Iranian Agriculture News Agency

جلیلی مقدم خبر داد:

مدیر کل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری، گفت: در حال حاضر بر اساس آخرین آمار موجود، میزان تولید میوه‌هایی مانند اﻧﺒﻪ، ﻣﻮز، ﭼﻴﻜﻮ، ﮔﻮاوا و ﭘﺎﭘﺎﻳﺎ در کشور حدود 165 هزار تن برآورد می‌شود.

تولید 165 هزار تن میوه‌های گرمسیری در کشور

زهرا جلیلی مقدم مدیر کل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا، با اشاره به اینکه استان هرمزگان یکی از استان‌های مهم در تولید میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری است، گفت: این استان در تولید مرکبات، خرما و برخی میوه‌های گرمسیری از جمله انبه، از قطب‌های اصلی تولید در کشور به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی حاکم در این استان، توسعه برخی ارقام و گونه‌های سازگار با شرایط اقلیمی می‌تواند نقش ﻣﻬﻤﻲ در ﺗﺎﻣﻴﻦ اﻣﻨﻴﺖ ﻏﺬاﻳﻲ، اﻗﺘﺼﺎد ﻣﻠﻲ، کاهش واردات، صیانت از منابع ارزی و ﺗﺠﺎرت ﺑﻴﻦ اﻟﻤﻠﻠﻲ، اﻳﺠﺎد اﺷﺘﻐﺎل، ﺣﻔﻆ و ﭘﺎﻳﺪاری ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ و ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻮاد اوﻟﻴﻪ ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻏﺬاﻳﻲ اﻳﻔﺎ ﻛﻨﺪ.

وی با تاکید بر اینکه اﻳﻦ ﻣﻴﻮهﻫﺎ ﻋﻤﻮﻣﺎ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب ﺟﻬﺎن ﻛﺸﺖ و ﭘﺮورش ﻣﻲﻳﺎﺑﻨﺪ، تصریح کرد: ﻛﺎﺷﺖ و ﭘﺮورش ﺑﺮﺧﻲ از درﺧﺘﺎن ﻣﻴﻮهﻫﺎی ﮔﺮﻣﺴﻴﺮی ﻣﺎﻧﻨﺪ اﻧﺒﻪ، ﻣﻮز، ﭼﻴﻜﻮ، ﮔﻮاوا و ﭘﺎﭘﺎﻳﺎ در ﻧﻮاﺣﻲ ﺟﻨﻮب ﺷﺮق ﻛﺸﻮر ﺑﻪ وﻳﮋه در اﺳﺘﺎنﻫﺎی ﻫﺮﻣﺰﮔﺎن، ﺳﻴﺴﺘﺎن و ﺑﻠﻮﭼﺴﺘﺎن و ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻨﻮب ﻛﺮﻣﺎن از ﺳﺎﺑﻘﻪ ﻃﻮﻻﻧﻲ و ﻧﺴﺒﺘﺎ ﺧﻮب ﺑﺮﺧﻮردار است.

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار موجود، میزان تولید این میوه‌ها در کشور حدود 165 هزار تن بوده که کمتر از میزان مصرف و تقاضا برای خرید  است.

وی با بیان اینکه در ﭼﻨﺪ ﺳﺎل اﺧﻴﺮ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ زﻳﺮﻛﺸﺖ اﻳﻦ ﻣﺤﺼﻮﻻت در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ‌ﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻛﺸﻮر ﻣﺪ ﻧﻈﺮ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ، یادآور شد: در حال حاضر، برخی از این گونه‌ها در ﺳﻄﺢ ﺑﺴﻴﺎر ﻛﻢ در ﻣﺤﻴﻂ‌ﻫﺎی ﻛﻨﺘﺮل ﺷﺪه تولید می‌شوند.

جلیلی مقدم در پایان گفت: در برنامه تدوین شده معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی مقرر است در مرحله اول سطحی بالغ بر 12500 هکتار از باغات میوه‌های گرمسیری در برنامه توسعه ششم اصلاح و نوسازی شود که با اجرایی شدن آن، بخش قابل توجهی از میزان تقاضا پاسخ داده خواهد شد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید