Iranian Agriculture News Agency

معاون تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد؛

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران از جوجه ریزی 55 میلیون قطعه ای در مرغداری های گوشتی استان خبر داد.

جوجه ریزی 55 میلیون قطعه ای در مازندران/تولید 100 هزار تن گوشت سفید

به گزارش خبرنگار ایانا در مازندران، مسعود احمدی حاجی اظهار کرد: در حال حاضر مازندران به عنوان قطب دامپروری و به ویژه قطب صنعت طیور کشور با قدمت 60 سال محسوب می‌شود، بطوریکه 30 درصد تولید جوجه یک روزه و 11 درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور در این استان تولید می شود و با وجود مرکز پشتیبانی لاین بابلکنار، مازندران تنها استانی است که زنجیره کامل صنعت طیور را در کشور و منطقه خاورمیانه در اختیار دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: در دهه های اخیر، صنعت پرورش طیور در کشور رشد تصاعدی و فزاینده ای داشته و استان مازندران نیز با داشتن تمامی حلقه های فعال این صنعت اعم از تنها مرکز لاین ایران و خاورمیانه، 6 واحد مرغ اجداد، 205 واحد مرغ مادر گوشتی، 2 هزار و 200  واحد مرغ گوشتی، 29 واحد مرغ تخمگذار، 39 واحد کارخانه جوجه کشی، 44 کارخانه فعال تولید خوراک و 18 کشتارگاه صنعتی طیور، یکی از استان های مهم و تاثیر گذار در این عرصه بوده و قطب صنعت طیور کشور محسوب می شود.

وی با بیان اینکه یکی از حلقه های اصلی صنعت طیور در استان، کارخانجات جوجه کشی و مزارع پرورش مرغ مادر و تولید جوجه یکروزه هستند، افزود: با توجه به مزیت های ویژه استان در این زمینه در 4 ماه نخست امسال 193 میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی با کیفیت مطلوب در جوجه کشی های استان تولید و در کشور توزیع شد که از این تعداد  119 میلیون قطعه آن مربوط به واحدهای مرغ مادر استان است که با این تولید جوجه  استان مازندران 30 درصد از تولید جوجه یکروزه کشور را به خود اختصاص داده و رتبه نخست را در بین سایر استانها دارد.

احمدی حاجی اضافه کرد: چهار ماهه اول امسال  55 میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی انجام و 102 هزار تن گوشت مرغ آماده پخت تولید و به بازار عرضه شد که علاوه بر تامین نیاز مصرف شهروندان استان(29 هزار تن)، مازاد تولید گوشت مرغ استان به مقدار 73 هزار تن معادل  70 درصد کل تولید به سایر استان های کشور بویژه استان تهران صادر شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: تعداد جوجه ریزی و تولید گوشت مرغ طی 4 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان دهنده رشد  9 درصدی تولید گوشت مرغ است.

این مسوول یادآور شد: تعداد جوجه ریزی در مزارع مرغ گوشتی استان در تیر ماه امسال 12 میلیون و 222 هزار و 250 قطعه و جوجه ریزی در مزارع مرغ مادر گوشتی استان 205 هزار و 182 قطعه بود و پیش بینی می شود با این تعداد جوجه ریزی، 22 هزار و 502 تن گوشت سفید تولید و به بازار مصرف عرضه شود.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی مناسب، وجود متخصصین و کارشناسان ذیربط و تولید کنندگان با تجربه و علاقه مند، گفت: در صورت افزایش برنامه‌های حمایتی از تولید کنندگان و توسعه صادرات پایدار، امکان افزایش تولید گوشت مرغ در آینده در استان وجود دارد و با حجم تولید فوق و با اعمال برنامه ریزی مدون و رعایت اصول بهداشتی، در حال حاضر مازندران دارای رتبه اول تولید جوجه یکروزه و گوشت مرغ از نظر کمی و کیفی در کشور است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید