Iranian Agriculture News Agency

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت:راه‌اندازی و تاسیس شرکت تعاونی زعفران‌کاران در استان یک اولویت است که کشاورزان زعفران‌کار باید با جمع کردن سرمایه‌های خُرد خود این شرکت را فعال کنند تا زمینه برای راه‌اندازی و تاسیس کارخانه فراوری فراهم شود.

ضروریت راه‌اندازی شرکت تعاونی زعفران‌کاران در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار ایانا در استان چهار محال و بختیاری، طهمورث فتاحی مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:برای تولید زعفران در استان نقشه راه و برنامه مدیریت صحیح وجود ندارد و باید راهبرد و سیاستگذاری تولید و بسته‌بندی زعفران در استان تدوین شود

وی اظهار داشت:هم‌اکنون ۶ مجوز برای راه‌اندازی کارگاه‌های کوچک بسته‌بندی محصول زعفران در استان صادر شده است اما هنوز کارگاه یا واحد فراوری محصول زعفران در استان فعال نشده است

فتاحی با تاکید بر اینکه برای راه‌اندازی یک کارخانه فراوری و بسته‌بندی کوچک اما مجهز به بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال سرمایه نیاز است، گفت: با توجه به اینکه مجموعه تولید زعفران و کلاله زعفران در استان کمتر از یکهزار کیلوگرم است ، راه‌اندازی و فعال کردن این کارخانه کوچک صرفه اقتصادی ندارد

وی اظهار داشت: نبود یک برند معتبر نیز از مشکلات زعفران‌کاران استان است که در صورتی که کشاورزان زعفران‌کار استان برند این محصول را نیز دریافت کنند، قابل رقابت با برندهای مطرح نیست و این امر نیاز به فرهنگ‌سازی و سرمایه‌گذاری دارد

فتاحی با تاکید بر اینکه ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان است، گفت:زعفران کشور با برند معروف اسپانیا و زعفران دبی در کشورهای خارجی به فروش می‌رسد و مشکل برند در کشور ما یک مشکل سراسری است

وی به سرمایه‌گذاری دولتی یا موسسات غیردولتی، نیمه دولتی و خصوصی و نهادهای مختلف برای سرمایه‌گذاری احداث این کارخانه تاکید کرد و گفت: توسعه سطح زیرکشت زعفران و سرمایه‌گذاری در این حوزه نیازمند مدیریت صحیح و احداث یک واحد فراوری یا کارخانه است

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید