آغاز آرایش وتنک کردن خوشه های خرما در استان بوشهر
عملیات آرایش و تنک خوشههای خرمای درختان آزمایشی و غیر آزمایشی در ایستگاه تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری استان بوشهر آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایانا در استان بوشهر، محمد اسماعیل امیری مسئول ایستگاه تحقیقات خرما ومیوههای گرمسیری بیان کرد: از مزایای آرایش و تنک خوشهها میتوان به افزایش دسترسی میوه به ماده غذایی، افزایش هوادهی بین خوشهها ،جلوگیری از شکستن ساقه اصلی، سهولت برداشت محصول، کاهش سال آوری و افزایش کمیت و کیفیت محصول عنوان کرد.
امیری گفت: آرایش و نگهداری خوشهها در خرما از جمله عملیات متداول در نخلستانها است که خوشهها را از بخش درونی تاج نخل بیرون کشیده و آنها را به سمت بیرون بر روی برگها قرار میدهند و مهمترین مرحله بعد از گرده افشانی در نخیلات، آرایش و اصلاح خوشهها یا تنک کردن خرما است.
وی خاطر نشان کرد: این عملیات 6 تا 8 هفته پس از گرده افشانی و زمانی که میوهها حدود یک سوم وزن اصلی خود را به دست آوردهاند اجرا میشود.
مسئول ایستگاه تحقیقات خرما ومیوههای گرمسیری به خرماکاران توصیه میشود، جهت تنک به ازای هر 10 برگ سبز خرما، یک خوشه و یا یک سوم خوشه خرما را از پایین حذف کنند. این کار علاوه بر مرغوبیت خرما، موجب میشود که درختان خرما نیز هر ساله به بار بنشیند. آرایش و اصلاح خوشههای خرما بستگی به شرایط آب و هوایی منطقه دارد و هر چه هوا زودتر گرم شود، این کار زودتر انجام میشود در غیر این صورت کار اصلاح خوشههای خرما معمولا با تاخیر انجام میشود.
زمانی که نخلستانها در این مرحله قرار گیرند کارگران خوشههای نامنظم را منظم کرده و روی برگها و دُمبرگهای زیرین قرار میدهند تا خوشهها به دلیل سنگین شدن شکسته نشوند. معمولاً این عملیات در مناطق خرماخیز استان بوشهر از اواخر اردیبهشت ماه و تا خرداد ماه انجام میشود
دیدگاه تان را بنویسید