش حیاتی دارند.

وی گفت: تضمین کیفیت و سلامت فرآورده های خام دامی همراه با افزایش بهره وری و ارتقای کیفیت این محصولات و تولید فرآورده های سالم و ارگانیک با فعالیت های دامپزشکان محقق می گردد و با تحقق این امر، در نیل به شعار سال"جهش تولید" گام های موثر بر داشته می شود.

رشیدی بیان کرد: دامپزشکی در راستای تضمین سلامت غذا، نظارت بر استحصال، حمل و نقل، بسته بندی و عرضه انواع گوشت، بررسی آزمایشگاهی وضعیت سلامت دام ها و فرآوردهای خام دامی را انجام می دهد، همچنین مبارزه با بیماریهای دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل( تشخیص بیماری دام و واکسینه کردن و...) از جمله اقدامات دیگر این اداره کل است.

وی با تاکید بر اینکه دامپزشکی نقش مهمی در سلامت جامعه و پیشگیری از بروز بیماری ها دارد، گفت: دامپزشکان به عنوان حافظان سلامت غذایی خطر بیماری های واگیر و مشترک بین انسان و دام را از جامعه دور می کنند و سلامتی جامعه بطور مستقیم مرهون تلاش آنان است.

رشیدی اظهار کرد: با تامین غذای سالم، جامعه ای سالم خواهیم داشت و زمینه پویایی جامعه را محقق خواهیم کرد.

وی از کنترل کیفیت فراورده های خام دامی با انجام آزمایش های متعدد از جمله آنالیز شیمی و کشت میکروبی فراورده های خام دامی در آزمایشگاه مرجع و منطقه ای این ارگان خبر داد و افزود: در سال گذشته 44 تن، سال 1397، 40 تن و سال 1396، 45 تن فراورده دامی فاسد و غیر قابل مصرف در استان امحاء شدهاست.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: از شهروندان عزیز تقاضا داریم در برقراری سلامت غذایی، حامی دامپزشکی باشند و با مشاهده گوشت و یا سایر فراورده های دامی مشکوک  بی درنگ از طریق سامانه 1512 در تمام ساعات شبانه روز کارکنان ما را مطلع کنند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید