Iranian Agriculture News Agency

منطقه خاور نزدیک و شمال آفریقا در مسیر از بین بردن گرسنگی و سوءتغذیه قرار ندارد، گرسنگی در منطقه روبه‌فزونی است، میزان اضافه‌وزن و چاقی در بین بزرگسالان و کودکان در منطقه در حال افزایش است، همه‌گیری بیماری ویروس کرونا هم بر امنیت غذایی و هم بر معیشت‌ها تأثیراتی منفی گذاشته است، این‌ها از جمله مهمترین چالش‌هایی است که در جریان کنفرانس منطقه‌ای فائو در خاور نزدیک مورد تأکید قرار گرفت.

برگزاری کنفرانس منطقه‌ای فائو در خاور نزدیک با تمرکز بر چالش‌های ناشی از ویروس کرونا

به گزارش ایانا و به نقل از  سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، در این کنفرانس دو روزه که به صورت مجازی و به میزبانی کشور عمان برگزار شد، ۳۰ دولت عضو فائو در منطقه خاور نزدیک، از جمله ایران، به همراه نمایندگان سازمان‌های شریک، جامعه مدنی، بخش خصوصی و مراکز دانشگاهی گرد هم آمدند تا راه‌حل‌های سیاستی نوآورانه را به منظور تغییر و تحول در نظام‌های غذایی و همچنین محقق کردن کاهش فقر و به‌صفر رساندن گرسنگی در شرایط همه‌گیری بیماری ویروس کرونا را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

چو دونگیو، مدیر کل فائو با اشاره به فشار سنگین ناشی از همه‌گیری بیماری ویروس کرونا بر بخش‌های غذا و کشاورزی، عنوان داشت که این همه‌گیری هرچند «در وهله اول یک بحران سلامتی است، اما تأثیرات آن تمامی بخش‌های زندگی ما و از همه مهم‌تر امنیت غذایی و درآمدها را تحت تأثیر خود قرار داده است.»

مدیر کل فائو همچنین به این نکته اشاره کرد که این همه‌گیری و اقدامات انجام شده برای مهار آن، همچون تهدیدی جدید در کنار دیگر بحران‌های موجود مانند تخاصمات، بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی، آفات و دیگر امراض، چالش‌های عمده‌ای را خصوصا برای آسیب‌پذیرترین اقشار و اجتماعات ایجاد کرده است.

چو دونگیو با تأکید بر ضرورت تغییر در نظام‌های غذایی منطقه جهت اطمینان از تأمین رژیم غذایی پایدار و سالم برای جمعیت روبه‌فزونی منطقه آن‌هم در شرایطی که این بخش از دنیا با چالش کمبود آب و تغییرات اقلیمی تشدید شونده روبه‌رو است،‌ به چهار عامل مهم به منظور ایجاد تغییر و تحولات مدنظر در بخش غذا و کشاورزی اشاره کرد: سیاست‌های چندبخشی و به‌خوبی‌طراحی شده برای ایجاد یک محیط مناسب و پویا، نوآوری در فرآیندها و نهاده‌های کشاورزی، سرمایه‌گذاری عمومی و خصوصی به‌خوبی هدف‌گذاری‌شده، و فعالیت‌های حیاتی کشاورزی.

تأکید ایران بر اتخاذ راهبردهای جمعی به‌منظور رسیدگی به چالش‌های جاری

در جریان این کنفرانس، آقای شاهین قریشی‌زاده، سرپرست نمایندگی ایران نزد فائو که ریاست هیئت ایرانی را برعهده داشت، در سخنرانی خود مهمترین راهبردهای اتخاذ شده از سوی دولت ایران به منظور رسیدگی به چالش‌های ناشی از بیماری ویروس کرونا که بر فعالیت‌های مرتبط با غذا و کشاورزی در کشور تأثیر گذاشته‌اند را برشمرد.

به گفته آقای قریشی‌زاده، «در این منطقه، شیوع بیماری ویروس کرونا بر آسیب‌پذیر میلیون‌ها تولید‌کننده خرد و نیروی کار کشاورزی اثر گذاشته و چالش‌های این بخش بزرگ از جمعیت را تشدید کرده است.»

سرپرست دفتر نمایندگی ایران نزد فائو در ادامه تأکید کرد: «اگر این وضعیت در منطقه به صورت مؤثری مورد رسیدگی قرار نگیرد، این خطر وجود دارد که تمامی پیشرفت‌های به‌دست آمده در زمینه غلبه بر فقر و گرسنگی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار از دست بروند.»

قریشی‌زاده در پایان سخنان خود عنوان داشت که ایران امیدوار است «فائو، به واسطه این کنفرانس، نقطه شروعی را برای حرکت به سوی اتخاذ سیاست‌ها و برنامه‌های جمعی از سوی کشورهای منطقه فراهم کند، به این منظور که مسئله غذا و کشاورزی در مرکزیت راهبردهای اجتماعی-اقتصادی تدوین شده جهت پاسخ به بیماری ویروس کرونا قرار گیرند.»

اعضای فائو در منطقه خاور نزدیک و شمال آفریقا هر دو سال یکبار با برگزاری کنفرانسی منطقه‌ای مسائل و دغدغه‌های مشترک خود را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند و چارچوب برنامه کاری فائو را در حمایت از بخش غذا و کشاورزی منطقه شکل می‌دهند.

در کنفرانس منطقه‌ای امسال فائو، کشورهای عضو پایبندی خود را برای تقویت بیش از پیش همکاری‌های منطقه‌ای، رسیدگی مؤثر به چالش‌های مشترک، از جمله امنیت غذایی و تغذیه، کمبود آب، تغییرات اقلیمی و چالش‌های مرتبط با آفات و بیماری‌های فرامرزی و همچنین تأمین حمایت لازم به منظور کاهش تأثیرات منفی مرتبط با این چالش‌ها را مورد تأکید قرار دادند.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید