Iranian Agriculture News Agency

دامپزشکی استان تهران اعلام کرد:

اداره کل دامپزشکی استان تهران ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای هموطنان عزیز، با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصیه کرد که در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات ذیل توجه شود:

الزامات و توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز

به گزارش ایانا، بر اساس اعلام اداره کل دامپزشکی استان تهران، ویروس کرونای عامل بیماری کووید ۱۹ در ماهیان بیماری‌زا نبوده و توصیه‌های بهداشتی صرفا به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.

در این توصیه‌نامه تاکید شده است: در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دست‌ها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده‌های مناسب اقدام شود.

توصیه‌های بهداشتی درخرید ماهی قرمز

  1. -       ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیدا خودداری شود.
  2. -    مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می‌باشند.
  3. -     در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
  4. -     حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجائی ماهی از منزل استفاده شود.
  5. -     از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

 

توصیه‌های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

  1. -    پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام کرده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرارگیرد. آب حمل  و آب تعویضی ماهی مستقیما در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
  2. -      باتوجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
  3. -      در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلر زدایی قرار داده شود.
  4. -      ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
  5. -      میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می‌باشد.
  6. -      بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجه سانتی گرد می‌باشد.
  7. -      غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
  8. -     به منظور تعویض آب هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود.
  9. -     در هنگام تعویض آب و… نیازی به دستکاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و به خصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی از دستکش استفاده شود.
  10. -    به منظور ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان ۳ درصد و سایر ضدعفونی کننده‌ها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
  11. - در پایان نوروز، ماهی‌ها را در رودخانه‌ها و یا نهرها رها نکرده و در محل‌های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید