Iranian Agriculture News Agency

ایانا از تلاش‌های وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار گوشت قرمز گزارش می‌دهد؛

پنج راهکار ثبات قیمت گوشت قرمز در بازار

وزارت جهاد کشاورزی با در پیش گرفتن 5 اقدام اساسی توانسته در یک ماه اخیر بازار گوشت قرمز را به ثبات برساند.

پنج راهکار ثبات قیمت گوشت قرمز در بازار

به گزارش خبرنگار ایانا، خبرها حاکی از آن است که قیمت گوشت قرمز در بازارها به ثبات رسیده و رفته رفته با توجه به گرم‌تر شدن هوا، عرضه بیشتر دام در بازار و مدیریت بازار گوشت قرمز توسط وزارت جهاد کشاورزی آرامش بر بازار حکمفرما شده است.

از طرف دیگر قیمت دام زنده نیز روند کاهشی داشته و نسبت به یک ماه گذشته با کاهش 40 هزار تومانی روبرو و در محدوده 135 تا 145 هزار تومان به فروش می‌رسد.

در خصوص قیمت فعلی گوشت قرمز علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید: هرکیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۳۵۰ تا ۳۵۵ هزار تومان به مغازه‌دار با احتساب ۱۰ درصد سود عرضه می‌شود.

به گفته وی، با توجه به شرایط مساعد بارش در غرب کشور، دامداران به سبب استفاده از علوفه مجانی و سنگین کردن وزن دام‌ها تمایلی به عرضه ندارند.

با این حال برای جلوگیری از هر گونه افزایش قیمت گوشت قرمز وزارت جهاد کشاورزی 5 راهکار را اتخاذ کرده تا بتواند این بازار را به آرامش بیشتری برساند.

خرید قراردادی گوشت قرمز از عشایر

در کشور ۲۵۲ هزار خانوار عشایری با ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار رأس دام وجود دارد که ۴۵ درصد از دام کشور را شامل می‌شود به‌طوری که هم‌اکنون یک چهارم از گوشت مورد نیاز خانوارهای کشور را عشایر تولید می‌کنند.

به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد با تضمین خرید دام از عشایر جلوی هر گونه قاچاق دام را به دیگر کشورها گرفته تا در نیمه دوم سال جلوی افزایش قیمت این محصول را بگیرد.

در همین خصوص سید محمد آقامیری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگوی اختصاصی با ایانا گفت: آمادگی داریم تولید قراردادی گوشت قرمز را با در نظر گرفتن قیمت تمام شده به علاوه سود برای عشایر اجرایی کنیم.

واردات معقول گوشت قرمز

واردات گوشت قرمز یکی دیگر از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار گوشت قرمز است به‌طوری که این وزارتخانه در فروردین ماه سال‌جاری یک هزار و 618 تن و 890 کیلوگرم از این کالای اساسی به ارزش 8 میلیون و 522 هزار و 532 دلار یا 242 میلیارد و 892 میلیون و 183 هزار تومان از کشورهای ارمنستان، استرالیا، امارات متحده عربی، برزیل، ترکیه، رومانی، روسیه، گرجستان، مغولستان، هند و هلند وارد کشور کرده است.

از طرف دیگر در سال گذشته نیز 48 هزارو348 تن و 929 کیلوگرم گوشت قرمز به ارزش 213 میلیون و 314 هزار و 270 دلار وارد کشور شده که از این میزان 44 هزار و 429 تن و 372 کیلوگرم به ارزش 192 میلیون و 969 هزار و 237 دلار مربوط به گوشت گاوی و 3 هزار و 919 تن و 557 کیلوگرم به ارزش 20 میلیون و 345 هزار و 33 دلار مربوط به گوشت گوسفندی بوده است.

توسعه دامداری‌های صنعتی

توسعه تولید دام سبک در سالن‌های پروار و دامداری‌های صنعتی یکی از مهمترین راهکارهایی بود که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

از طرف دیگر با توجه به تجارب به دست آمده سال گذشته، امسال این وزارتخانه علی رغم در خواست دامداران برای صادرات دام هر گونه صادرات این محصول را تا زمان به ثبات رسیدن نرخ گوشت قرمز و تنظیم بازار داخل ممنوع کرده است.

در همین خصوص چندی پیش سید محمد آقامیری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌و‌گو با «ایانا» بیان کرد: برای تأمین گوشت قرمز برنامه‌ریزی کرده‌ایم که تولید دام سبک پرواری را در فضای باز و دامداری‌ها توسعه دهیم تا در ماه‌های پایانی سال کشورمان با بحران افزایش افسارگسیخته گوشت قرمز روبه‌رو نشود.

وی افزود: بنابراین از تمام ظرفیت‌های بخش خصوصی و وزارت جهاد کشاورزی استفاده خواهد شد تا تولید گوشت قرمز رشد داشته و از این طریق تورم این محصول مهار شود.

ممنوعیت صادرات دام

همچنین طی روزهای اخیر وزارت جهاد کشاورزی هر گونه صادرات دام به کشورهای دیگر را ممنوع کرده بود به‌طوری که آقامیری به ایانا اعلام کرد: صادرات دام به هیچ عنوان صورت نخواهد گرفت چون کشورمان در زمینه تأمین گوشت قرمز همچنان دچار مشکلاتی از جمله تورم است.

شرکت پشتیبانی امور دام در راستای کاهش قیمت گوشت قرمز و تنظیم گری بازار به عرضه گوشت قرمز منجمد روی آورده و هم اکنون در میادین میوه وتره بار این محصول در حال عرضه است.

وزارت جهاد کشاورزی نیز اعلام کرده است که توزیع گوشت قرمز منجمد تا رسیدن به نقطه تعادل، تنظیم بازار و کاهش محسوس قیمت گوشت گوسفند و گوساله تازه ادامه خواهد داشت.

بر اساس نرخ‌نامه جدید سازمان میادین میوه وتره بار تهران، قیمت هر کیلوگرم ران گوساله منجمد غیر بسته‌بندی ۱۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان و بسته‌بندی شرکتی ۱۷۳ هزار تومان، هر کیلوگرم سردست گوساله منجمد غیر بسته‌بندی ۱۵۰ هزار تومان و بسته‌بندی شرکتی ۱۶۸ هزار تومان، هر کیلوگرم راسته گوساله منجمد غیر بسته‌بندی ۱۶۰ هزار تومان و بسته‌بندی شرکتی ۱۷۸ هزار تومان، هر کیلوگرم گردن گوساله منجمد غیر بسته‌بندی ۱۵۰ هزار تومان و بسته‌بندی شرکتی ۱۶۸ هزار تومان و قلوگاه گوساله منجمد هر کیلوگرم غیر بسته‌بندی ۱۳۰ هزار تومان است.

گزارش: امین محمودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید