Iranian Agriculture News Agency

نیشابور، مشهد، چناران، طرقبه شاندیز و تربت حیدریه مهمترین شهرستانهای تولید کننده محصول آلو در استان هستند.

خراسان رضوی رتبه اول سطح زیرکشت و تولید آلو در کشور

به گزارش خبرنگار ایانا در خراسان رضوی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان این مطلب اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار (1399) سطح زیر کشت آلو در استان 7 هزارو 849 هکتار بوده که از این میزان 7 هزارو140 هکتار بارور است.

محمد میری افزود: میزان کل تولید آلو در استان 62هزارو 59 تن و متوسط عملکرد در واحد سطح حدود  8 هزارو 700 کیلوگرم است، البته الوکاران پیشرو ونمونه استان بسته به نوع رقم و شرایط اقلیمی سال با اعمال مدیریت سطح در باغ بین 50 تا 85 تن محصول در هکتار برداشت می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: استان خراسان رضوی جایگاه اول سطح زیرکشت وتولید این محصول در سطح کشور را داراست.

وی گفت: شهرستان نیشابور حدود 48.7 درصد سطح زیر کشت آلو(3 هزارو 600 هکتار) و حدود 50 درصد تولید استان (32 هزارو 115  تن) را دارا می باشد و شهر خرو یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات باغی در سطح کشور است و آلوی بخارای خرو شهرت جهانی دارد و به همین خاطر با لقب )پایتخت آلو بخارای ایران( شناخته می شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی  بیان کرد: حدود ۴۰ درصد آلوی تولیدی خراسان رضوی به مصرف تازه خوری می‌رسد و بقیه تولیدات به آلو خشک و لواشک تبدیل می‌شود.

محمد میری اضافه کرد: غالب ارقام بومی و تجاری شده استان شامل شمس، طرقبه، بخارا، درگزی، قطره طلا  و  ارقام غالب تجاری وارداتی و سازگار شده شامل سانتاروزا، شابلون و استنلی است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید