Iranian Agriculture News Agency

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: سطح زیر ‌کشت محصولات پرآب مانند سبزی، صیفی جات و محصولات جالیزی استان قزوین در طول هشت سال گذشته بیش از ۸ ‌هزار هکتار کاهش یافته است‌.‌

 کاهش بالغ بر ۸ هزار هکتاری سطح زیر کشت محصولات پرآب بر در استان قزوین

به گزارش خبرنگار ایانا در استان قزوین، مجید اسماعیلی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین  با اعلام این خبر اظهارکرد: با توجه ‌به اینکه منابع آبی در کشور ما محدود هستند، کشت محصولات پرآب بر باید کنترل شده و به صورت مدیریت شده سطح ‌زیر کشت این گونه محصولات باید کاهش یابد‎.‎‌ لذا پیرو اجرای سیاست‌های دولت و در راستای صرفه جویی در مصرف آب و ‌صیانت از منابع آبی زیرزمینی، سطح زیر کشت سبزی، صیفی جات و محصولات جالیزی در استان قزوین با یک شیب ‌مناسب از سال ۹۲ تاکنون کاهش یافته است.‌

 اسماعیلی با اشاره به اجرای طرح الگوی کشت در استان قزوین با هدف ساماندهی به وضعیت کشت محصولات پرآب ‌بر و جایگزینی آن‌ها با محصولات کم‌آب بر به شکلی که معیشت کشاورزان را تامین و برای آن‌ها توجیه اقتصادی نیز داشته ‌باشد، افزود: سطح زیر کشت سبزی، صیفی جات و محصولات جالیزی استان قزوین در سال ۹۲ حدود ۱۹ هزار و ۷۶ هکتار ‌بود که خوشبختانه با تلاش مجموعه جهاد کشاورزی استان و اجرای صحیح سیاست‌های ابلاغی و همکاری و همراهی ‌کشاورزان، این رقم در سال گذشته به ۱۰ هزار و ۹۲۵ هکتار کاهش یافت‎.‎

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه تولید سبزی، صیفی جات و محصولات ‌جالیزی قزوین در سال ۹۲، ۷۲۹‌‎ ‎هزار و ۶۶۳ تن بود که این رقم در سال گذشته به ۵۵۱ هزار و ۸۰۴ تن کاهش یافت، ‌افزود: در سال های گذشته کشت بیش از اندازه این محصولات موجب می‌شد تا کشاورزان به دلیل افزایش عرضه محصوص ‌در بازه‌های زمانی کوتاه، با ضررهای هنگفتی روبرو شوند اما کاهش تولید و کشت به اندازه این محصولات در سال های اخیر ‌موجب شده تا هم در مصرف آب صرفه جویی شود هم کشاورزان بتوانند محصول خود را با قیمت مناسب عرضه کنند و ‌متحمل ضرر و زیان نشوند.‌

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید